Barbariškoji Skandinavija? Kopenhagos zoologijos sode – parodomasis žirafiuko Mariaus skrodimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iSimon 2014-02-11 15:49
man toks jausmas, kad kazkam tiesiog norejosi gyvunui nuleisti krauja. visiskas briedas, gaila gyvuno.
kionig 2014-02-11 16:08
Tai taip, kokie tie žmonės beširdžiai, kokie jie parazitai ir kaip jie kenkia motinai Žemėlei.. O motina Žemelė baudžia žmoniją stichijomis, globaliniu atšilimu, potvyniais, cunamiais ir kitokiais būdais, kad tik atsikratytų tų užsiveisusių parazitų.. Aš tai būčiau su mielu noru dalyvavęs tokioje akcijoje Kiek pamenu per NatGeo buvo tokia laida, kur skrodė gyvūnus ir aiškino apie jų anotomiją
Salamandras 2014-02-11 16:19
Mačiau delfi komentarus, toks vaizdas, kad jie ten vegtarai vis Visiem dzin, jei nemato, kad ir kaip ten kokius paršelius žiauriai nugalabija, kuriuos rydami žiūri tokisu straipsnisu ir burnoja
sabotan 2014-02-11 16:30
Tegu skrodzia reik leist isvis su gyvunais laisvai atlikinet ekspirementus. O jai zalieji nenori tai tegu tampa tais bandomaisiais tyriuseis
Algirdas50 2014-02-11 16:45
Rimtai? leistum eksperimentuot su gyvūnais laisvai? su pvz šunimis, katėmis, ir kitais gyvūnais? be jokių apribojimų? gal nušokai nuo proto? Eksperimentas pirma turi turėti mokslinį pagrindą, naudą kurią duos išmėsinėtas ar kitaip (chemiškai) tirtas gyvūnas, jei laisvai būtų galima bet kokius eksperimentus atlikinėt su gyvūnais tai spėju ir šunį iš 5 aukšto išmestum pažiūrėt kaip išgyvena pastarasis. O šitos žirafos skerdimas neturėjo absoliučiai jokios naudos. Mačiau video medžiagą, vaikai traumas gali patirt nuo tokių vaizdų, o ne ugdymo naudos. Iniciatoriai tik bando save pateisinti slėpdamiesi po švietimo ir ugdymo kauke. Absurdas, smerkiu žmones, kurie palaiko tokį beprasmį gyvūnų žudymą. O norint atlikti eksperimentus aukos reikalingos, šioje situacijoje gyvūnai, tačiau nereik pamiršt, kad ir jie protauja bei jaučia, todėl tik būtinas eksperimentas mano manymu gali būt atliktas su gyvūnais.
immortallt 2014-02-11 16:58
Komentuoja visi, bet net nesidomėjo nė sekundei. Žirafa buvo kraujomaišos vaisius. Norint išlaikyti gyvūnus sveikus, kraujomaišos palikuonių zoologijos soduose negali būti. ES teisė taip pat to neleidžia. Taigi galėjo arba užmigdyti ir tada į sąvartyną išvežti mėsą arba pribaigti šūviu į galvą akimirksniu ir pamaitinti sodo gyvūnus, kas yra logiška.
TeisingasIrPaprastas 2014-02-11 17:02
Shinigami 2014-02-11 17:36
Neturėjo jokios naudos? O tai ką liūtų šėrimas nėra nauda liūtams? O tai ką tavo seneliai ir proseneliai visiški ligoniai buvo? Juk gyvendami kaime ne tik matė kaip gyvūnai skerdžiami, bet ir patys padėdavo išmėsinėti. Bet man atrodo, kad tokie kaip tu esate ligoniais kurie jau nuo natūralios gamtos toli atitrūkę. Aš gerbiu tokius žmones. Kurie žino kaip pasaulis sutvertas.
Ghost_S 2014-02-11 17:45
Jei neklystu Anglijos zoologijos sodas norėjo ji nusipirkti ir kažkoks iš Skandinavijos zoologijos sodas norėjo jį priglausti.
iSimon 2014-02-11 17:55
sutinku, kad kraujomaisa yra priezastis, kad gyvuno neliktu. Velgi, yra ir humaniskesniu budu - pvz, ji tiesiog atskirti ar pan. O jei lyginsim zirafas su kiaulemis, tai tada viska galime sulyginti is esmes - kur gyvunai auginami mesai, o kur - tam, kad juos is esmes issaugoti - va sita vieta man irgi logiskai nesuvokiama - nejaugi tiek daug tu zirafu, kad tik taip su jomis galima elgtis. Anyway, mush diskusija is esmes bergzdzia - to bico vistiek nebera... that sucks..
immortallt 2014-02-11 18:19
Melas. Jie negalėjo jo priglausti. Nebent irgi sušerti liūtams. iSimon, o kam ieškoti problemų, kur jų nėra? Man juokingi tokie žmonės, kurie sužmogina gyvūnus, kurie daro tragediją iš legalios ir tvarios medžioklės, gyvūnų auginimo mėsai, kol viskas daroma gražiai ir tvarkingai, nekankinant gyvūno. Bent jau įsijungtum National Geography, pažiūrėti kaip Afrikoje gyvena žirafos. Gal sužinotum, kad greičiausiai 1/2 jauniklių tik suauga. Kur pamatytum, kaip žirafos jauniklis draskomas plėšrūnų.
Edmundas 2014-02-11 20:12
Man atrodo, kad daugelio mūsų populiacijos atstovų psichika jau yra pažeista. Pažiūrėkit, kas darosi: dėl briedžiuko, šuniuko ar žirafiuko kyla šitiek ažiotažo. Ir jiems visiškai nusišvilpt, kad kiekvieno kaimynystėje esama alkanų, nuskriaustų ir pažemintų žmonių. Bet kas tas senelis ar vaikas, jie miršta kasdien, užtat kaip tauru pakovoti peticijomis ar kumščiais už gyvūnėlių gerovę...
punktyras 2014-02-11 22:31
Man tai tik per dažnas „nudaigojimas“ užkliuvo. Galėjo dar ir „nupilti“, „nukneckinti“, o žirafa – „užversti kanopas“. Tiesiog stilius kenčia ...
MantasNo 2014-02-11 22:47
Nera blogesniu zmoniu uz gyvuneliu myletojus
Popasz 2014-02-11 22:53
1. Žmonėmis reikia rūpintis, kaip ir gyvūnais. Deje nei tas, nei tas nėra deramai daroma, todėl iš dalies susvetimėjimas visuomenėje vis stiprėja. Žmogus puikiai galėtų išgyventi be mėsos, tačiau dauguma žmonių pasiduoda masiniui elgesio modeliui - žudyti gyvūnus (incl. gyvulius ir pan.). Todėl iš dalies reikia didžiulių plotų grūdinių kultūrų auginimui, o tai dar labiau alina žemę. 2. Tas padaras nekaltas, kad yra kraujomaišos padarinys, jį tiesiog reiktų sterilizuoti. 3. Žmonija kuo toliau tuo labiau degraduoja, bet su tuo degradavimu renka patirtį, vėliau ateis laikas kai ir tokie dalykai kaip auginimas dėl mėsos bus pripažinti draudžiamais arba bent stipriai apribotais. Augindami gyvulius mėsai mes švaistome derlingą žemę. Bravo, ką turim dabar? Krūvą "chemija" užaugintų gyvulių bei krūvą "vaisių ir daržovių" parduotuvėse. Realiai nei vieno nei kito nepavadinsi "mėsa" ar "daržove". Geriau tuos plotus, kurie naudojami auginti gyvuliams skirtus grūdus leisti naudoti auginti tiesiogiai maitintis žmonėms. Tada padidėtų šansai leisti sau valgyti sveikas daržoves ir vaisius, o ne jų "muliažus". Bet ne, "gyvenk greitai, mirk jaunas",yolo, juk po mano mirties, kad ir tvanas. Žinoma, tam tikrą dalį gyvūnų reikia paaukoti vardan mokslo, tam, kad gavę daugiau žinių galėtume išgelbėti dar daugiau gyvūnų. Paaukok vieną, kad išgelbėtum 100.
Shinigami 2014-02-12 00:05
1) Žmogus puikiausiai gali išgyventi ir be daržovių. 2) Žmogus nekaltas, kad liūtas ėsti nori, o be maisto nustiptu. Bei kad liūtas nėra vegetaras. Nes jei ne žirafiukas, tai liūtas butu suėdęs koki paršelį. Bet tiek paršelis, tiek žirafiukas nori gyventi ir nei vienas iš jų nėra geresnis už kita. 3) Taip, žmogus kuo toliau tuo labiau degraduoja. Nes visokių vegetarų vis daugėja ir daugėja. Kaip kitaip tai galima pavadinti jei ne degradavimų? Nuo chemijos niekur nepabėgsi. Daugėjant maistui daugėja ir žmonių. Todėl kaip žemės truko, taip žemės ir truks. Nors ir visi taps vegetarais (degraduos).
ObiVanKenobi 2014-02-12 00:54
Aš tai nesuprantu, jei jis buvo kraujomaišos vaisius, pirma, kaip parko darbuotojai nesužiurėjo, o antra kodėl jį dar augino pusantrų metų, galėjo pribaigti žymiai anksčiau. Skandinavija nebepirmą kartą "sužiba" taip, pas juos dar yra šventė, pajūryje žuvų skerdimas.
Popasz 2014-02-12 01:41
1. Tai siūlai jų atsisakyti? ka gi, kažkas naujo. Valgydamas daržovę bent nežudai sąmoningo padaro. Ir kalba ne apie tai be ko žmogus negali išgyventi. 2. Ne apie liūtus kalba, kurie medžioja kitus gyvūnus, o apie žmones, kurie ryja mėsą tuo metu, kada visoje planetoje reikia saugoti gamtinius resursus. 3. Čia visiškai nesupratai ką norėjau pasakyti. Turbūt mano anksčiau vardinti dalykai yra didžiulis epochos šuolis pirmyn? Tau nepanašiau į degradaciją? Be abejo, kiekvienas iš savo varpinės skambina. Jei tau išnaudoti žemės resursus, auginti grūdus gyvuliams, o ne žmonėms tuo metu kai žmonių vis daugėja, o žemė vis labiau alinama, kertami miškai, vis labiau "dirbtinai auginamas" (chemija) maistas yra dalykas rodantis reakciją priešingą degravimui, tuomet tokį požiūrį pilnai suprantu, toli nueisi. Nuo chemijos 100proc. niekur nepabėgsi, tačiau nereikia generalizuoti, kitaip sakant, reikia chemiją sumažint kiek įmanoma labiau. Jei visi taptų vegetarais, tokiu atveju reikalingų naujų plotų auginimui poreikis ženkliai sumažėtų, žemės resursai (mineralai, derlingumas) smuktų lėčiau ir chemijos reiktų mažiau. Žmonija toli gražu nesielgia toliaregiškai. Ateities kartoms palikim užterštą vandenį, žemę, iškirstus miškus ir sugadintą orą.
onewithname 2014-02-12 10:51
Nežinau, bet spėsiu, kad tu vegetaras, ar klystu?
immortallt 2014-02-12 11:57
Popsaz turėtų būt vegetaras ir pats viską užsiiauginti, kitu atveju hipokritas. Šiaip mūsų klimatinėje juostoje normaliai suderinti mitybą, kad nereiktų papildų ir mėsos - sudėtinga. Mėsos vartojimas nėra problema, bet mėsos vartojimas 3x dienoje - besaikis. Dar pridėsiu, ne visas grūdų ar daržovių derlius tinkamas mitybai. Dalis yra žemos kokybės ir skiriamas gyvūliams šerti. Užpernai buvo pasaulyje daug pašarinės klasės grūdų, tai jų kaina krito žemyn, o žmonėms skirtų - mažai, tuo tarpu Lietuvoje buvo labai didelis aukščiausios klasės derlius. Taigi nereiktų tiesiogiai skelbti, kad visai gyvūnų negalime laikyti, reikia tik mažinti apetitą. Tik derėtų pradėti nuo savęs.