Įveik tingulį: ką daryti, jei gyvenime norite „nuversti kalnus“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-05-21 15:40
Nieko kvailiau nesu skaites dar gyvenime. ". Pazystu 3 tokius zmones darboholikus savo aplinko,j jie dirba uz mane 2-3 kartus daugiau ir nieko neturi, darbas ju gyvenimo tikslas ir siekiamybe. Susigadine zmones fizine ir psihine sveikata, graudu ziureti. Ir ant galo, viskas labai paprasta, nenori dirbti susirask megiama darba ir dirbti nereikes, tik megautis gyvenimu.
kionig 2014-05-21 15:58
Rasti mėgiamą darbą taip pat nėra lengva, kaip nustoti tingėti. Tavo minėti kraštutinumai su darbolikais nieko neįrodo apie šio straipsnio blogumą. Visur ir visada yra išimčių, o aukso vidurys būtų - išlaikyk sveiką tinginystę ir pašalink žalingą tinginystę.
sloggi 2014-05-21 17:24
Nebutina matyt rezultatus iskarto, manau pats daug metu mokinai mokykloi, tada univere(tikiuos) idrebei koses, kad turetum kazkokia spec norima palei kuria galetum dirbti. Vaisius savo naudai jug neiskart pradejai skint, tad neteikia nusisneket, kad tinginyste yra gerai. Ar tu vienas is tu zmoniu kuris gyvenime paveldes viska, arba apeidinedamas istatimus voks?
bahuriux 2014-05-21 20:18
http://www.technologijos.lt/n/technolog ... ju?l=2&p=1 Ne zinoma kolkas as dar nedirbu googlui, bet jei jie pasamdytu mane pakelciau i aukstumas viena ju projekteli. As apie sveika tinginyste, o ne apie tai kas rasoma straipsnyje = saves prievartavima. Jei as uzdirbsiu puse tiek budamas tingus, nei koks darboholikas, bet mokesiu tuos pinigus panaudoti, tarkim i kazka investuoti, kas turi potencialia nauda ateity, arba daiktas tirkrai reikalingas, vietoj naujos/naujesnes masinos, arba prabangaus daikto kuris tik parodo tavo statusa, bet realiai yra niekinis, arba greitai nuvertejantis, galutiniam rezultate, kas is musu iseis nugaletoju?
Heksogenas 2014-05-21 21:28
“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.” Bill Gates Aš namie ir bet kur esu optimizatorius, nes esu tinginys ir aš nepuolu dirbti aš ieškau būdo kaip dirbti mažiau, lengviau ar greičiau, o va sesuo kiek pastebėjau ji tiesiog dirbs. Aišku bus tokių atveju kai ji padarys greičiau nei aš, nes aš prašvaistau laiką, bet jei aš surandu tinkamą metodą aš prasisuku greitai ir dar kitam kartui praverčia.. Nemėgstu žmonių kurie daro viską pagal protokolą, jei yra sąlygos improvizuoti ir keisti. Tai rodo tiesiog proto tingėjimą, o ne fizinį.., dirba kai robotai ir viskas.
immortallt 2014-05-21 21:43
Kionig, jooo, psichiškai nuvažiavęs darboholikas yra nuostabus žmogus. Pilnas agresijos, depresijoj, nuolat piktas ir įsitempęs. Tiek Google, tiek Microsoft atstovai yra išreiškę, kad geriau samdyti pareigingą pritingintį, nes jis sugalvos geriausią būdą, kaip darbą atlikti. Darboholikas tuo metu, gali valandos darbą varyti visą dieną, nes trumpiausio kelio net nesustos paieškoti.
kionig 2014-05-21 22:31
Na tegu ir samdo juos, kad ir vežimais.. Visų pirma kalbant apie tokius dalykus reikia išskirti, kad yra skirtingi žmonių tipai ir būdai, kuriais jie mokosi ar dirba. Taigi skirtingi žmonių tipai tinka skirtingoms užduotims. Ir čia nėra nieko blogo, kad ir linčiuojami darboholikai, kur juos pastačius į būtent reikiamą vietą, jų darbo rezultatas bus maksimalus. Todėl tie patys googlai ir MS samdosi tikrai ne vien pagal tuos kriterijus.
Giedrius- 2014-05-21 22:49
Problema ta, kad jeigu nori daug pasiekti srityje, kurioje neturi gamtos tau duotų gebėjimų - tai gali būti tikras, kad kuo daugau darbo įdėsi, tuo didesnes aukas teks daryti. Gali net nejučiomis imti atsisakinėti svarbiausiais anksčiau laikytų dalykų. Aišku, savęs paieškose pasitaiko ir to, tačau, visi kurie kopia, turi išmokti ir kristi - dažniausiai tai reiškia žingsnį atgal, ir nežinomybę - kur toliau? Su mėgstama veikla visai kitaip. Atsižadėti savęs visai nereikia, priešingai - gali atskleisti tai, ką savyje turi geriausio. Laikykim šį kelią lengvesniu, arba jeigu taip norit - .
immortallt 2014-05-21 23:02
Taigi, kionig, bahuriux ir sakė, kad darboholizmas nėra gerai.
kionig 2014-05-21 23:10
? Kodėl gi negali būti ir sveiko darboholizmo? O tai apeliuojama į juodžiausią atvejį, kuris yra vienareikšmiškai blogas ir suprantamas visiems, o ir nėra ką čia diskutuoti apie tuos juodžiausius atvejus. P.S. Pažiūrėk, japonai, indusai, kokie darboholikai, kiek mokosi ir dirba.
immortallt 2014-05-21 23:53
kionig, na perskaičius straipsnį, tai nenormalūs tie, kurie nedirba po 18h per parą.
kionig 2014-05-22 00:17
Neįsivaizduoju kaip galėjai padaryti tokią išvadą, perskaičius straipsnį.
Borland 2014-05-22 12:30
Kaip matau dauguma vis dar nepraėjo pirmo punkto, t.y. nepripažįsta, kad tingumas žala. Skaitykit jūs to google straipsnius kiek tik norit, bet tingint ir sėdint fb jūs tikrai nieko neišmoksit ir neturėsit. Sveikas tingėjimas, kuris taip akcentuojamas susijęs ne su dribsojimu lovoje, o atvirkščiai, su užsidegimu darant tai, kas vėliau padės sutaupyti laiko. Pavyzdžiui projektuojant mašinų gamybos liniją, ar kuriant robotus. Taip visa tai gimsta iš tam tikro tingėjimo, kam man sukti atsuktuvu varžtą, jei gailu pasiimti tam pritaikytą grąžtą? Bet esmė, kad ją pasiimti vistiek reikia! O neretu atveju, dar papildomai reikia išstudijuoti krūvas medžiagos, kad žinotum, kokį geriausia sprendimą priimti! Taip pat, dažnai tas tinginys, kuris taip akcentuojamas, tam pačiam darbui atlikti sunaudoja daugiau laiko (t.y. daugiau dirba), nei tas darboholikas būkai dirbantis, bet tik pirmą kartą, kol jis neišsiaiškina ar nesukuria sistemos... bet jai sukurti, reikia kur kas didesnių pastangų! Nemaišykit dviejų tingėjimo sąvokų. Vietoje to, perskaitykit dar kartą straipsnį ir pabandykite į save pažiūrėti kritiškai. Kaip straipsnyje ir rašė, pripažinkit ir išmokyt atpažinti tai savyje. Pripažinti sau, kad klydote, nėra blogai, blogai klysti ir nepripažinti. Nuo pripažinimo sau realybė nesikeičia, t.y. nuo to, kad jūs imate matyti realybę, ji nesikeičia, jūs tiesiog ją imate suvokti, o tai didelis pliusas.
immortallt 2014-05-22 13:26
Borland, aš esu tinginys. 60h darba padarau per 25-30h ir už tai gaunu atitinkamą atlygį. Kokybė geresnė nei tų, kurie 60h dirba. Tai kame blogai būt tinginiu, jei darbą atlieki? Perdaug laiko lieka sau?
bahuriux 2014-05-22 13:28
Sitas straipsnis yra absoliuciai blogiausia, kas man yra nutike gyvenime, kai turejau dirbti uz maziau nei esu vertas. Taigi ptirtis man sako priesingai. Dar karta pridursiu visada ieskokite geresnio darbo pasiulymo, niekada nereikia nusipiginti, reikia zinoti savo verte ir dirbti uz tiek kiek esate vertas ir dirbkite toki darba kuri megstate.
kionig 2014-05-22 14:44
O dar greičiau neišeina?
lape 2014-05-22 14:59
Nedaryk šiandien to, ką gali padaryt rytoj - greičiausiai ryt to nebereiks daryt.
Kadras 2014-05-22 15:00
Taigi straipsnis ne apie darbaholikus ar kaip greitai padarai savo darbe DARBE. O apie tai, kai gristi namo po darbo, isijungi televizoriu ir visa vakara pradypsai lovoje arba prie pc FB tikrindamas. Pwz namuose kokioj staktoje ar dar kur atsissuko varztas, tai tinginys guledamas lovoje, jo smegenis ji tikins, kad jis nemoka sukti varztu, tai bijos net pradeti. To pasekoje, pragules visa vakara lovoje, visada prisimindamas ta varsta, bet vistiek neis jo isukti.
kionig 2014-05-23 00:02