Į kinų kišenę įkrito ir Vokietija  (0)

Vokietijos kanclerė Angela Merkel baigia 3 dienas trukusį vizitą į Kiniją. Abi šalys jau pasirašė milijardinius kontraktus automobilių pramonės, aviacijos ir kitose srityse, o antradienį Vokietijos vyriausybė vadovė turėtų pasakyti kalbą viename garsiausių Pekino universitetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jau septintas toks A. Merkel vizitas į komunistų valdomą Kiniją nuo tada, kai ji tapo Vokietijos vyriausybės vadove. Kaip ir per ankstesnius vizitus, federalinę kanclerę lydėjo gausi Vokietijos pramonininkų delegacija. Tarp jų ir „Volkswagen“ atstovai.

Kanclerė pradėjo vizitą ir sustikimus su Kinijos premjeru Li Keqiangu nuo Cengdu Sičiuanio provincijoje – ten jau veikia bendras „Volkswagen“ ir kinų autokoncerno FAW fabrikas. Šio vizito metu vokiečiai ir kinai pasirašė 2 milijardų eurų vertės sutartį pastatyti dar du tokius „Volkswagen“ fabrikus.

Taip pat pasirašytas kontraktas dėl „123 Airbus“ koncerno gamybos lengvųjų sraigasparnių pardavimo Kinijai. Abi šalys yra didžiausios eksportuotojos pasaulyje.

Kinai labai suiteresuti vokiečių technologijomis, o vokiečiai norėtų daugiau parduoti įvairių aukštos kokybės prekių sparčiai gausėjančiai ir vis daugiau uždirbančiai Kinijos vidurinei klasei.

Kinijos režimo problemas dėl žmogus teisų pažeidimų vokiečiai daugiau linkę aptarti už uždarų durų. Berlyno nuomone, tai efektyviau nei vieša kritika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Saulius Masalskas
(6)
(1)
(5)

Komentarai (0)