Mūsų gyvenimas skaičiais: kiek reikia „arti“ dėl buto ar alaus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2014-04-11 18:29
Tai kad gyvenu Anglijoj, tik alga kelis kart didesnė nei minimumas, tai kad važinėčiau su visais mokesčiais, nei pusdienio dirbt nereikia Gal ir tiesą kalbat, kas čia žino, bet va kuria tos dalies dalį gauna tas kuris ir daro tą produktą kurio poto neįperka, nu žodžiu... čia jei viršinikas nu nauju mersu atvažiuoja, tai neturi kur jo prisiparkuot nes ir jo darbuotojai ratuoti, o Liętuvoj bankrutuoja pakėjus minimalią algą...
Arthuras 2014-04-11 18:41
Nereikia tik labai jau į vienus vartus stumt - tikrai ne visi pradedantys specialistai uždirba 3000lt į rankas.
Simplicity 2014-04-11 18:58
kukulis nebūtų kukuliu jei nesąmonių nepezėtų. Tu bent skaitai diskusiją, prieš pradėdamas savo išminties perlus žarstyti? Gi kalba eina apie juodus pinigus ir visiškai niekam neįdomu kiek tu ten tam savo IT uždirbi. Nebent imsi ir visiems pasigirsi, kad pusę savo uždirbamos algos gauni juodais vokelyje.
Aquarius 2014-04-11 20:13
bla bla bla... Vistiek nieko nepakeisit vienas ant kito stumdami. Gal tik savo kraujospudį pakelsit ir viskas... Nenusibosta suktis užburtam rate?
immortallt 2014-04-14 13:23
Jooo... Nejuokinkit, kad vokelių Lietuvoje nėra. Statistikoje neatitikimų atsiunčiami pinigai iš užsienio nieko nepakeičia. Visa tai fiksuojama. Neatitikimai yra kitur ir matoma, kad šešėlis yra didelis. Pirma, tai kontrabanda ir kaip keitėsi kuro suvartojimas bei mašinų kiekis gatvėse - mašinų padaugėjo, kuro vartojimas oficialus sumažėjo. Taip pat, pakėlus minimumą, didelė dalis privačių įmonių nuėjo į šešėlį. Dėl siuvyklų, aš žinau siuvyklų, kurios iš vis nelegalios, dirba neva vienas pats savininkas, o realybė dar 10-15 žmonių. Bet VMI ne motais tai. Taip pat galiu tiesiai šviesiai pasakyt, VMI nesikabinėja labai, net jei žino, kad moki vokelius, jei nesi labai įžūlus - didesnę dalį algos rodai. Atėjus krizei iš vis nekreipė dėmesio į tai, kad tik darbuotojams išmokų nereiktų mokėti, dabar jau vėl verslininkus pradėjo kviestis ir reikalauti kelti algas bent jau administracijai. Tėvų įmonės atveju - administracijos nėra ir liko durniaus vietoje VMI, nes net nepasidomėjo, prieš teikdami pasiūlymus, įmonės struktūra.