Tamsioji emigracijos pusė: dirba užsieniečiams, o skausmą lieja saviems

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2014-02-07 14:56
Šitą straipsnį dabar kas du metus skaitysim?
1337 2014-02-07 16:30
Manau viskas atsistotų į savo vietas, jei parašytų kokius darbus tie besiskundžiantys dirba ir kokias užsienio kalbas moka. Jei kalbos nemoki, dirbi šūdiną darbą tarp budulių, gyveni litofcų gete, tai čia jau ne emigracija ir net ne lansbergis kaltas
Verslininkas 2014-02-08 01:55
Realiai yra kiek kitaip, tie kurie nemoka kalbu, dirba sudinus darbus ir gyvena getuose, maziau ir skundziasi apskritai, arba jeigu skundziasi tai nepalyginamai maziau. Del ko taip yra: Dazniausiai sh darbus dirba zmones atvyke is lietuvos gludumos, kalbu jie nemoka nes mokyklas kaimuose dazniausiai baige tik keli, arba isvis nebaige, arba jei ir baige tai mokytojai matyt nepacio auksciausio lygio, todel jie zmones pilnai suvokia savo situacija, ir jie zmones vargo yra mate lietuvoj bei nebijantys sunkaus darbo, todel neturi jie kuom jau labai skustis. Beto juos as laikau paciais nuosirdziausiais zmonemis, jie daug nereikalauja, jiems daug nereikia, jie nori gyventi normalu gyvenima. Manau lietuvai labiausiai ir truksta tokiu zmoniu. O skundziasi labiausiai tie kurie buduliai atvaziavo cia galvodami kad cia viskas rozem klota, turi biskeli smegenu, turi naglumo, ir is visur nori visko nemokamai, arba greitai gerai ir papigiai. realiai skundziasi lietuvos siuksles visos, kurie ant tiek nagli kad lietuvoj ju niekas nemegsta, o cia jie apsimeta skriaudziamaisiais ir nukentejusiais, todel cia visi ju gailisi, bet viena diena ateis pabaiga. Tiesa cia tik mano nuomone is to ka matau budamas cia Visada buna ir isimciu. P.s. Nors pats ir esu emigrantas, ir stengiuosi nesiskusti labai, bet jeigu jau skusciausi tai ne del to kad cia blogai ir ne del to kad lietuvoj blogai, ir pasiilgstu ne lietuvos, pasiilgstu artimu zmoniu, draugu, kolegu. kurie realiai ir patys yra isvyke is lt. Galima butu skustis tik padetim kuri buvo sukurta ir kuri pastumejo zmones isvykti, jokiu budu ne priverte, nes visi turejo teise rinktis. Tiesiog stumtelejo.
vanduo4 2014-02-08 06:13
Esu tikras, kad skundziasi savarankiskumo stokojantys zmones. Gerai kol nepatenka y kampa del finansu. Kai taip atsitinka, is karto panikuoja ir kuria planus kaip pabegti namo (y Lietuva) pas "mamyte ant peciaus". Tipo tokiu budu isspres savo problema. Pvz.: Krize, sunku su darbais. Pradeda dirbti nelegaliai, gauna pasalpas uz vaikus, busta ir kt. Bet va, spec. tarnybos prispaudzia del pasalpu - grasina iskelti y prastesny nama, prastesny rajona. Panika, nes - zmona "negali" eiti dirbti (nemoka kalbos; bijo bendrauti - juk kitatauciai is viso "nenormalus kazkokie"; vaiko prieziura kaip priezastis nedirbti), vyras nebesugeba islaikyti, nauju darbu gal nera, o gal nezino kaip ieskoti - krachas, krize. - Ieskoti kazko naujo labai sunku, juk buvo cia taip silta ir vel kazkur y gatve. Tas prisirimas prie ismoktojo gyvenimo budo ir smaugia zmones. Tikriausiai todel is tu verkslentoju labiausiai megsta valstybiny darba su visomis garantijomis.