Kinija jau nėra pigiausia – Microsoft gamybą perkelia į Vietnamą  (0)

Technologijų gigantai nuolat ieško šalių, kuriose produkcijos gamyba būtų kuo pigesnė. Šiuo metu „pasaulio kalve“ galima vadinti Kiniją, tačiau panašu, kad situacija keičiasi. Štai Microsoft nusprendė reorganizuoti įsigyto Nokia mobilaus padalinio veiklą, o vienas iš pertvarkos etapų – gamybos perkėlimas iš Kinijos į Vietnamą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais Kinijoje gana smarkiai padidėjo darbuotojų atlyginimai. Šiuo metu vidutinis atlyginimas sostinės Pekino gamyklose yra 466 $ (1165 Lt), tuo tarpu Vietnamo sostinėje Hanojuje – vos 145 $ (362 Lt).

Reikia pridurti, kad Vietnamo sostinėje elektros ir vandens kainos taip pat mažesnės, o tai leidžia šalies vyriausybei kalbėti apie palankią aplinką IT gigantams čia plėtoti gamybą. Negana to, šalies valdžia jau dabar prognozuoja, jog apie trečdalis Vietname pagamintos produkcijos ateityje priklausys aukštųjų technologijų sričiai.

Microsoft Devices padalinio vadovas, buvęs Nokia prezidentas Stephenas Elopas teigė, kad kompanija susitelks į darbą Hanojuje, nors dalis gamybos bus palikta Pekine ir Dunguane (Kinija). Kartu pabrėžė, kad domimasi ir kitomis šalimis, tokiomis kaip Brazilija bei Meksika, kuriose galvojama apie įrenginių gamybą ir remontą. Be to, bus uždaryti gamybiniai pajėgumai Vengrijoje, kurioje Nokia taip pat turėjo savo fabriką.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai (0)