Aleksandras Matonis: apie Talibaną po kelerių metų galėsime pamiršti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

karpis8kg 2013-09-13 12:37
Pone Aleksandre Matoni is jusu pasisakimu matyti kad smagiai ten trauket zolyte nuvaziaves. Visiskai nesiorentuojat kas ten vyksta. Stai kas vyksta Afganistane istikruju, amerikieciu kariu, bei afganistano armijos-policijos akimis:
vienasniekas 2013-09-13 13:14
retorinis klausimas: Jeigu al Qaedos nariai įvykdė teroro išpuolį Niujorke, kodėl Amerika tuos pačius narius remia kare prieš Sirijos armiją?
Arns 2013-09-13 13:26
seni ryšiai, likę dar nuo TSRS- Afganistano karo. Vėl abi pusės surado bendrų interesų.
Shanti 2013-09-13 14:02
JAV zydu pasakos net neverta skaityt apie "terorizma"...
vienasniekas 2013-09-13 14:20
tokiems straipsniams ne vieta technologijos.lt portalo lankytojai, kaip žinote, gudrūs moka naršyti internete ir gali susirasti nešališkos informacijos
evaldosia 2013-09-13 18:24
tinkantis anekdotas straipsniui:jei norite kažką pagaminti kvieskite kinus,jei norite pagaminti neįmanomą daiktą,kvieskite rusus,jei norite kad pagamintas daiktas veiktu,kvieskite vokiečius.amerikiečių kviesti nereikia,jie patys ateina.
vanduo4 2013-09-13 19:27
Ar karai Afganistane ir Irake buvo sekmingi? - Paskaicius straipsny akivaizdu, kad zurnalistai tiesiog nenori konkreciai atsakyti, kadangi issprendus problema, veliau nebus apie ka rasyti. - Paskaicius neteisingai uzduotus klausimus ir duotus aptakius atsakymus galima laisvai susidaryt vaizda, kad karai BUVO sekmingi: 1. Teigiama, kad Talibanas po keleriu metus nustos egzistaves; 2. Afganistane daugeja issilavinusiu zmoniu, mergaites gali eiti y mokykla ir dauguma zmoniu jau nebenori gryzti y ankstesne Afganistano situacija; 3. ysisavinti demokratinio pasaulio taisyklems reikes daug laiko, bet afganai to vis lbiau nori; 4. Cheminio ginklo atemimas is Sirijos, protingas taktinis manevras nesiveliant y nauja kara ir didinant karo islaidas. O sito karo pabaigti paprastai kaip Libijoje ar Egipte negalima, nes ten nera aiskiu demokratiniu lyderiu. Tad susilpnins valdanciuosius, parems sukilelius, jie pakovos keliata metu, pavargs nuo karo ir ses prie derybu. O tada ateis Amerika. Isvada: Karu vudurio rytuose tikslas buvo nuversti rezimus ir paseti demokratijos daigus. Rezimai nuversti, o vakarietisko pasulio normos patrauklios vis didesniam visuomenes nariu skaiciui. Vadinasi - karai buvo sekmingi. Tereikia pasalinti salutinius efektus - tereikia islaikyti stabiluma bei sumazinti Rusiskojo komunizmo pletros galimybes, nes vietiniai neturi geresnes patirties nei pasiule Talibanas. Todel jie gali pasirinkti bet ka, kas pasiuly geriau (tame tarpe ir Rusijos supuvusias intrigas).
AF 2013-09-14 12:08
mano subjetktyvia nuonome Matonis nėra tas žmogus, kurio prognozių galima klaustyti. tuščias laiko gaišimas. per daug subjektyvios įžvalgos.