Sibiro gyventojai trokšta laisvės nuo Rusijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-07-30 10:53
Paskelbs refenduma kaip Kryme, atsiskirs nuo Rusijos ir iskarto prisijungs prie Kinijos. Juk precedentas jau yra reiskia taip galima daryti, ta tures pripazinti pati Rusija, cia jos metodai.
kestutisz 2014-07-30 11:04
Pripažinti oficialiai visiškai nebūtina. Užtenka neatsakyti (sėkmingais) koviniais veiksmais ir jau faktiškai "pripažinta"
kroitus 2014-07-30 11:30
Man rodos, už tokių referendumų (teritorijos atsiskyrimo nuo Rusijos) organizavimą Rusijoj gali sėst ne vieneriems metams - jie pas juos draudžiami dabar.
bahuriux 2014-07-30 11:43
Aisku, kad tokie freferendumai nelegalus. Nelegalus buvo ir Krymo ir Lietuvoj, kai begom nuo rusu. Tiesa Klainingrado sritis irgi noretu nepriklausomybes, dar kazkas ten svaigo ir apie Peterburgo nepriklausomybe.
vanduo4 2014-07-30 11:44
Sibiras neatsiskirs, kol Rusijos centrine valdzia bus pakankamai pajegi kontroliuoti situacija. Bet jeigu visi suveiktu vieningai, ytariu, kad Sibiras surinktu pakankamai didele armija, kaip tai padare Ukraina.
uodas 2014-07-30 11:57
jau antrus metus vaziuoju i sibira plaukti kategorinemis upėmis su katamaranais. kalbu su gyventojais, pvz siais metais buvau buriatijoje, jei zinote jie tie patys mongolai - taigi jie labai bijo, kad tik neuzkariautu ju joks kinas ir panasiai, jie net minties neparode, neivienas, kad svajoja apie atsiskirima, kaiptik kaltina putina, kad is uzbaikales patrauke link europines rusijos, didele dali kariuomenes.pergyvena delto. taipkad visokiu sudu dabr isgirsim, man aisku ant tos rusijos visviena, bet paprasciausiai norisi zinoti tiesa, o ne kazkokius paistalus, kokio gaidzio.
Arns 2014-07-30 12:01
Girdėjau žemaičiai irgi nepatenkinti Lietuvos diktatu, o ypač skalūnų duju paieška Kitaip sakant, įvairiausių idėjų pilna visame pasaulyje. Tik bėda, kad tokios dažniausiai gimsta visiškų konspiralogų galvose, o paremiamos keliolikos žmonių, kurie sugeba suskaičiuoti tik šimtaprocentinį pelną į jų kišenes. Kaip pvz http://www.delfi.lt/news/daily/world/it ... d=64320934 įvykis, apie kurį technologijos.lt nė neketino parašyti, bet apie net smulkesnius talpina (kaip kad šis, be jokių bent jau antrinių nuorodų, kokios tos apklausos Sibire vykdytos)
Hmz 2014-07-30 12:43
Netgi vieši raginimai atsiskirti (nekalbant jau apie referendumų organizavimą) Rusijoje nuo gegužės 9-osios yra baudžiami. Vieši raginimai, nenaudojant masinio informavimo priemonių - bauda iki 300,000 rublių arba iki dviejų metų pajamų, arba iki 300 valandų viešųjų darbų, arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Raginimai, padaryti masinio informavimo priemonėse, telekomunikaciniuose tinkluose, įskaitant internetą - iki 480 valandų darbų arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Įdomu, kad įstatymą pasiūlė marionetinė "opozicija" - būtent, Rusijos komunistų partija. Matyt, taip nusipirko vietą prie lovio.
bahuriux 2014-07-30 13:28
to Arns http://www.tiesos.lt/index.php/tinklara ... autos-refe Skotija irgi nepatenkinta GB sudetyje ir nori atsiskirti. Esme tame kad nei vienas referendumas nera legalus tos valstybes atzvilgiu jei jis skaldo ta valstybe, bet istorija rodo ka kita, kad sajungos, o juo labiau imperijos neegzistuoja ilgai. Rusija taip pat nera vientisa ir tik laiko kalusimas kada ji subyres.
ra2 2014-07-30 13:38
Arns 2014-07-30 13:39
bahuriux, Škotija yra kitoks darinys. Ji į Didžiosios Britanijos sudėtį pateko pagal tarpusavio sutartis http://en.wikipedia.org/wiki/Acts_of_Union_1707 Sibiro atsiskyrimas būtu labiau tokiam lygį kaip kalbos apie Farerų, Grendlandijos, Baskijos, Katalonijos ir pan. Nes tai teritorijos priklausančios visų pirmą valstybei, su jos nustatytomis savivaldos teisėmis, o ne teisėmis, kurias išsiderėjo prisijungdama prie tos valstybės. Taip, subyrėti gali bet kas, tačiau tam reikia objektyvių priežasčių. Bruzdėjimų, net kur kas ddiesnių pilna visame pasaulyje, bet tik retas yra iš tiesų svarstomas kaip pridera (t.y galvojama kaip visą naują darinį integruoti į pasaulį).
DJ_LFS 2014-07-30 15:01
Dabar pats naudingiausias metas Sibirui atsiskirti nuo rusijos, mat visa kariuomenė link vakarų Europos patraukta. Taigi jokio pasipriešinimo atsiskyrimui.
TLas 2014-07-30 20:01
Kadangi Britanija siuolaikiska salis tai referendumuas planauotas jau kelis metus is anksto ir jokiu pagaliu jam i ratus nekisa. Skotijos zmones gali klausyti argumentus tiek vienos tiek kitos puses ir gales patys nuspresti. Kitas reikalas kad Skotija jau yra GB sudetyje kitokiu statusu nei kad Sibiras rusijos
Eidumukas 2014-07-30 20:18
Pagal tarptautinę teisę kiekviena teisinė valstybė turi turėti mechanizmus dėl tokių atsiskyrimo iniciatyvo, kurios atitinkančios tam tikrus kriterijus, yra teisėtos, pvz., negali skatinti atskirti dalies teritorijos jėga, referendume turi dalyvauti visi balsavimo teisę turinties piliečiai, pvz., jei Kvebekas norėtų atsiskirti, tuomet referendume turėtų dalyvauti visi Kanados rinkėjai. Šiaip tai čia tokie saugikliai, kad tokių nepriklausomų valstybių neprisirastų. Pvz., tautinės mažumos negali atsiskirti, jei kažkur yra jų tautinė valstybė, todėl Kosovas iš tikro atskirtas neteisėtai (iš esmės jį atskyrė dėl politinių ir šiek tiek moralinių pagrindų), kadangi jau yra albanų valstybė.
kiesza 2014-07-30 20:56
Tikriausia vakarietiška propaganda.. Ir kuom ji blogesnė už rusų.?
lucy 2014-07-31 02:49
Tuom, kad vakarietiškos propagandos nėra. Rusijos propagandos ekvivalentas Vakaruose yra tiesa.
Arns 2014-07-31 09:52
Taip, Vakarų propagandos nėra, nes Vakarai nėra vienalyčiai. Tačiau aklai pasitikėti irgi negalima. ATminkim, kad ir bene geriausią spektaklį apie Iraką. Šitiek kalbų, šitiek "įrodymų", duota paros nota (kurią net Lietuvoje televizicijos transliavo, skaičiuodamos minutes iki karo paskelbimo pradžios). Galų gale paaiškėjo jog "įrodymai" buvo sufalsifikuoti, JTO leidimo kariniams veiksmams nebuvo gauta, cheminių ginklų nerado. Atminkim, kad ir neseną Libijos atvejį. Irgi, krūvos kaltinimų ir smegenų plovimas, kodėl reikia nušluoti Kadafi. Pabaigoje, bent jau anglakalbėje žiniasklaidoje, dar kažkiek užsimenama kas ten dabar dedasi. Pas mus vis dar verčiamos tos istorijos apie jo galimai turėtus haremus ir pan. Iš kur? Didžioji dalis jų buvo paleista suformuoti "blogiečio portretui", kad visuomenė būtu mobilizuota, o kariuomenė gautu moralinį leidimą švaistyti valstybės pinigus svetimos šalies bombardavimui. Tad nereikia svaidyti nepamatuotomis klišėmis. Kai reikia, visos valstybės vienaip ar kitaip "įjungia reikiamą informavimo rėžimą".