Autorinių teisių gynėjų „pergalė“: iš „Youtube“ pašalinta astronauto atlikta jaudinanti dainos „Space Oddity“ versija (Video)  (2)

Trečiadienį iš „Youtube“ svetainės pašalintas milžiniško populiarumo susilaukusi Kanados astronauto Chriso Hadfieldo atlikta Davido Bowie dainos „Space Oddity“ versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronautas šios dainos koverį nufilmavo prieš pat grįžimą į Žemę iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS). Per savo buvimo kosmose laiką kanadietis džiugino ir stebino įvairiais vaizdo klipais iš darbo aplinkos, o su TKS nusprendė atsisveikinti simboliškai – su D.Bowie kūriniu.

Šią savaitę pats Ch.Hadfieldas „Twitter“ tinkle pranešė, kad teisės į kūrinį jam buvo suteiktos tik vieneriems metams, ir laikas jau baigiasi.

Ch.Hadfieldas pažymėjo, kad jis tariasi dėl teisių pratęsimo, tačiau trečiadienio ryte (Lietuvos laiku) vaizdo klipas „Youtube“ svetainėje buvo paslėptas.

Visgi, nors oficialus vaizdo klipas yra pašalintas, ir „Youtube“, ir kitose panašiose svetainėse nuolat skelbiamos naujos jo kopijos – sparčiau nei spėjama jas trinti -, tad Ch.Hadfieldo daina iš interneto neišnyks.

Vaizdo siužetas 

Astronaut Chris Hadfield sings Space Oddity from spacevideo on Vimeo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(1)
(29)

Komentarai (2)