Specialistė: „Maxima“ Latvijoje turės keisti prekės ženklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2013-11-25 16:13
maxima kalta parduotuve priklause antrinei vp grupes imonei
Verslininkas 2013-11-25 16:22
Kai litai galvoje sukasi, visiems nusisvilpt ant kazkokiu patikrinimu O jei patys darbuotojai sako kad maksimai tik litai galvoje, tai ka ten daugiau galima dar diskutuot?
vvv2 2013-11-25 16:26
- Sakykim jeigu aš nusipirkau namą būdamas skūpas patį pigiausia. Jis sugriuvo. Tai būsiu aš kaltas?
Arthuras 2013-11-25 17:57
Klausimas, kiek tokių (tokios kokybės) pastatų yra pastatyta toje pačioje Latvijoje, Lietuvoje... Neišmanau statybų, bet jei pastatai ne tik suskyla/smunka ilgu laikotarpiu, bet sugriūna akimirksniu dėl prastų skaičiavimų ar išvis jų nebuvimo - kažkas ryškiai netvarkoje. Gal per mažai dėmesio šiais laikais skiriama inžineriniams sprendimams?.. Visur ir visada pabrėžiamas tik architektūrinis sprendimas ir architektas.
kestutisz 2013-11-25 17:58
Ką šiuo atveju reiškia "patikrinamas"? Vat automobiliai esu girdėjęs kaip tikrinami - NCAP testai sudaužant į šipulius. Bet irgi gi ne tiesiai visus nuo konvejerio, o tik vieną kitą pavyzdinį modelį. O jei ten kažkur giliai lėktuvo viduje "by design" problema, vizualiai nekelianti įtarimų, tai ją faktiškai parodys tik "skrodimas" po avarijos...
kmr 2013-11-25 18:06
Čia dar citata iš teisininko komentaro : "<...> Na o pagrindiniai juridiniai principai reikalauja, kad kiekvienas savo teises ir pareigas vykdytų su atsakingo šeimininko rūpestingumu. Todėl bet kokie pasiteisinimai dėl to, kad: 1) leidimas statyboms išduotas teisėtai, 2) vieša patalpų eksploatacija – normali praktika ir yra leistina, vykdant didelio masto statybas, 3) žmonių iš visuomeninių patalpų, kuriose gali kilti chaosas, nereikia evakuoti, kilus bent menkiausiems įtarimams dėl grėsmės jų saugumui, – prieštarauja sveikam protui, logikai, pastebėjimams gyvenime, taigi prieštarauja mano prieš tai pateiktiems pagrindiniams juridiniams principams. <...> Tačiau atsakomybės tai nekeičia, todėl minimalus atsakingų asmenų sąrašas būtų toks: 1) Statybų valdyba – nes davė leidimą statyboms, o tai prieštaravo bet kokiems protingiems požymiams, leidžiant vykdyti statybų darbus ir tuo pačiu neuždraudžiant patalpų eksploatavimo. 2) Prekybos tinklas „Maxima“ – nes prieštaraudamas bet kokiems atsakingo ir rūpestingo šeimininko požymiams naudojo patalpas, virš kurių vyko statybos. „Maxima“ atsakinga už tai, kad žmonių, prieštaraujant bet kokiems atsakingo ir rūpestingo šeimininko požymiams, pavojaus atveju neevakavo. 3) Pastato savininkas – nes prieštaraujant bet kokiems atsakingo ir rūpestingo šeimininko požymiams, leido „Maximai“ naudoti patalpas, tebevykstant statyboms." Tad jei pastatas priklausė maximai, tai mažiausiai dviguba jos atstovų kaltė.
slawcka 2013-11-25 18:25
Teoriškai ne tu kaltas, jei dar plius gauni kažkokių raštų ir patikrinimų kad čia ale super saugi bet pigiausia xata. Na bet jei perki patį pigiausią, manau turėtų kilti kažkoks įtarimas, bent kumščiu pabelstum į sieną , patikrintum ar ne iš kartono, ar apžiūrėtum ar nėr plyšių ar pelėsių sienoj. Tai čia manau analogiška beveik.
Ketleris 2013-11-25 18:30
Per žinias pranešė kad tas pastatas ir priklausė maximai.
kmr 2013-11-25 18:37
, ir bandymai gali būti atliekami ne vienerius metus. Trečia, net ir ore kilus problemų visada yra pilotas ar du, kurie teoriškai yra instruktuoti apie visus saugaus nusileidimo būdus. O ar šiuo atveju teorija įprasminama praktiškai, vėl gi tai yra to, kuris juos samdo -paslaugų teikėjo - atsakomybė.
nondescript 2013-11-25 19:11
Kas čia per logika, prisidirbi, pakeiti prekinį ženklą ir toliau sau dirbi kaip niekur nieko? Geriau jau pergalvotų savo vertybes, išmokėtų kompensacijas, pastatytų kokį memorialinį paminklą toje vietoje, patikrintų visų kitų maksimos pastatų būklę, gal tada ir pakiltų kažkiek ta prekinio ženklo vertė kitų akyse, o jei pakeis tai tik iki tol, kol kitas pastatas sugrius, nusibos keitinėt. P. S. visiškai nesvarbu kam tas pastatas priklause, svarbu kad jie jį nuomojosi, todėl turi prisiimti dalį atsakomybės, jei aš dabar pasikviesčiau į svečius į savo nuomojamą lūšną, kur nuo lubų tekėtų myža*ai, abejoju ar būtumėt apie mane geros nuomones. Tokie dalykai formuoja visuomenės nuomonę. Atkreipkit dėmesį, kad iDeal ar kiti prekiniai ženklai vertinantys kokybę niekada nesinuomos patalpų lūšnoje.
Domas1 2013-11-25 19:17
Na jo cia ne vien Maxima, kiek tokiu yra Rimi ir pan pastatu kuriu virsuje ant stogo net masinos vazineja tai idomu kas nutiktu jeigu koks gerai pakrautas dzipukas uzvaziuotu ar nebutu panasi situacija. Na siaip tai Maxima pasidare reklama ant viso pasaulio ne tik ant Baltijos saliu nors ne pacia geriausia, bet visi zinos kas tai per imone. Manau jai ne tik Latvijoje reiktu pakeisti pavadinima isvis reiktu pakeisti pavadinima. Nesuprantu ir as kodel Maxima nesivadina Lietuvoje Maksima. Siaip pavadinimas isimenamas bet sunkus del X raides.
kmr 2013-11-25 19:50
Maxima paskelbė, kad "padengs reabilitacijos, tolesnio gydymo ir medicininių tyrimų išlaidas nukentėjusiems per Priedainės gatvės tragediją – hospitalizuotiems (paguldytiems į ligoninę) ir skubią medicininę pagalbą gavusiems asmenims" ir "visiems vaikams, kurių tėvai žuvo per tragišką įvykį Priedainės gatvėje, iki 18 metų amžiaus, kas mėnesį, bus skiriama vidutinio Latvijos darbo užmokesčio dydžio parama". Kaži kodėl nieko nėra paminėta apie kompensacijas žuvusiųjų artimiesiems (neskaičiuojant vaikų), taip pat patyrusiems šoką, psichologines traumas. Gal taupo pastatų patikrai? Jei rimtai, tai suknistas baltų tautų mentalitetas jas pačias ir žudo.
perihellis 2013-11-25 22:03
reiktų nepamiršt, kad pvz maximos apsauga kasininkams neleido pasišalint iš darbo vietos jos nsutvarkius, kaip ir pvz pirkėjams nesusimokėjus už prekes (būtent ši vieta neaiški). Kitų prekybos tinklų vietoje rimtai pasikonsultuočiau su teisininkais ar verta pasikalbėt su nukentėjusiųjų artimaisiais dėl kompensacijų ir pan ir padengti gerų advokatų išlaidas, taip šį nemalonų nutikimą gana ilgai išlaikant pirmuose spaudos puslapiuose ir galbūt ženkliai sustiprinant savo pozicijas maximos atžvilgiu. Ciniška, tačiau tai verslas. Ypač, kai net objektyvios priežastys verčia šiek tiek pyktelti ant atsakingų asmenų už būtent tą latvišką maximos pastatą.
bala 2013-11-25 23:53
Tai labadiena Kas pamiršo "Saulutes", "Minimas", "T-marketus" ir "Taupas" (o dabar "Maxima X"): http://www.pinigukarta.lt/ka-tai-reiski ... ima-ir-iki
sub 2013-11-26 12:56
Man žinok atrodo, kad ne visų baltų tautų mentalitetas, o pabaltijo tautų verlininkų mentalitetas toks ( ne visų, bet tikrai nemažai tokiu, kaip maxima, kauno grūdai, ir panašiai). Kaip jūs manote, kodėl jie taip prasimuša, todėl kad sukčiauja prieš įstatymą ir žmones.. Nupirk kuo pigiau, parduok kuo brangiau - apie kokybę niekas negalvoja. Kokybė per brangi, o tuo ir naudojasi tokie nususėliai kaip turtingiausias Lietuvos akcininkas. Neinu į Maxima iš principo (iš vis kaip kalbininkai leido naudoti tokį sh. pavadinimą), nes nepatinka man šis prekės ženklas, bet jei kada užeisiu ir neduok dieve užkris koks špaklius - kelsiu triukšmą dėl menkniekio.
PCP 2013-11-26 13:17
.