Kojinių eksperimentas: kaip mus mausto prekybininkai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MITEJUS 2014-01-02 12:12
kai pagalvoji tai taip ir yra ne karta teko duonos einant prigriebt to ko neplanavau pirkt. VISIEM TEKO.
Shinigami 2014-01-02 14:54
Kaip posakis sako Todėl jei nemoki skaičiuoti tai pats kaltas. Nors jei nuvažiuoju į prekybos centrą ir ten pigios prekės yra tik keliais centrais brangesnės nei kitoje parduotuvėje, tai perku tas brangesnes, nes važiuoti ten kur pigiu keliais centais ekonomiškai ne apsimoka. Bet jei perki brangų daiktą ir skirtumas jau dešimtimis ar šimtais litu, tada jau ieškau kur pigiau.
Arthuras 2014-01-02 15:03
Pirkimas žmonėms suteikia malonumą - faktas. Jei žmogus sau negali leisti ir nusistato, jog neleis sau nusipirkti to, ko nereikia, bet vis tiek nusiperka - kaip Shinigami sakė: durną ir bažnyčioje muša. O jei žmogus sau leidžia nusipirkti to, ko ne visai reikia - tai kur problema?..
afor 2014-01-02 19:04
beje, sviezios maisto prekes visada sudeda uz pagulejusiu. tad perkant kiskite ranka giliau. cia taikau mesos ir pieno produktams, kuriu kasdien neisperka.
immortallt 2014-01-02 19:19
O tai manai kištų į galą, kad garantuotai neparduotų? Nereikia prekybos centrų piešti kaip baubų, kiekvienas dirba savo darbą. Kad prekybos centras sugeba minimizuoti kaštus, tai tau gerai, nes kitaip kaina kiltų.
Shinigami 2014-01-02 22:54
Šitą seniai žinau. Ir taip jie daro tam, kad maistas nesugestu galę, o butu suvartotas. Žinoma jei perki ir nežadi greitai suvartoti, tai ieškai gale su ilgesnių galiojimų. O jei galvoji iškart suvartoti, tai nėra skirtumo kiek galioja. Žinoma, kaimo parduotuvėje galima nusipirkti ir jau sugedusių maisto produktų, o ne tik su pasibaigusia galiojimo data. Ir tai smulkaus verslo parduotuvė.
faktas 2014-01-02 23:49
Pirkdamas klijus dviračio padangai pagriebiau ir plastikinius kablius padangoms nuimti. Kam man jų reikia... Nereikalingas šlamštas, kurį panaudojau tik kartą ir nugrūdau kažkur giliai į stalčių. Bet vertinant plačiau, tai ne šlamštas. Mano pinigai nukeliavo žmogui, kuris gamina tuos kablius, išlaiko darbuotojus. Kažkas panašaus į Antrąjį termodinamikos dėsnį galioja ir ekonomikoje. Vertinant globaliai - nenaudingų pirkinių nebūna.
Atk 2014-01-05 20:15
Pirkau kartą su akcija vieną daiktą, tai jis brokuotas buvo, dviračio ratą, tai paskui ilgai kankinausi kol jį atbrokavau, tiesiog brokuota prekė matyt ir pardavė už akciją, nes niekas jos nepirko ar grąžindavo atgal, tai po šito nustojau kreipt dėmesį į akcijas. Ir liūdna kad taip daro parduotuvės. Straipsnis turbūt geras, nors kai kur gal ir perdėta, ne taip jau ten viskas sugalvota, kad tik kuo daugiau pinigų išlupt iš žmogaus. Bet tokia šviesa gera, reiktų daugiau šviesti šia linkme, kad žmonės mažiau pirktų to, ko jiems nereikia, o tada reikia tai išmesti, taišiukšlės ir šiuklinama taip žemė. Reklama negera yra, jinai daug įtikina žmones pirkti to, ko jiems visiškai nereikia, o net gali ir kenkti ir jų požiūrį iškraipo teisingą.
Kadras 2014-01-05 20:28
Tam yra 14 dienu grazinimo garantija, jei neismetei cekio
Arns 2014-01-05 20:31
ATK, priminei istoriją, kurią giminės pasakojo. Statėsi namą ir voniai pirko plyteles. Žinoma Lietuvoje, iš lietuviškos firmos ir su akcija. Visos buvo šleivos (sudėjus pasimatė kad milimetriniai skirtumai yra). Bet neužteko kiek buvo nusipirkę. Tad nuvažiavo ten pat, ir pirko tas pačias, tik jau be akcijos (pasibaigusi buvo). Na ir ką, visos kaip viena nulietos