Kaip pasikeitė pasaulis po įvykių Ukrainoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2014-03-27 09:28
Po kokių 100 metų tai bus tik neženklus epizodas pasaulio istorijoje, o po 1000 metų bus beveik visai pamirštas, liks tik įrašas kokioje kompiuterinėje laikmenoje. Ne tas yra įvykę ir tai pamiršta. Kai kurios masinės informacijos priemonės stengiasi prikurti kuo daugiau straipsnių apie šį įvykį, jau matosi pagal komentarų skaičių, kad žmonės net nenori jų komentuoti, tai yra net neskaito. Karinis ar ne karinis konfliktas kai kokioje teritorijoje gyvena kitos tautybės žmonės yra ne naujiena pasaulio istorijoje. Štai net 2 iš JAV istorijos: 1. Meksika prisileido ant labai gerų sąlygų į Teksaso valstiją JAV amerikiečių (jiems dalino žemes ir neėmė mokesčių). Galiausiai juos apmokestino. Paskui kai pamatė, kad jų labai daug, uždraudė imigruoti ir imigracijos draudimas kaip tik paskatino teksasiečius sukilti ir atsirėžus nuo Meksikos prisijungti prie JAV. Tai įvyko XIX a. 4 dešimtmetyje. 2. Havajų karalius pažadėjo ginti baltuosius. Jų tiek privažiavo, kad jau sudarė daugumą. Maždaug XX a. 1 dešimtmetyje JAV pakartojo Rusijos veiksmus Kryme ir prisijungė Havajus prie JAV.
zamzungas 2014-03-27 13:47
Nebūtų tiek daug kalbų, jei nebūtų tokia didelė grėmė jog rusija čia nesustos.
miskoartojas 2014-03-27 14:07
Tavo komentaras kiek prasilenkia su šiuolaikiniu pasauliu. Galėjai dar paminėti žemių prijungimą prie LDK. Jei rimtai tai Rusija sulaužė susitarimą tarp JAV ir Ukrainos, kuriuo įsipareigojo gerbti šalies suverenitetą. Faktas kaip blynas ir nėra ką dikutuoti, kad čia tipo px, čia tipo viskas normaliai, galima, nes kažkada prieš daug metų taip elgėsi neva JAV. Du esminiai dalykai: yra civilizuotas laikotarpis prieš WWII ir po jo. Po jo atsirado JTO ir kitos institucijos bei tartautiniai susitarimai, kurie skirti tam, kad nebūtų WWIII, todėl taip elgtis kaip elgiasi Rusija jau nebegalima.
007 2014-03-27 15:55
Labai jau prorusiški asmenys įsigudrinę pirštu dursto į JAV, kaip kažkur įsiveržė ir kaip kažką skriaudė. Tarpusavy tegul jie kalba apie JAV, apie supuvusius vakarus, bet pačiam atsibodo skaityt visokias nesamones palaikančias Rusijos pusę. Man asmeniškai kaip Lietuviui vakarai duoda daugiau gero nei blogo. O kaimynas iš rytų ne tik kad istoriją yra pakoregavęs savo nenaudai mūsų atžvilgiu, bet dar ir bando paneigti tą pačią istoriją, sumenkinti mane (lietuvį). O dabar netgi susitaria su draugais vardan taikos, bet daro ką nori, nesilaiko susitarimų ir plauna saviem smegenis. Apgailėtina.
gagu 2014-03-27 16:06
Tai itin svarbus įvikis, nes iš Rusijos jaučiamas nacizmo tvaikas (panašus, kaip buvo hitlerinėj Vokietijoj) ir ko gero gali toliau tęsti okupacijas. Panašu, kad Putlerio dar nepaveikė diplomatiniai svertai ir jis nusiteikęs itin ryžtingai tęsti toliau, kaži iki ko tai gali privest. Antpuolis prieš likusią Ukrainą? O gal netgi ir užsimanys pult ir pačią NATO? Tai itin rimta situacija. Manau, kad Rusijai Krymas be rytų Ukrainos yra "Inkaras" ir jie itin suinterisuoti prisijungti rytinę Ukrainą.
Ernestass 2014-03-28 19:26
Nereikia panikuoti. Netgi Rusijai reikia Casus Beli. Dėl tokios smulkmenos kaip Baltijos šalys Rusija niekados nerizikuos konflikto su Nato nebent męs patys stipriai prisidirbsime. O jeigu ji ir labai norėtų, tada mums reiktu rūpintis ne išorinėmis grėsmėmis, bet vidinėmis kaip pavyzdžiui mūsų politikos kontroliavimas per Maskvai pavaldžius politikus. Taip, Rusija tikriausiai čia nesustos, tačiau ji smogs ten kur jai patogu, kur ji turi interesų. Pasaulyje yra regionų kurie norėtų būti prijungti prie Rusijos. Yra ir panašių teritorinių konfliktų, tačiau męs toli gražu nesame su jais susiję. Bendrai, smagu kai męs karine jėga okupuojame miestus arba kai mums yra diktatoriaus atiduodami svetimi miestai, tačiau vos tik kita šalis bando atlikti kažką panašaus, visi suklūsta ir rėkia kiek išgali. Per visą tą laiką nemačiau nei vieno straipsnio kuris bandytų reflektuoti į pačius mus ir bandytu patvirtinti arba paneigti Maskvos kaltinimus vakarams.