Vokietija įsiutusi: jos naujausia kontražvalgybos koncepcija nutekinta JAV ir Rusijai  (0)

Skelbiama, jog Vokietijos federalinės žvalgybos tarnybos (BND) darbuotojas, suimtas liepos pradžioje, galėjo JAV ir Rusijai išduoti naujausią slaptą Vokietijos kovos su šnipinėjimu koncepciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Deutsche Welle“, remdamasi leidiniu „Süddeutsche Zeitung“.

Antrasis šio skandalo dalyvis – taip pat sulaikytas Vokietijos gynybos ministerijos darbuotojas – kategoriškai neigia savo kaltę.

Leidinio duomenimis, BND praėjusiais metais sukūrė naują kontržvalgybos koncepciją.

Šio plano apmatus sulaikytasis perdavė savo kontaktiniam asmeniui, kuris, kaip manoma, dirbo JAV Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV). Vėliau įtariamasis tą patį dokumentą elektroniniu paštu nusiuntė Rusijos konsulatui Miunchene.

Vokietijos prokuratūra tęsia tyrimą, kurio pagrindiniai veikėjai yra BND darbuotojas ir Gynybos ministerijos valdininkas.

Vokietijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais gynybos srityje, rašo, kad Gynybos ministerijos valdininko šnipinėjimo tikriausiai nepavyks įrodyti.

Įtariamasis interviu „Süddeutsche Zeitung“ kategoriškai paneigė šnipinėjęs JAV naudai. „Aš ne išdavikas, - cituoja jį leidinys. - Aš myliu savo šalį ir esu jai ištikimas“.

Šis šnipinėjimo skandalas sukėlė įtampą tarp JAV ir Vokietijos. Vokietija netgi išsiuntė iš šalies JAV žvalgybos stoties Berlyne viršininką dėl šnipinėjimo įtarimų.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel buvo gerokai supykusi ir ilgokai nebendravo su JAV prezidentu Baracku Obama. Šis jai paskambino tik tuomet, kai virš Ukrainos buvo numuštas Malaizijos lėktuvas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)