Keisčiausios kalėdinės tradicijos: bezdantys kelmai, bananų „eglės“ ir mišios riedutininkams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-12-30 11:10
Vėjai
vvv2 2013-12-30 11:19
- Nesąmonių vėjai prasidėjo, kai viso pasaulio visi netikintys buvo privalomai priversti švęsti katalikų kalėdas! p.s. .. kas būtų, jei visus visus privalomai verstų švęsti kokį šabą ar kokią meką? p.s.2 .. CCCP laikais visų visos religinės šventės nebuvo privalomos visiem. Religinės bendruomenės šventes persikeldavo į artimiausią sekmadienį. Nemyliu bedievių, kurie švenčia kūčias su gėjų agonijomis ir šamanų transu ar raganavimu.
bahuriux 2013-12-30 20:39
Tai tu tada prastas katalikas, nes turi myleti visus dievo kurinius vienodai, ne tik gejus ir samanus, bet ir uz priesus melstis
MantasNo 2013-12-30 20:39
Saulės sugrįžimo šventės sparčiai formavosi atsiradus žemdirbystei ir gyvulininkystei. Saulės sugrįžtant būdavo pradedama laukti lapkričio gale, o gruodžio pabaigoje, Saulei „apsigręžus“ – t. y. įvykus solsticijai, atliekamos apeigos, trukdavusios porą savaičių. Laukimo laiką krikščionybė sutapatino su adventu. Gruodžio 25 d. nuo seno laikyta saulės arba saulės dievo atgimimo diena. Toks dievas egiptiečiams buvo Oziris, babiloniečiams – Tamuzas, iraniečiams – Mitra ir kt. Mitros gimimo diena buvo išpopuliarėjusi Romos imperijoje, vėliau įsigalėjusi krikščionybė nuo III–IV a. šiuo metu pradėjo švęsti Kristaus gimimą.