Aiškėja, kokį metinį mokestį lietuviams teks pakloti už savo automobilius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-02-13 17:23
jep, jei kaip komentatoriai norėtu, įvestu testą apie politines žinias, tai Xdmin'as galėtu nesirūpinti. Jam niekas neleistu reikšti nuomonės, nes: a) 0 žinių apie biudžeto formavimą b) 0 supratimo apie tai kas finansuojama iš biudžeto c) 0 supratimo jog jei statybininkai suchaltūrina ir reikia perdirbti, jie tai daro iš savo lėšų, nes pastebėjus laiku, nepriimamas darbas. d) 0 domėjimosi kas dedasi, jog ne politikų algų pasididinimas, o atstatymas į normalias ribas (jei pasididintu seimo nariai sau, tai didesnės algos įsigaliotu tik kitoje kadencijoje), kurios buvo sumažintos anos vyriausybės. Dėl ko, po KT išaiškinimo, valdininkai vienas po kito laimi teismus ir jiems priteisiama sumokėti ne tik negautas algas ir atstatyti į teisėtas, bet ir dar visas bylinėjimosi išlaidas padengti.
salemas5 2014-02-13 17:24
o kaip motociklai ?
Xdmin 2014-02-13 18:32
Garantuoju kad ne visi net seimo nariai islaikytu ta tavo testuka. Del keliu, kiek gi gali testis ta chaltura? Imone pasiulo maziausia kaina, laimi konkursa, padaro kaip imanoma pigiau, aisku kelias neatlaiko tiek kiek buvo nurodyta garantijoje, tuomet imone tampoma po teismus, o ta atkarpa remontuoja kita imone, kurios darba taisys dar kita... Patys kelininkai sako, jei tvarkytume kokybiskai, neturetume ateityje darbo. Pazvelgus is salies, yra tiek daug bardako, kad butu galima visa knyga parasyti. Bet tu turbut sedi siltoje vietoje arba gyveni kitoje planetoje, todel tau viskas atrodo normalu. PS: kodel pvz valstybe nededa ataskaitu kur konkreciai keliauja pinigai, su smulkiu sarasu, o ne mes skyrem policijai tiek pinigu. Kur isleido, neaisku. Gal nebesikartotu tuomet situacijos su visokiais auksiniais tualetais.
Arns 2014-02-13 19:30
Xdmin, aš apie ratus, o tu apie batus... Jei daromas konkretus transporto objektas, tai ne kartą ir ne du viską ardė net dėl netinkamo nuolydžio šaligatvius sudedant, nes tai nukrypsta nuo projekto. Išdaužomas ką tik paklotas asfaltas jei neatlaiko testingo. Ir tai daro ta pati įmonė, nes jai priduoti darbą, reikia visų parašiukų, o paskutinių negauni iki padaro viską galo tiksliai. Nežinau kokius anekdotus skaitai, bet jei remontuoja paskubom pavasarį, pavasarines duobes, tai ir negali būti ilgalaikis remontas. Visur kitur daro normaliai, nes kaip sakiau, bet kas nepraeina, kas kita jog jų lopomų gatvių ar autostradų ruožų pas mus dar geram šimtmečiui, dabartine sparta. Toliau, jau tu iš planetos iškritęs. Biudžetas iki centų suplanuotas, kas kam ir kiek bus skiriama. O jau toliau kiekviena biudžetinė įstaiga, kasmet atsiskaito už iki kiekvieno išleisto cento. Kas kita ar visados viskas panaudojama reikalingai, bet alei kvituko surenkama, ir dar ne vienus metus atsakomybė vežama. Pabandytu taip kas nusukinėti pinigus, tai iš kart į teisiamųjų suolą sėda. Ne vienas ir ne du jau net už nepadėtus parašus buvo ir yra tampomi, jau nekalbant jei kas neįtraukta į apskaitą, bet išleista. Vnz VBS nsm tau snkj.
Xdmin 2014-02-13 19:52
Tai kaip tuomet auksinis tualetas atsirado? Kodel valdovu rumu statybai suskaiciuotu pinigu sumos neuzteko kelis kartus? Kaip kazkoks sikpopierio laikiklis kainavo virs tukstancio litu, kai net brangiausi Lietuvoje pardavinejami nekainuoja tiek? Tai kokia nauda is tokiu ataskaitu? Jos turi buti viesos, o ne kazkieno pazistamas parasa padejo ir darbai vyksta. Kodel seimo nariai nera atleidziami is darbo praleide posedi? Kodel ju neatleidzia kai jie darbo metu narso Facebook, balsuoja uz kitus, ateina girti? Ir apskritai kodel jie neatsako uz savo veiksmus?
Arns 2014-02-13 20:23
Gal kas kitas tau aiškins elementarius logikos pradmenis, elementarų parlamentarizmo kursą ir visą kitą. Nes tu net nesupranti kas yra biudžetas, matyti pagal komentarus, jog ten lovys, iš kurio semiesi kiek tau reikia. Tad su tokiom išsilavinimo spragom, net nėra verta diskutuoti, nes kaip sakoma, rėkiančio neperrėksi...
ZmogZ 2014-02-14 01:41
Ką reiškia "normalus" atlyginimas? Laisvoje rinkoje tai turėtų būti dalis vertės, kurią sukuria darbuotojas. Kadangi valdžiažmogiai nieko nekuria, įvertinam bent jau kaip sekasi valdyti: -dingo šimtai tūkstančių darbingų žmonių, turėję būti netolimos ateities ekonomikos stuburu -alkoholizmas jaunimo tarpe byloja apie gilias vaikystės traumas (ačiū "švietimui", ačiū išlaikytinių klasei) Valdžiažmogių dėka tautos išlikimas matematiškai neįmanomas ir tu drįsti teigti "mmm..., taip... atsistatė atlyginimus į normalias ribas"
Arns 2014-02-14 10:02
ZmogZ, ankstesnė vyriausybė laikinai sumažino algas, tačiau nenustatė jokio mechanizmo kada ir kaip baigsis laikinumas. Būtent dabar jos atstatomos į buvusį lygį. Tad patinka tau ar ne, tai teisėta. Tie kurie mažino, elgėsi populistiškai, tad jų sprendimai nepadaryti iki galo, ir tos algos nebuvo įteisintos visa laikui. Būtent tą per teismus įrodo ir laimi. Dėl kito. Na jei nesugebi skaityti bei tingi diskutuoti, gal profesoriaus tonu nereikšk jog "kažkur ne taip kaip sakei".
Vytax 2014-02-14 10:32
Teisėta, tai nereiškia kad teisinga.
Arns 2014-02-14 10:48
Kas teisėta, tas teisinga. Ir emocijomis neturėtum palaikyti grubių pažeidimų.
ZmogZ 2014-02-14 11:25
Tai pagal tave žydų genocidas buvo teisinga, nes juk buvo įteisintas? Vergovė irgi teisinga, juk buvo įteisinta? Tavo teisingumo/teisėtumo supratimas nieko vertas, nes vadovaujasi tik tuo, kuo iškalbus sociopatas sugeba tave įtikinti. Aš vadovaujuosi ne emocijomis, o prigimtinėmis žmogaus teisėmis į gyvybę, laisvę, nuosavybę, kol šis nepažeidė kito žmogaus teisių. Ir jeigu sakai, kad žmogus tokių teisių neturi, nesiskųsk ir teisybės neieškok jei kas paims tavo ajfouną ar inkstą.
Arns 2014-02-14 11:41
ZmogZ, tiesiog juokinga kokius čia argumentus bandai mėtyti. Kaip pripažintus karo nusikaltimus gali "įteisinti"? To nebuvo, ir nesvarbu ką darė, viešai apie tai ne didžioji dalis tos šalies gyventojų nežinojo apie tai. Ir nesvarbu ar tai nacistinė Vokietija ar Bosnija... Tas pats ir su vergove. Kai ji egzistavo, nebuvo jokių "žmogaus laisvių chartijos", tad iš principo ! Tai kaip be jokių įstatymų, tą laikinumą padarai teisėtu visam laikui? Pagal visus įstatymus tai pažeidimas silpnesniojo nenaudai (t.y eilinis žmogus, gaunantis algą, negali nusistatyti kiek gaus jos), tą konstatuoja teismai, ir priteisia. Tad valstybė ir mažina problemas, nes aišku gali kaip strutis smėlyje slėpti galvą ir laukti kol visi prisiteis, arba atstatyti teisingumą ir jau tada teisėtai sumažinti, jeigu jau taip reikia.
Sigitas.lk 2014-02-14 11:42
Valdovu rumu kelis kartus didesne kaina negu turetu but, irgi TEISINGA Oj juokina mane sitas Arns, pats ar bent pagalvoja ka sneka, atsokes biski nuo realybes zmogus. Kuo protingesniu nori save parodyt, tuo labiau atrodo priesingai. Idomu kas pasikeite nuo pries krizinio laikotarpio, nes tada uzteko ir pensijoms ir atlyginimams ir t.t. O beje, dar zada juk duju kaina numesti rusai, bet kas juokingiausia nuo to kainos sildymo zada nesumazeti, o papildomi pinigai bus panaudojami kazkur ir kazkam ir viskas TEISETA ir taip iseina TEISINGA
Sigitas.lk 2014-02-14 11:46
Taip pat valdzia cia labai gudriai nori prastumt sita mokesti pries euro ivedima visos kainos soktels, duagiau pinigu is pvm.
Arns 2014-02-14 12:00
Dar viena VBS apsireiškė. Comon, negi jau mokykloje tik fizkultūrkę lankėt? Gi bet koks mokestis - NETEISĖTAS. Bet koks įpareigojantis įstatymas - PRIEVARTA...
Vytax 2014-02-14 12:33
Čia ir liūdniausia, kad šaliai vadovauja tie kurie, kaip ir tamsta, nemato skirtumo tarp šių dviejų žodžių.
Arns 2014-02-14 12:47
Juk tau tas priklauso pagal įstatymus, tai kodėl to turėtumei negauti? Tas pats ir su algomis valdininkams, jie kantriai net keturis (!) metus taikstėsi su vis pratęsinėjama "krize" JIEMS (nors valdžiau jau senai sakė jog krizės pabaiga). Juk nutarime dėl algų sumažinimo buvo pasakytina jog tai laikina, metams arba dviems, kad per krizę biudžetui būtu lengviau. Tad ar ne teisėti jų lūkesčiai, kad galų gale būtu atstatyta tai, kas ir priklauso? Man tai atrodo teisinga, nes algos ir turėjo būti apkarpomos laikinu laikotarpiu, kurį vienakart reikėjo pabaigti (deja jį teisiškai privertė užbaigti teismas, o ne padorumas ir pagarba). Ir jau tik tada imti svarstyti ar tikrai reikia tokių algų, ar tikrai jos nėra perpūstos ne pagal svarbą asmenims ir pan.
ZmogZ 2014-02-14 12:52
Taigi, malonu, kad pripažinai savo gyvulišką moralę: kas stipresnis tas teisus. Jeigu žmones gyvuliais laikai, nieko keisto, kad nesuvoki, kaip civilizuota visuomenė gali be valdžiažmogių egzistuoti.
ZmogZ 2014-02-14 13:11
Taip, pradėk dabar baime manipuliuoti. Jeigu gyvybės neapsidraudei, juodai dienai neatsidėjai, tai nereiškia, kad daktarai tavo nuosavybė ir dykai privalo dirbti. Tačiau pvz. JAV, dar prieš keliasdešimt metų, kol valdžiažmogiai nepradėjo kištis į sveikatos apsaugą, labdara buvo savaime suprantamas dalykas, nes nebuvo iliuzijų, kad valdžia viską padarys ir neišgalintys sveikatos apsaugos sulaukdavo. O apie krizę net nepradėk, niekur ji nedingo, o tik atidėliojama pinigų kiekio didinimu ir palūkanų normų mažinimu.
Arns 2014-02-14 13:26
ZmogZ, tu sau gali susigalvoti, bet kokius įstatymus, tačiau jie visi tarptautinės teisės formoje galioja. Jau net Hitlerio laikais žinojo, kad tai nusikaltimas. O kad galios primesti vykdė, dar ne įteisinimas (vnz bent elementarų teisės pradmenų vadovėlį pasiskaityk). O apie senus laikus iš vis nekalbėk, nes nieko nerauki. Jei jau nori susivokti ką nors, grįžk į mokyklą bei pasivartyk bent jau politologijos pradmenų, istorijos knygas. tau ten paveiksliukais ir glausta chronologija papasakos kas tarptautinė teisė ir kada, dėl ko atsirado, kaip kito jos traktavimas ir t.t. Nes sakau, dabar pezi kaip pensininkas, atsimenantis jog "senelio laikais ir be paso nueidavai kur nori", ir tai vien todėl, kad nesupranti nieko apie tai ką šneki, tik viena ausimi iš kažko girdėjai bei bandai adaptuoti pagal tai kaip tau gražiau atrodo. Toliau, skirk JAV ir likusį pasaulį. JAV nėra jokio PSD, tad ko nenusipirkai, to nereikalauk. Lietuvoje, Europoje, iš atlyginimo tau atskaičiuoja ir tokį mokestį, tad tau tokia paslauga pavyzdžio, po to net kelis dešimtmečius dar vis buvo saikingesnis požiūris į išlaidas. arba kitaip, iš krizės buvo pasimokyta, ir praėjo nemažai laiko kol buvo pamirštos pamokos, ir per išlaidas vėl į krizę buvo įlipta. Tad krizės jau nebėra, nes detoksikacija nuo lengvai pasiskolintų pinigų praėjo, verslas ir įstaigos pradėjo vėl dirbti pagal pertvarkytus biudžetus.