Ko siekiama naktiniu Rusijos įsiveržimu į Novoazovską?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2014-09-01 00:22
Spameriai!
Arwis 2014-09-01 02:27
007 2014-09-01 13:09
Ištikrųjų tai labai neblogas straipsnis. Trumpai ir aiškiai, kas kaip ir kodėl.
lucy 2014-09-01 15:08
Nėra paprasti rusai durni ir kuo puikiausiai supranta kas vyksta, bet vėlgi kodėl jiems sukilti? Gi Rusijai ir kartu jiems tik geriau, kad jie dar turės Ukrainos dalį. Lygiai tas pats buvo ir su USA vs Irako karu.
andriulis 2014-09-01 20:52
Kai prisipirkę krūvos žmonių nesveikai brangaus turto, praradus darbą spjaudysis ant Putino politikos labai stipriai.
immortallt 2014-09-01 20:55
lucy, tikrai fantazuosi, kad rusai supranta kas vyksta? Tai apie kokius fašistus jie kalba? Gal Hitlerį?
Simplicity 2014-09-01 22:02
Ernestass 2014-09-01 22:20
Ech, o aš jau tikėjausi kad pagaliau išvysti tuos vis besiveržiančios Rusijos kariuomenės dalinius. Straipsnio pradžia buvo stipri ir tikėjausi bent kokių nors įrodymų mestiems kaltinimams. Deja, Ukrainiečiai naikina ir naikina Rusų kariuomenės kolonas, gaila kad tik nei vienam nuotraukos nedaeina padaryti prieš sugalvojant naujus kaltinimus.
007 2014-09-01 23:29
Jeigu rusiška žiniasklaida nerodo Rusijos dalinių Ukrainoje, nereiškia, kad jų ten nėra.
Ernestass 2014-09-01 23:37
O šis straipsnis buvo rusiškas? Norėti bent kokio objektyvumo iš mūsų žiniasklaidos yra beprasmiška. Daugių daugiausia ką gali duoti tai pamesti porą nuotraukų kuriuose nesuprasi nei kokia ten karinė technika nei kur ji važiuoja nei kokiu laiku fotografuota.
007 2014-09-01 23:43
Apie Rusijos tikslus Ukrainoje ne tik šis straipsnis ir ne tik lietuviškoje spaudoje. Taip, kad nereikia klykti apie lietuvišką propagandą. Nežinau kaip tu suvoki Rusijos politiką Ukrainos kontekste, bet matau, kad remiesi vien tik rusiška žiniasklaida ir niekuo daugiau. Jau seniai nėra klausimų dėl rusų pajėgų ar paramos separatistams. Tai ką tu čia bandai įrodyti išvis nesuprantu
Ernestass 2014-09-01 23:52
O nepastebėjai, kad straipsnis tėra viena didelė nuomonė be jokio pagrindimo? Kas jums buvo įskiepyta, tuo ir tikite. Iš vakarų žiniasklaidos nesulauksi įrodymų, daugių daugiausia ką gausi tai tik nuorodas į kitų naujienlaikraščių straipsnius.
007 2014-09-02 00:06
Šis straipsnis yra politologų nuomonių atkartojimas. O gal tiesiog autoriaus nuomonė sutapo, šito aš nežinau. Ir nėra nieko nelogiško. Aš ir pats buvau kalbėjęs apie Rusijos interesus ne kartą mūsų diskusijose. Ir sakiau, kad priemonės priklauso nuo aplinkybių ir kiek leidžia situacija. Taigi, šiame straipsnyje puikiai paaiškinamos priemonės. O apie interesus galiu ir pats šimtąjį kartą papasakoti. Kas man ką skiepijo? O ką rusų žiniasklaida įrodo? Gal nuotraukas parodo iš Bosnijos ir pasakoja kaip Ukrainoje civilius spardo kariuomenė? Apie tokius įrodymus kalbi?
Ernestass 2014-09-02 00:25
Aš kalbu apie vis trūkstamus Ukrainos įrodymus apie Rusijos veržimąsi. Vienu metu sunaikina Rusijos koloną, bet nuotraukas žinoma pamiršta padaryti, kitu metu svaidosi kaltinimais, kad Rusija tiekia SA-22 ginkluotę, kurios vizualinio patvirtinimo niekas taip ir nesugeba pateikti. Kas be ko, bet pati Rusija jos teturi tiktais 22 vienetus! Dar kiti fanatikai mėto kaltinimus apie T-90 tankus Ukrainoje. Gaila, tačiau niekam nerūpi tiesa ir kaltinama Rusija yra ne kiek jei ir priklauso kaltės, o kiek patys norite. Šitas straipsnis mėgsta mėtytis teiginiais kurių nesiruošia patvirtinti. Taip, pats mąstymo procesas ar tolimesni Putino veiksmų analze yra gerai apkalbėti tačiau aš tos dalies ir nekritikavau.
007 2014-09-02 00:38
Aš ištikrųjų sunkiai įsivaizduoju įrodymų rinkimą kare. Twittery nuolat kažką matau, pilna nuotraukų, filmuotos medžiagos, bet to juk nepatvirtinsi. Nebent ateitų koks rusų generolas prieš kamerą ir pasakytų, kad čia va mes atvažiavom su Ukrainos armija kariauti. Bet juk to nebus. Kas iš to, kad pamatysi kažkokias tai nuotraukas? Pasakysi, kad neaišku, kada fotografuota, kaip galima įrodyti, kad čia ne savanoris atostogų metu. Todėl verta gilintis į viską nuo pradžių. Ukrainos strateginę svarbą Rusijai, jos patirtį kare, metodus kurie veikia, realiausias apžvalgininkų prognozes (kurios dažniausiai pildosi). Tada ir Ukrainos/Rusijos karinių veiksmų eiliškumas įgauna prasmę, įvykių seka netgi nesekant naujienų tampa gana nuspėjama.
Ernestass 2014-09-02 11:55
O kada vakarams problema tapo teisti valstybes vien dėl socialiniuose tinkluose rastų įrodymų? Daug mūsų kaltinimų yra paremta tiktais tuo, kad kažkoks pusgalvis kažkokiame savo puslapyje kažką parašę. O tai, kad Rusija teigia, kad garso įrašas suklastotas, kad jie iš gabalų sudėti, o JAV nuotraukos be vandens ženklų bei to metu buvo debesuota toje teritorijoje niekam nėra svarbu. Mūsų medija nedrįsta eiti tiesiai prieš kitos pusės keliamus klausimus ir toliau varo savo pasaką. Žinoma, naujos technikos nufotografimas nereiškia, kad ji ten būtinai ir yra tačiau čia jau didelis postūmis pirmyn. Aš negaliu tikėti medija kuri nesugeba paremti savo teiginių bent kokia nors medžiaga. Rusija šiuo atžvilgiu nėra virš to ir ji bent sugeba prie bombardavimo kaltinimų pridėti įrašus apie bombardavimo padarytą žalą. O kaip mes? Kažkokia Rusijos kariuomenės kolona buvo sunaikinta tačiau prie straipsnių nei nuotraukos nei ko. Ne pirmą kartą Ukraina (bent žemo lygio atstovai) buvo pagauti už rankos meluojant ir dėl to tikėti jų žodžiu negalima. Rusija jau seniai neneigia savo žmonių buvimo tenai, skiriasi tik detalės. Yra didžiulis skirtumas ar ten keliauja savanoriai ar yra pasiunčiamos jos pačios karinės pajėgos. Dėl to yra labai svarbu žinoti tiksliai jų ginkluotę, kad galėtum po to daryti išvadas. Ukrainos kaltinimai labai rimti. Prieš tai visa sukilėlių ginkluotę nebūtinai galėjo atkeliauti iš Rusijos, nes tą pačią ginkluotę naudoja ir Ukraina. Naujausi kaltinimai gali įrodyti Rusijos pagalbą sukilėliams sunkiąja ginkluote jei bus įrodyta, kad jie turi SA-22 ar T-90 tankus. Tai yra todėl, kad Ukrainos kariuomenė jų neturi ir sukilėliai paprašausiai negali perimti jos. Jei Rusija teikia šiuos ginklus tada ji yra tiesiog idiotiška. Ji puikiai gali siųsti senos ginkluotės, kuri taip pat gerai atliks savo paskirtį. Kam jai siųsti savo prototipus prieš tokią pasenusią ginkluotę kaip Ukrainos?
Simplicity 2014-09-02 18:17
Kalbėti apie iš Ukrainos pajėgų atimtą karinę techniką ir amuniciją buvo galima gegužės mėnesį, o ne šiandien, kai nuo karinių veiksmų pradžios jau praėjo pusė metų. Be ginklų tiekimo iš šono neramumai rytų Ukrainoje būtų jau pasibaigę. p.s. Rusai atėmė Luhansko oro uostą, tad netrukus turėtų prasidėti ir mūšiai ore.
Ernestass 2014-09-02 20:17
O kiek žinai apie neseniai sunaikintas dvi mažesnes Ukrainos pajėgų apsuptis? Šių apsupčių technika jau sukilėlių rankose ir be to, stambiausiam kasniukam prie jūros irgi ne pyragai...
007 2014-09-02 21:15
Ernestai, koks skirtumas ką Rusija neigia? Ji neigia viską. Iš kur tu žinai, kad įrašas suklastotas? Nes taip rusai sako? Iš kur žinai, kad debesuota buvo, pats buvai Ukrainoj tada? Spėju, užteko rusams pasakyti, kad taip yra ir užtenka. Įrodymų neieškai apie tai ką Rusija skelbia. Lengviausia tau sekasi kaltinti vakarus dėl visko. Tą patį daro ir Rusijos žiniasklaida. Ir galų gale, visa tai yra tik mažas š..., kuris užliūliuoja ir visi visur ieško teisybės kaip ir pats. Žiniasklaida netinka, Lietuvos užsienio politika netinka, pasiekti rezultatai netenkina, JAV karas ten, JAV karas šen. Bet čia paprasčiausiai kalbama apie Ukrainą. Ir nereikia nieko su niekuo lyginti. Užtenka žinoti kas ko nori ir viskas. Man nepatinka kapstytis po įrodymus ir ieškoti skaičių 10 ar 12 tankų šiandien įvažiavo į Ukrainą. Svarbiausia yra faktas, kad technika važiuoja, kokius žingsnius daro Rusija, kaip į tai atsako Ukraina, kokį spaudimą daro JAV ir ES. Tie įvykiai man įdomiau nei kažkokia Rusiška ideologija ar analizė kuri žiniasklaida objektyviausia. Jokia žiniasklaida niekada normaliai visko nepaaiškins apie įvykius, kad būtų aišku kaip ant delno. Nei Rusijos, nei Lietuvos, nei ES ar JAV. Ką tu čia nori įrodyti, aš nesuprantu. Žinau, kad šis straipsnis gana aiškiai nupiešė vaizdą kas vyksta. O pats sugebi tik kapstytis po lėktuvų nuolaužas ir ieškoti kažkokios tai teisybės, kuri pagal Rusiją egzistuoja tik jos pačios pusėje, nes rado "atmazkių" vakarų įrodymams.
Ernestass 2014-09-02 22:22
O tau lengviausiai sekasi suvirškinti viską kas yra sakoma ir nusispjauti į opoziciją. Čia vakarams reikia pasitempti, įrodymai buvo aiškūs, pateiktos savo nuotraukos, žinoma data, prašom, patikrinkite to meto oro sąlygas jei netikite. Va, taip reikia atlikti žurnalistiką, o ne ,,kažkas kažkur pasakė'' stiliumi. Dėl atsisakymo gilintis į detales po to ir nesuprantate situacijos. Po to tavimi ir manipuluoja visi kas netingi. O čia dar vienas pavyzdys normalios žiniasklaidos: http://antiwar.com/blog/2014/08/31/germ ... to-summit/ Aiškiai surašyti autoriai, nesimėto įžeidimais kaip mūsų straipsnio autorius bei atlieką gerą analzę.