Aukščiau galvas: pagal investicijas Lietuva beveik dvigubai lenkia Estiją ir beveik 7 kartus – Latviją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2014-09-20 17:52
Ir dėl to aišku mes gyvenam prasčiausiai.Tos investicijos tik smegenims plauti.
kionig 2014-09-20 17:54
O ir ko gi daugiau žmonėm ir bereikia?
immortallt 2014-09-20 18:04
Gedis, kad nesupranti, kaip pasaulis sukasi, tai nereiškia, kad kažkas smegenis plauna. Eik paskaityk pradinukams apie ekonomiką ką nors. Prasčiausiai gyvenam? Akivaizdžiai pasaulyje nesi keliavęs toliau Latvijos. Pasaulyje bent 6mlrd gyvena prasčiau nei tu, greičiausiai ir 6,5mlrd., bet taip, visi tavęs turi gailėtis ir taip būsi dėmesio centre. Gal pradėk žiūrėti kodėl TU prastai gyveni, nes na mano bendrakursiai ir bendraklasiai bent kiek normalesni visi gerai gyvena. O kad per teliką pamatai, kaip gerai kiti gyvena, tai taip gyvena iki 5-10% populiacijos toje šalyje, geriausiu atveju. Dažniausiai ir mažiau 1% bei ir tai yra gražiau nupiešta.
mch0lic 2014-09-20 18:41
Tai kokio velnio niekas neužsiima tų įstatymų dėl priėmimo ir atelidomų peržiūra, vietoje to kuria naujas biurokratines pinkles pvz lietuviškų (ir lotyniškų) įmonių pavadinimų pataisos. Atrodo priima viena gerą įstatyma ir tada eina kovot su vėjo malūnais ir įsivaizduojamais baubais...
rimasD 2014-09-20 19:23
Kokias teigiamas tendencijas mes matom?
Gedis 2014-09-20 20:27
Visa ekonomika laikosi ant paskolų.Pinigai kuriami iš paskolų.Jų nuolat daugėja,nuolat didėja skolos,nuolat nuvertėja pinigai,nuolat turi kilti ir kainos,bei algos,kad piramidė laikytūsi.Ir tikrai taip nebus visalaik.Iš kur ta pati JAV gauna papildomų pinigų?Ogi skolinasi iš federalinio banko,kuris kam pavaldus?Tikrai ne valstybei.Taigi pasiskolina su procentais,o atiduot reikia daugiau,bet paprasčiausiai nėra iš kur atiduot,nes tų pinigų tiesiog nėra,taigi reikia vėl juos spauzdint,o spauzdina ne valstybė,taigi ir vėl skolinasi su procentais,dar daugiau reikia atiduot.Kam užkraunamos tos skolos?Ogi tau,man ir kitiems paprastiems žmonėms.Taip nesites amžinai.Jei pačios valstybės spauzdintų pinigus,nereiktų jų skolintis,tereiktų prispauzdint tiek,kiek reikia tos valstybės reikmėms.Bet turbūt kažkam to tikrai nereikia.Jei nori išsamiau,paieškok internete,o visi tie ekonomikos mokslai,vėlgi,eilinis smegenų plovimas.Suk nesukęs,bet dar nemačiau valstybės,pas kurią skola mažėtų,ar būtų atiduota visiškai.Tokią sistemą reikia keist iš pagrindų,norint,kad valstybėje ne 5-10% gerai gyventų,o visi.
sloggi 2014-09-20 21:17
Visi gerai gyvent negali, tai elementaru. To tikrai niekad nebus. Arba gyvensim kastom ir gausim ta kas joms priklauso be jokios galimybes islipt auksciau. Pvz majai(ar inkai) pas juos nebuvo valiutos visiskai, iskyrus tuos atvejus kai eidavo prekiaut su atvykeliais, bet dazniausiai naudodavo auksa. Darbas buvo toks, kad visi dirba pastoviai paskirta darba, uztai gauni visko ko reikia pragyvenimui.
BishopaZ 2014-09-21 00:10
delfyje šią savaitę buvo straipsnis, tai ten ir rašė, jog bvp vienam gyventojui ltu didžiausias, o bet tačiau vidutinė alga estijoje apie 2 kr. didesnė negu ltu. O priežastis tam paprasta - Estijoje daugmaž skandinaviškas kapitalizmas, kur darbdavys kaip ir dalinasi su dirbančiuoju savo pelnu. Na, o ltu laukinis kapitalizmas, kur į darbuotoją žiūromą kaip į išnaudojamą arklį (rusiškas požiūris į darbuotoją), tai va todėl taip ir yra. O tos kalbos apie "ekonomika" ir t.t. tai čia skirtos tiem išnaudojamiems vergams-darbuotojams, kad jie būtų ramesni ir dirbtų toliau už grašius.
immortallt 2014-09-21 03:05
Nes tai antipopulistiška. Krizės metu buvo ne metas tai naikinti, nes daugiau atleista būtų buvę greitai, dabar atėję populistai, kurie geriausiu atveju nepadaro nieko bloga. Gyventi geriau... Keista sąvoka. Prieš 500 metų prastesni bajorai gyveno daugmaž taip, kaip dabartiniai uždirbantys vos daugiau nei minimumą. Tik dabar visi daug skundžiasi. Gedis, viena ausim kažką girdėjęs, bet viską supini blogai. Turbūt prisižiūrėjai Zeitgeist, kur paima vieną tikrą faktą ir sumala nesąmones apie jį. Skamba įtikinamai, bet totalus melas. Pavyzdys, paukštis yra gyvūnas, jis moka skraidyti. Kiaulė irgi gyvūnas, tai kiaulės skraido. Lietuvoje ir Estijoje skiriasi visiškai ekonomika ir kainos. Estijoje kainos jau artimos suomiškoms. Didžioji dalis darbų paslaugų sektoriuje, kur didesnė BVP dalis tenka kapitalui, o ne darbuotojams. O verslininkai moka už darbą rinkos kaina. Pavyzdys: pasikviečiat IT specialistą, kad kompą sutvarkytų. Jis pasako, kad kainuos 50 litų, o tu pradedi ginčytis ir primygtinai jam siūlyti 100 litų. Taip atrodytų tie, kurie siūlo verslininkam mokėti daugiau, nei rinkoje darbuotojo atlyginimas, bet kažkaip įtariu nepuolat už suteiktas paslaugas pulti mokėti daugiau, nei paprašo, bet vat kad kiti mokėtų daugiau, nei pats nori, tai gudras. Tai vadinama veidmainyste.
Luftwaffle 2014-09-21 08:00
Jau tik nereikia lia lia... Apie milziniska sesli Lietuvoje, kazkaip pamirsai? Skandinaviskas kapitalizme... Duodu 90% pats turi nelegaliu pajamu.. kaip ir dauguma Lietuviu.. Nes, na... negi busi debilas, ir dalinsies su Valstybe.
lucy 2014-09-22 00:58
Immortal nežinau ko ir kur tu žvalgaisi, bet aš nematau prasmės žiūrėt kur kas dar blogiau gyvena ar kažkada gyveno, vėjus rašai kažkokius, galima sakyti kažkada geriausiai gyvenančios beždžionės gyveno taip pat kaip mūsų benamiai - o kaip gerai mes gyvenam. Realiai reikia apsižvalgyti aplinkui t.y kaimynai, Europa ir čia faktai kalba patys už save.
BishopaZ 2014-09-22 09:00
tik nereikia lialia, skandinaviskas kapitalizmas - kai juodos dalies yra labai mazai. Butent Estijoje taip ir yra, o LTU toli grazu - ir šešėlis ir korupcija gerokai lenkia estus (panašiai kaip rosijoj). Nenuostabu, kodėl dėl viso to sėdi šalis galiorkoj.
BishopaZ 2014-09-22 09:06
Pilnai pritariu, gyvenam ne afrikoje, o ES todėl ir reikia lyginti tik su ES šalimis. O ES LTU konkuruoja dėl paskutinės vietos su bulgarija ir rumunija (estai ir latviai jau paliko mus). Kas dėl suomijos kainų, tam immortal pasakysiu, tu kada nors ten buvai? Ko gero kad ne. Vienintelis kainų skirtumas tarp LTU ir suomijos yra tas, KAD šnapsas ir alus ltu GEROOOkai pigiau (visa kita, kainuoj praktiškai tiek pat). Kaip kad carinėj rusijoj, kad būrai būtų ramesni, neburnotų dėl ubagiško gyvenimo, jiem pigaus šapso prifarširuodavo, taip ir dabar...
sabotan 2014-09-22 18:56
Kad mes tikrai uz latvius visada geriau gyvenom kainos latvijoje visuomet didesnes o gauna tiek pat .Tu teisybe sakai jai turi nors kelis litus saskaitoje turi darba tai pakliuni i turtingiausiu milijarda. Kai per tv rodo milijonierius tik tai atrodo kad tu ubagas na gal ir esi bet sielos
immortallt 2014-09-22 19:06
lucy, niekas nesako, kad reikia apsileisti ir nieko nesiekti. Taip, esame Europoje ir lyginkime su Europa. Ne tik Vokietija, Prancūzija, Italija ir Norvegija, o ir su Baltarusija, Ukraina, Balkanais ir pan. Pasižiūrėkime ir kur pasaulyje esame, pasilyginkime ir su Cote d'Ivoire, kuri prieš 3 dešimtmečius buvo lyderė regione, o dabar tik pusė namų ūkių turi kokį nors tualetą bei tik 1% turi priėjimą prie interneto. Gyvename geriau, galime geriau gyventi. Būk laimingas ir siek daugiau, vietoje to kad pjaustytis venas ir nuolat pilti pamazgas. Estija turi daug kitų problemų, nekelkit jos taip aukštai. Ypač kai ją labiausiai gelbsti tai, kad suomiai nuolat varo į Taliną, o estai varo dirbti į Suomiją ir savaitgaliais namo varo. Bishopaz, nagi pagal ką paskutinėje vietoje esame? Pagal oficialias algas? Tik dėl to, kad pagal šešėlį pirmaujame. Dar negana to pasilygink kainas. O tai matuojat pieno riebumą su pimpalų ilgiais. Norit būt laimingi? Pinigai niekuo čia dėti. Nori gero materialaus gyvenimo? Zyzimas, inkštimas, kaltų ieškojimas ir pan yra bendras simptomas vienijantis visus skurstančius ir prastai gyvenančius. Tik pakeitę savo požiūrį ir supratimą žmonės išlipa iš skurdo liūno, nes tai problemos susijusios su žmogmui, o ne su ekonomika ar politika. Dosnios socialinės sistemos yra laikinos ir labai žalingos ekonomikai bei visuomenei. Viena karta ir sužlygdo šalį.
BishopaZ 2014-09-23 16:14
1. Tavo sapalionės nieko vertos - esam ES lyginam save su ES šalimis ne su kokia nors belarusija ir ne kokiu džibučiu kaip kad tau norėtųsi. 2. Dalis mano artimųjų gyvena Suomijoje, taip kad aš milijoną kartų už tave geriau žinau kokios kainos yra ten ir čia: praktiškai skiriasi TIK ŠNAPSO KAINA (lyginant maisto kainas). Paslaugų kainos aka kirpimas ir t.t. skirasi. P.s.: aišku kai tu neturi apie šnekamus dalykus nei supratimo, nei žinių, tai tau ir belieka ten kišti savo pimpalą.
immortallt 2014-09-23 18:51
Bishopaz, pimpalas mažas, kad jį čia kiši? Vat dėl tokių kaip tu, ir yra atsiradęs posakis, kad statistika yra didžiausias melas, nes nemoki lyginti ir nemoki ja naudotis. Dar palygink Lietuvą su Saudo Arabija, nors mažai kuo skiriasi jinai nuo Norvegijos ar net Švedijos. Visos trys šalys praturtėjo iš iškasenų. Lietuva jų neturi. Tad lyginti tas pats, kas laivą su lėktuvu. Ar tu irgi savo pimpalo ilgį lygini su panos? Kažin, tu, kur emigravę tavo artimieji gyvena geriau žino kainas, ar mano draugas suomis, kuris ten gyveno visą savo gyvenimą? Ar čia dar vienas iš tos serijos, kuris aiškina, kaip Norvegijoje viskas pigu, kai pats kraunasi prekes į savo Miniveną Klaipėdoje, prieš važiuojant į keltą? Tai jau ir paslaugų kainos skiriasi, dar skiriasi ir NT kainos, draudimo kainos, pavalgyti mieste, automobilio kainos ir staiga jau nebėra taip pigu. Pimpalą pats savo į kelnes susikišk, jei nesąmones šneki. Jei dar neaišku, tai tu savo 14 sūnui, kuris valgo tiek pat kiek tu, irgi moralizuoji, koks jis degradas, kad neuždirba tiek kiek tu? Kad atsilikęs ir niekam tikęs? Kad gyvneime nieko nepasieks ir iš vis jam reiktų slėptis po lapais arba pasikarti? Nes būtent tu taip kalbi.
BishopaZ 2014-09-24 10:57
Pimpalą įkišai TU pasiskaityk savo žinutę " Parašytas: 2014-09-22, 18:06", o tai akivaizdu - tavo atmintis labai šlubuoja! Lietuvą lyginu ir lyginsiu tik su kitom ES šalim, tol kol Lietuva netaps nr 1 ES. Trečios šalys man neįdomios. Sporte tas pats pvz koks Neptūnas lygiuojasi į LKL, o ne į pirmos ar antros lygos klubus. Akivaizdu, kad tau patinka "diskutuoti" su savimi pačiu. Aš šiemet rugpjūtį, be keletos dienų, pragyvenau Suomijoj ir tu man pezi, kad tipo geriau žinai kaip ten iš tikro yra? Tipo pažiūrėjai tv, paklausei savo pažįstamo ir jau super duper žinovas ? Atsibusk tu pagaliau 4 savaites ėjau į pardę pirkti maisto - VIENINTELIS SKIRTUMAS ŠNAPSO KAINOS! Nori tikėk manim, nori tikėk savo "labai patikima statistika", bet realybė nuo to nepasikeis. Kas liečia nemaisto kainas tai jos skiriasi, bet gana nedaug. Pvz ltu draudimas neturi jokiu bonusu sistemos, tuo tarpu ten pagal bonusu sistemą gali net 70 proc. nuolaidą gauti ir tada skirtumas būna jau minimalus. O bet tačiau įdimiausias dalykas visame šitame, kaip sakiau maisto kainos, išskyrus šnapsą, veik nesiskiria, tačiau algos maisto pardėj LTU ir Suomijoj skiriasi mažiausiai 4 kartus. Nagi super duper "ekonomiste" paaiškink kodėl? Negi suomiai verslininkai dirba į minusą?
Kadras 2014-09-24 12:38
BishopaZ 2014-09-24 21:46
Šitai, kas čia pateikta ir įrodo, jog statistika yra tikras melagių mokslas. Kas yra "regular" milk ? Man pvz 3.5 proc. riebumo, norvegui įprasta kiek žinau 1 proc., tai ką čia lygina? Nueisi suomijoj į maximos atitikmens pardę pirkti pieną, mokėsi vieną kainą, nueisi į minimos atitikmens tą patį produktą į tą patį tinklą kaina gali ir 20 cnt skirtis. Ir še tau "average" gaunasi kietas Šiaip jei tai būtų studento darbas - jis būtų neišlaikęs. Kiek pamenu batoną teko pirkti 0.90 cnt, anot šitos statistikos 1.65 pigiausias..... Obuolių ten ir lenkiškų buvo 50 cnt nekainavo kilas, anot šitos statistikos pigiau negu 1.99 cnt negali būt. Čia galima tęsti be galo be krašto - šita statistika nė sudilusio skatiko neverta, nebent susipažinti kokios gali būti maksimalios kainos ir ne daugiau