Bėgikas Aidas Ardzijauskas baigia perbėgti visą Ameriką  (2)

Lietuvis ugniagesys–gelbėtojas Aidas Ardzijauskas jau greitai pasieks savo įspūdingą svajonę: perbėgti visą Šiaurės Amerikos žemyną! Nuo birželio 19 dienos jis bėga milžinišką 3100 mylių (daugiau nei 5000 km) atstumą nuo vakarinės iki rytinės JAV pakrantės, nuo Los Andželo iki Niujorko. Šiuo metu jam liko nubėgti mažiau nei 1000 kilometrų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-08-11 Bėgikas Aidas Ardzijauskas baigia perbėgti visą Ameriką  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per parą lietuvis bėga maždaug 9 valandas ir įveikia apie 80 kilometrų atstumą. Taigi, per dieną Aidas nukeliauja maždaug du tradicinius 42 kilometrų maratonus. Bėga dažniausiai naktį bei ryte. Taip išvengia pragariško karščio: juk dieną temperatūra kartais pakyla net iki 38 laipsnių Celsijaus.

„Net nesitikėjau, kad manęs lauks toks rimtas iššūkis. Bėgu tiek, kiek leidžia oro sąlygos. Kai dieną temperatūra pasiekia 38 laipsnius, bėgti tampa neįmanoma, mano bėgimą taip pat apsunkina itin kalvotos trasos vietos. Reikia, kad kūnas priprastų prie tokių karščių. Bėgant visi rūbai tiesiog prilimpa prie kūno, tad tenka daryti pertraukėles.“ – savo įspūdžiais iš trasos dalinasi Aidas.

Vos atvykęs į JAV, bėgikas sulaukė labai didelio Amerikos lietuvių palaikymo. Jie Aidą šiltai priėmė bei aktyviai palaiko specialiai šiam bėgimui skirtame „Facebook“ puslapyje „Echo Life Style LA-NY“. Čia Aidas skelbia visas naujienas iš bėgimo, nuotraukas, bėgimo statistiką.

Bėgdamas Aidas Ardzijauskas iš viso aplankys net 11 valstijų: Los Angeles (LA), Arizona (AZ), New Mexico (MN), Oklahoma (OK), Missouri (MO), Illinois (IL), Indiana (IN), Ohio (OH), Pennsylvania (PA), Maryland (MD) ir New York (NY).

Apie Aidą Ardzijauską:

Lietuvis ugniagesys-gelbėtojas Aidas Ardzijauskas jau yra nubėgęs per 50 tūkst. kilometrų, įveikęs 17 klasikinių maratonų, aštuonis kartus dalyvavęs 100 km bėgimuose. Jis yra apibėgęs Gibraltarą, Vatikaną, Lietuvą, o 2013-tais – netgi visą Baltijos jūrą. Tuomet bėgiko kelionė truko 45 dienas, per kurias jis nubėgo 3263 km.

Aido bėgimas per JAV yra sunkus ne tik fiziškai, bet ir finansiškai: pinigų reikia lydinčio automobilio degalams ir aptarnavimui, visos kartu keliaujančios komandos maitinimui ir kitoms reikmėms, bėgimo įrangai, nakvynėms. Todėl Aidas Ardzijauskas prašo visų galinčių paremti šį bėgimą ir taip prisidėti prie šios įspūdingos svajonės įgyvendinimo. Jo sąskaitos numeris: LT07 7044 0000 7362 6467, Aidas Ardzijauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (2)