Šlapios glaudės ir šaltas gėrimas - kirtis prostatai  (1)

Dilginantis skausmas tarpvietėje, maudžiančios sėklidės, nemalonus jausmas pilvo apačioje, peršėjimas šlapinantis. Tokie pojūčiai po atostogų, praleistų prie jūros ar ežero, ne vieną vyrą atgena pas urologą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažnam jaunam vyrui atostogas sugadina prostatitas – prostatos uždegimas. Jis kyla persišaldžius arba iki galo neišsigydžius lytiškai plintančių ligų.

Kai šilta, prostatitu sergantys vyrai savo negalavimus dažniausiai užmiršta, nes šiluma teigiamai veikia prostatą.

Tačiau nemalonūs pojūčiai atsinaujina išsimaudžius vėsiame vandenyje, pabuvus kondicionieriumi vėsinamoje patalpoje, basomis kojomis pavaikščiojus šalta žeme ar išlenkus bokalą šalto gėrimo.

Veikia tarsi šaltas kompresas


„Jaučiausi neblogai, niekuo nesiskundžiau. Išsimaudžiau jūroje, o vakare pasijutau blogai“, – maždaug tokius pacientų skundus išgirsta urologai.

Retas vyras po maudynių šlapias glaudes pakeičia sausomis - juk saulėje glaudės ir ant kūno greitai išdžiūsta.

O šlapios glaudės ant užpakalio – lyg šaltas kompresas. Taip sušalus prostatitas staiga paūmėja.

Kaltas ir kondicionierius


Kiti pacientai skundžiasi, kad blogai pasijuto dar net neįbridę į jūrą. Paaiškėja, kad visą kelią iki pajūrio vyras mėgavosi kondicionieriaus automobilyje vėsa. Kai šalto oro srovė perpučia juosmenį ir šiek tiek žemiau, paūmėja prostatitas.

Dar viena prostatito paūmėjimo priežastis – atsitiktiniai lytiniai santykiai.

Viliasi pasveikti savaime


Prostatos uždegimais dažniausiai serga jauni ir vidutinio amžiaus vyrai. Ne visi blogai pasijutę vyrai kreipiasi į gydytojus. Nors jie jaučia sunkumą šlapindamiesi, maudimą pilvo apačioje, o kai kada yra priversti dažnai bėgioti į tualetą, tikisi, kad negalavimai praeis savaime.

Kai kuriems šie negalavimai išnyksta, tačiau daugumai nesigydančių vyrų prostatitas tampa lėtinis. Vos tik jie persišaldo, jis kaskart paūmėja.

Prostata itin greitai pajunta temperatūros pokyčius. Todėl vyrams, norintiems išvengti prostatito paūmėjimo, patariama basomis nevaikščioti ant šaltų plytelių ar betoninių grindų. Taip pat visuomet reikėtų rūpestingai pasirinkti sėdėjimo vietą – negalima sėsti ant šaltos žemės ar akmens.

Mėgstantys pirtį prostatos problemų turintys vyrai neturėtų šokti į šaltą vandenį. Geriau nusiprausti po šiltu dušu. Nors karšta pirtis gerai veikia prostatą, šaltas vanduo organizmui sukelia šoką. Dėl to susitraukia visos kūno kraujagyslės, spazmuoja ir prostatos kraujagyslės, todėl mažėja jų atsparumas.

Kenkia ir šalti gėrimai


Prostatos kraujagyslių spazmus sukelia ne tik maudynės šaltame vandenyje. Tai gali nutikti ir išgėrus šaltų gėrimų. Šalti gėrimai gali pakenkti ne tik gerklei ir balso stygoms, bet ir išprovokuoti prostatitą. Pavyzdžiui, šalto alaus bokalas gali išprovokuoti lėtinio prostatos uždegimo simptomus. O jeigu kamuoja prostatos išvešėjimas, gali susilaikyti šlapimas. Todėl turintiems prostatos problemų šalto alaus geriau atsisakyti.

Jeigu vyras sušalęs pajuto, kad paūmėjo prostatos uždegimas, siūloma gelbėtis karštoje vonioje.
Prisileidus vonią karšto vandens joje reikėtų pasėdėti – taip prostata sušils, pagerės jos kraujotaka, ir vyras iš karto pasijus geriau.

Tačiau prostatito namų priemonėmis išgydyti nepavyks – teks kreiptis į gydytoją. Jis paskirs tinkamų medikamentų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (1)