Rusijos verslininkų reakcija į sankcijas: ką jie pasakoja kolegoms iš Lietuvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-08-17 16:22
O dieve, verslininkams Rusijoje blogai dėl didžiulių pelnų. Tuoj dėl to perbėgs į vakarus gyventi jie pasipiktinę per dideliu uždarbiu. O taip, ką aš žinau dėl kitko. Rusija savo teiginius seniai yra pasakusi, kad viskas joje gerai ir jokių trūkumų nėra. Čia sakome kitaip. Nei viena pusė nepagrindžia savo teiginių labiau. Verslininkų bėgimas irgi naujai čia išgirstas, vadinasi tikriausiai stipriai sutirštino spalvas. Tai, kad mums reikia importuoti į Rusiją reiškia tik viena. Ji mums gyvybiškai reikalinga ir mes nesugebame diversuotis. O ir be to, žmonės perka pagal jiems pažystamas etiketes. Pakeitus jas, sumažės ir pardavimai. Jau nekalbant ir apie automatiškai sumažėjusius pelnus kai produkcija reikės importuoti ''tiesiai per aplinkui'' bei mokėti už papildomas paslaugas. Jau nekalbant apie riziką, kad ponas Rusas gali susinervaves visos tos produkcijos nepriimti.
Vytax 2014-08-17 20:06
Lietuviškos kilmės eksportas į Rusiją nesiekia net 5%. Tad šios šalies rinkos praradimas nebūtų didelis smūgis mūsų ekonomikai. Smūgį patirtų nebent tik kai kurie gamintojai ir vežėjai. Ir apskritai mūsų eksportas yra pakankamai diversifikuotas. Nė viena šalis mūsų eksporte nesudaro didesnės nei 10%. dalies. Beje daugiausia eksportuojame į Vokietiją.
haloo44 2014-08-17 20:20
Ir apskritai Ernestass yra Rusijos mylėtojas. Ir pastoviai šitos tarybinės piktžolės teršia komentarų skiltis su savo pasisakymais ir Rusijos užtarimais
Ernestass 2014-08-17 20:22
Jei esame tiek diversuoti tai kodėl staiga norime tiek sugryžti į tą Rusijos rinką? Kam mums tada tos kompensacijos ir skubūs įstatymų pakeitimai dėl ritualinio skerdimo? Ką jau kalbėti apie tai, kad mums reikės lysti į mažiau pelningas rinkas. Be to, ne 5% eksportuojame, o 30% savo maisto gaminių ir Rusija yra stambiausia mūsų partnerė šioje srityje iš kurios gauname virš keturių milijardų litų. Vienas dalykas yra gyventi ir pramogauti šalyje kuri palanki oligarchams, kitas dalykas ištraukti iš savo šalies verslus. Faktas tas, kad Rusijoje jie daug investavo ir visados žinojo riziką. Paskutiniai įvykiai nieko nepakeitę, apskritai, netgi pagerino sąlygas rusiškam verslui. Šis konfliktas nėra priežastis jam pasitraukti. Rusija laiko rublį stabilų, infiliacija pastoviai mažėja, o jos politika žada monopolius.
Simplicity 2014-08-17 20:49
Kiekviena rinka yra svarbi, nes ji neša pinigus. Lietuvoje, kitaip nei Rusijoje, verslas yra atskirtas nuo politikos. Jei tik nėra kokių nors tarptautinių apribojimų, tai Lietuvos verslininkai gali savo prekes eksportuoti, kad ir į Šiaurės Korėją, Svazilendą ar Kubą. (Jei tik atsiranda užsakovų iš šių šalių.) Jei užsakovai iš Rusijos prašo lietuviškų prekių, tai kodėl Lietuvos verslininkai neturėtų jų parduoti? Čia tik delfio lygio komentatoriai, kaip tu, Ernestai, galvojat, kad verslininkai „per prievartą braunasi ir lenda į Rusijos rinką“. Iš tiesų, „pribaltijskus“ produktus rusai žino ir mėgsta dar nuo TSRS laikų, ir yra pasiruošę už juos sumokėti brangiau. Kalbant apie gerėjančias sąlygas rusiškam verslui. Rusai per šimtą metų neišmoko savęs viskuo apsirūpinti, todėl ir ši ekonominė blokada nepadės. Rusiški produktai ir iki blokados buvo pigesni už importinius, tačiau kažkodėl nebuvo vertinami. (Gal nekokybiški ir neskanūs?) Europietiški produktai į Rusiją kaip važiavo, tai taip ir važiuos, tik grandinėje atsiras nauji tarpininkai iš Baltarusijos ir kitų draugiškų šalių. p.s. Rublis tikrai stabiliai stovi ir infliacija mažėja, žinoma, jei vadovausimės ne faktais, o savo šlapiais sapnais. Jei prieš metus 1 euras kainavo 43 rusiškus rublius, tai šiandien euras „atpigo“ iki 48.5 rublio; jei infliacija 2014 metų pradžioje buvo 6.5 procento, tai šiai dienai ji yra „sumažėjusi“ iki 7.5% ir prognozuojama, kad infliacija toliau „mažės“. Viskas „yra taip“ kaip Ernestass ir sako.
Vytax 2014-08-17 21:15
Rusija tiesiog tampa panaši į Afriką. Ten irgi pelnai dideli, rizikos dar didesnės, visokie vietiniai karai nuolat vyksta, monopolijos, valdžios šantažas, neprieinami finansavimo šaltiniai, sudėtingas eksportas ir importas ir t.t.
Arns 2014-08-17 22:01
Žinom jog "Mažeikių nafta" smarkiai šlubuoja, kad drąsiai galime sakyti iš tų 34% mineralinių produktų, bus virš 20%, ir jų greitai gali nelikti. "Agrochemos" priklausomybė nuo dujų bei gaunamų medžiagų iš Baltarusijos irgi didelė, bet koks žaidimas šioje srityje, gali išvesti ir šį stambų ramstį. O su žemės ūkiu aišku, kad jau 5% netenkam, dar klausimas ir likusi dalis nesumažės, kai Vakarų rinkos bus pilnos savos produkcijos, ir taip pat bandys dėl kiekvieno pirkėjo kovoti, bent jau tuos pažadėtuosius metus.
Ernestass 2014-08-17 22:30
Toli gražu nėra čia maži nuostoliai ir toli gražu ne 5% procentus mūsų įmonių eksporto mušą. Ir kai mūsų biudžetas vos pliusinis, prašom, kompensuokit staiga tuos milijardus verslui. Tokios sumos nėra juokai ir jų praradimas bus ypač sunkus verslininkams kurie praras šias sumas. Deja, kai kalba eina apie solidumą bei efektyvumą, paaiškėja, kad tie milijardai pranyksta gamybai bei savo plėtimusi, o kitų pagalbai- nieko nebelieka. http://lzinios.lt/lzinios/Lietuvoje/lie ... dus/185543
Simplicity 2014-08-17 23:40
Ernestass, su tavim aš net nepradėsiu diskutuoti,— tamsta esat per žemo lygio oponentas. Arns, su tavimi irgi— tu per daug idėjinis, kūjis su pjautuvu iš kišenių kyšo. Kitais žodžiais— veltis į diskusijas su jumis, tai tas pats kas savęs negerbti. (Ties šia vieta savo minčių dėstymą ir pabaigsiu.)
Arns 2014-08-17 23:49
ohoho, pritrūkai faktų, kad bandai pasiekti pyro pergalę, šiuo pareiškimu, vietoj susilaikymo? Ir dar nepatingėjai aplipinti epitetais tų, kas mąsto kitaip nei tu. Tad ar su kažkuo ir apie kažką gali diskutuoti? Gi visiem įmanoma kažką prikabinti, tik tereikia noro, ir diskusija bus baigta tavo žodžiu
Jomajo 2014-08-18 01:55
arns, beveik visi tave ignoruoja, ar nepradesi rasyti rusiskai ieskodamas bendraminciu? toks atkaklus esi , kai kalba eina apie rusija...
Shinigami 2014-08-18 07:29
Palaukit, bėgu į virtuvę šakutės pasiimti, tiek makaronų prikabinot... Rublis stabiliai stovi? Rusijos ekonomika auga? Atrodo, kad tik Rusijoje genijai dirba, o visur kitur tik idiotai. Nes visas pasaulis deda ekonomines sankcijas Rusijai, bet nemato, kad jos Rusijai nedaro jokio poveikio? Tik patiems žalą daro. Kažkaip labai abejoju, kad kitose pasaulio šalyse tik idiotai dirbtu ir nematytu, kad jų ekonominės sankcijos neturėtu įtakos Rusijos ekonomikai, o kartu ir rubliui. Rusijoje tik dviejuose vietose genijai dirba. Tai propagandos kūrime ir smegenų plovime. Ir šios institucijos bendradarbiauja. Visur kitur dirba tie patys burliokai.
Arns 2014-08-18 08:48
, būk nusivylęs, eik į delfi, ten tavo bendraminčiai pliusiukais valdo P.S skaitantiems ne vien delfi, kol kas taip, Rusijos ekonomika vis dar auga, tiesa juokingomis šimtosiomis dalimis. Ir kad dalis ekonomikos irgi susiduria su sunkumais, nereikia pamiršti skirtumo tarp dabartinės situacijos ir krizės, kas buvo tarkim mums žinomesnė 2008-aisiai, šiuo metu norinčiųjų skolinti nedingo, tik keičiasi kas gali, produkcijos poreikis nesumažėjo, tik atsirado daug laisvos erdvės, kurią galima užimti, ir kad nukentėjo ne rusiško kapitalo verslas, o būtent tarpininkai užsienietiško kapitalo. Tad krizė atsiras, jei visi sudėję rankas nieko nedarys, jei dirbs, pilnai galima to išvengti (aišku skaičiuojant neuždirbtus pinigus, nuostoliai būtu milžiniški, bet tai nereiškia, kad juos visus prarado Rusijos biudžetas).
sub 2014-08-18 09:17
Arns - baik nu, kad rublio kursas stabilus, kad ekonomika stabili, kad bankai ir toliau stabilus išliks. Arns pritariu kad Lietuviški maisto produktai nebuvo labai brangūs. Bet jūs žiauriai movėt į pievas nuo temos, kalbėdamas apie coca colas, nestle ir pan. - tai ne pirmo būtinumo prekė. Kad šie brandai populiarūs visame pasaulyje nepaneigsi. Rusai skundžiasi ne dėl to, kad jiems trūksta saldumynų iš cocacolos ir nestle, bet kad elementaraus maisto, kaip mėsa, pienas, varškė, sviestas, grietinė. Iš vis prie ko čia tie garsieji brandai, kai temoje ir komentaruose apie tai nebuvo užsiminta?
Arns 2014-08-18 09:48
, bet ar ji išliks tarkim po poros mėnesių? Pamatysim. Ar rusams skauda tokios sankcijos? Viena vertus aišku. Kita vertus visą sankcijų vajų pradėjo ne jie. Tad jei rusai nežino už ką tiksliai juos pradėjo bausti Europa (o juk sakykim, ne vienus metus jie matė kaip Libijos, Sirijos sukilėliams buvo reiškiama politinė parama iš Vakarų, buvo vežama ginkluotė, Vakarai padėjo naikinti vyriausybinių karių pajėgas ir t.t. Tai jiems natūraliai įprasta, kad jų idėjas "draugus" valstybė palaiko irgi teisėtai), akivaizdžiai visi nepatogumai priskiriami ne tiek savų neprotingiems poelgiams, kiek dar vienomis sankcijomis iš Europos. Juokinga? O tu pabandyk pasimodeliuoti situaciją, vietoj Rusija, visur įdėjus žodį Lietuva. Ar jauti gėdą, kad Lietuva palaikė Sirijos ir Libijos opoziciją? Kad nebalsavo dėl Palestinos priėmimo į Unesco? Jei už šitai Lietuvai įvestu sankcijas, kaltintum politikų sprendimus, ar sankcijas įvedusiuosius?
Vytax 2014-08-18 15:24
Biudžeto surinkime eksportas turi labai mažai įtakos. Ir kompensuoti praradimus verslininkams būtų pats kvailiausias sprendimas iš visų.
Arns 2014-08-18 16:08
Aš tiesiog konstatuoju, jog laikai sunkūs, ir pernelyg džiūgauti "rusai badaus!" nėra ko, žiūrėkim ir į save. Mums tikrai visi tokie geopolitiniai žaidimai atsilieps tiek dėl artumo Rusijai tiek dėl silpnų prekės ženklų.
jureivis 2014-08-18 17:15
Tau atrodo, kad imones pastatys per menesi? Visiems projektams, zemes prikimui ir kitiems darbams, imone pastatyti uztruks apie kelis metus ir tai cia perdirbimo imone. Apie uki, tai per 5-10 metu, gal ir pasieks toki lygi, kad galetu save aprupinti is isaugintu produktu. O dabar pagalvokim, kokius produktus atgabens is P.Amerikos. Kiek skaiciau, jie zada gabenti mesa. Is P Amerikos, iki Rusijos kelione laivu trunka apie pusantro menesio, kadangi kelione ilga, ref mechanikai ir su kapitonu, noredami sutaupyti, sumazins triumu temperatura nuo -20 iki kokiu -15, o veliau likusi dyzelina gales parduoti (zinau, nes kiekvienas jureivis nori uzdirbti papildomu pinigu, nes veliau dyzelina gales parduoti). Toliau einam, is siu saliu Brazilijos ir kitu P amerikos saliu uostuose, kaip ir Rusijoje, klesti vagystes, praktiskai panasus lygis kaip ir Afrikoje, tik gal ne toks masiskas. Todel del visu vagysciu, nukentes tik vartotjoas, nes mesos kaina nuo to kils. O kadangi piterio uostas ir taip perkrautas, tai yra 2 iseitis, laivams stoveti reide ir laukti po kelias savaites prie uosto, taip dididinant produkto savikaina, arba krauti baltijos saliu uostuose, taip paidides perkrovimu skaicius, mesos vagysciu skaicius, jo sutrankimo ir kitokie sugadinimai.
Arns 2014-08-18 17:40
Nėra jis perkrautas, be to yra Kaliningrado, Ust Lugo uostai...
Vytax 2014-08-18 23:18
Na taip, Rusija ir vakarai eina skirtingais keliais. Vakarai iš lėto didina gyventojų perkamą galią, Rusija ją mažina.