Pasaulio Bankas Rusijai prognozuoja du metus stagnacijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-09-25 23:44
Du metai nėra didžiulis laiko tarpas, ypač kai Rusijai reikia investuoti milijardines sumas į industriją kuri dar kokį dešimt metų neatsipirks arba investuoti tiek pinigų į savo kariuomenę. Kita finansinė duobė yra Rusijos prestižo bei diplomatijos reikalas. Jie turi užtikrinti, kad Krymas taptų pastebimai geresnis tiek dėl ten esančių gyventojų įtikinimo, kad jų sprendimas buvo teisingas, tiek dėl Rusijos turizmo bei propagandos tiek netgi ir dėl užsienio diplomatijos, kuri parodytų du dalykus: 1) Atsiskyrė regionai klesti, ypač su Rusijos užnugariu 2) Įtvirtinti savo ambicijas ten. Kita bėda bus su tais dviem separatistiniais regionais Ukrainoje. Visų pirma, nors ir karas Rusijai ten nieko praktiškai ir neatseina, tačiau ji privalės dosniai paremti šių dviejų, o gal būt ir vienos naujos valstybės susiformavimą. Ukraina yra didelėje duobėje, ypač naujieji regionai kurių infrastruktūra buvo sugriauta. Jiems reikės didelių investicijų tam, kad jų ekonomika būtų ištraukta iš duobės. Dėl šių naujų žemių Rusija turi dosniai mokėti iš savos kišenės ir dėl to jai dabar tenka semtis iš savo gilių rezervų tam, kad atlaikytų sunkius šaliai laikus.
punktyras 2014-09-26 01:10
Bet tai kokių galų jai lįsti ten ir taip, kur ir dėl ko kyla šaliai sunkūs laikai? Nors tiesą sakant, man regis, labiausiai ir lendama dėl to, kad šaliai sunkūs laikai ir reikia paaiškinimo, kodėl jie sunkūs ir ką #$$&#$ %^& valdžia padarė per ketvirtį amžiaus, kad tie sunkūs laikai baigtųsi. Paaiškink, kad geras, liaudžiai, jog dėl korupcijos, apie jokias reformas ir diversifikacijas nė kalbos negali būti, kad Rusija – ne vien Maskva, kad pilietinės visuomenės kūdikis išpiltas kartu su vandeniu ir visokias kitokias geiropos įmantrybes. O čia – prašom, pagamintas priešas fašistas. Nei kur toli eiti, nei vargti – už tvoros, saulėgrąžų lauke va kiek krapų pridygo. Štai jie ir tegul būna priešai, štai jie tegul ir būna atsakingi už visas esamas ir būsimas bėdas. Jei dėl to visas globalus kaimas kels triukšmą ir sankcijas ruoš – dar geriau, nė labai stengtis nereikia kaltinant jas dėl savo skurdo ir skurdėjimo. Nujaučiu, bus dar ne du metai, o ilgi dešimtmečiai vargų per valdiškus namus.
Ernestass 2014-09-26 01:47
Supranti, gilios korupcijos neįmanoma išnaikinti. Kaip ten taip ir čia, korupcija egzistuos kol korumpuoti asmenys sėdės įtakinguose postuose. Vienintelį dalyką kurį mes pasiekėme kovoja su ja tai jos stipriausių simptomų pašalinimas kaip organizuotas nusikalstamumas ar vagystės tačiau realiai ir pas mus nieko nebuvo padaryta. Žmonės susėdę savivaldybėse tyliai vagia pinigus, skiria į postus sau palankius asmenius, o mūsų politikai prisideda prie projektų kokį +20% už darbą. Korupcija gali būti pašalinta tik tada kai pačių žmonių mentalitetas pradės keistis. Rusijoje jis pasikeitė lėčiau nei Lietuvoje tačiau progresas yra ir jis gana stiprus. Žmonės pradeda vis mažiau toleruoti korupciją kai ankščiau jiems tai tebuvo retorika. Rusija neseniai įvedė naują ''skundikų'' įstatymą, kuris smarkiai praplečia žmogaus galimybes įduoti korumpuota žmogų bei būti pilnai apsaugotam nuo kitų įtakos tiek darbdavio teisės atėmimu jį atleisti, kiek nemokamomis teisėjų paslaugomis ar kompensacijomis už prarastus nuostolius. Taip pat ir politinių partijų rėmimas neseniai buvo stipriai praplėstas. Visos nevaldančios partijos nuo šiol gaus daug didesnį finansavimą tam, kad joms būtų įmanoma tinkamai atlikti savo darbą ir nekiltu reikalas imti aukas iš privačių asmenų. Žinoma dar yra planuojamos masinės inspekcijos tačiau dėl naujosios bangos nededu daug vilčių, tai neveikė seniau, kažin ar veiks dabar. Laikas Krymui ir likusiai Ukrainai nebuvo parinktas Rusijos. Deja jai buvo būtina atsakyti į vakarų agresija iš karto kai tik gavo proga pripažinti ar ne naująją valstybės valdžią antraip būtų per vėlu. Rusija negalėjo ir ji privalėjo stoti ginti šio savo kritinio intereso ir stabdyti Nato skverbimąsi į jos įtakos zoną. Laikas tam nebuvo idealus tačiau galėjo jam jis būti ir daug blogesnis. Kaip tarkime per kokią krizę, kitus svarbius Rusijai konfliktus ar periodus kai dujų ir naftos kaina laikinai kristelėtų.
- 2014-09-26 12:04
Kas per naujakalbė? Kokia vakarų agresija? Nepriklausomos valstybės vidaus politika tapo pretekstu užpulti Rusijai ją. Kur tu matai čia vakarų agresiją?
Ernestass 2014-09-26 13:01
Jokia ne naujakalbė čia, o senas kaltinimas vakarams, kad demokratiškai išrinkta Ukrainos valdžia buvo nuversta ir į jos vietą pastatyta nelegali vyriausybė. O tai, kad vakarai skleidžia ten ''demokratija'' nėra jokia spekuliacija, iš JAV vyriausybinio puslapio gali pasiskaityti jų pagirias. Ne veltui ten kur vakarai lenda staiga prasideda spalvotosios revoliucijos bei jų organizacijos dėl to jau yra pradedamos vyti iš kitų šalių dėl jų destruktyvios veiklos. Iš vikipedijos apie demokratijos priverstinį grūdimą. http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_rev ... l_analysis
Nerealiai 2014-09-26 14:02
Demokratiškai išrinkta. Gal greičiau putino pakalikai buvo išrinkti. Turbūt taip pat demokratiškai kaip ir Rusijoj vyksta rinkimai.
Ernestass 2014-09-26 15:34
O tu mažiau propagandos skaityk, o pažiūrėk į po to atliktus tyrimus. Rusijoje nors ir buvo rinkiminių nusižengimų tačiau jie nebuvo išplitę ir galutinis rezultatas sutapo su ankščiau atliktais prieš rinkiminiais tyrimais. Ir galiausiai, ne apie Rusiją dabar buvo šnekama, o Ukrainą. Prieš pora metų ji buvo giriama už savo prezidento perinkimą, o dabar staiga viskas pamirštama kai vakarams šis faktas tapo nebe patogus.
Vytax 2014-09-26 23:37
Vakarai niekur išvis nenori lysti. Jeigu norėtų lysti, seniai NATO armijos būtų jau Ukrainoje. Revoliucija tai ekonominis reiškinys. Jos kyla ne dėl išorės veiksnių, jos kyla dėl ekonominių priežasčių, t.y. skurdo ir socialinės atskirties. O Ukraina kartu su Moldova tai patys skurdžiausi regionai Europoje. Ten jau seniai buvo užprogramuoti neramumai.
Ernestass 2014-09-27 00:20
Vakarai seniai ten įsikišo per savo papirkinėjimus. Man juokinga tiesiog skaityti kaip jūs pateisinate bet ką, ką daro vakarai. Nesvarbu ar tai šalių užpildinėjimas, ar valdžios nuvertinėjimas. Hipokritiškumas aukščiausiame laipsnyje. Bandoma sukurti kažkokia skurdo sistema savo veiklai pateisinti tačiau tereikia pasižiūrėti į pasaulį, kad pamatytum, kad tokios tendencijos nėra. Kiekviena šalis neprivalo rengti referendumo kai kažkas yra nusprendžiama. Nėra čia įprasta praktika ir nekiškite svetimos sistemos šaliai kuri jos nesilaiko. Nepavyko su Oranžine revoliucija tačiau pamatėte ką iš tiesų reiškia vakarų politika. Jiems nesvarbu kokį žmogų kiša į valdžią, svarbu, kad jis tik stotu į jų pusę. Deja, pasirodo nepavyko jų investicija ir netrukus po atsisakymo krypti į Europos pusę, prasidėjo maištai ir jo nuvertimas iš valdžios. Čia vakarai įkišo prezidentą kurio kadencija buvo katastrofiška. Čia vėlgi tie patys vakarai buvo už naujos valdžios pripažinimą nesvarbu kiek ji legali. Sprendimas rinktis egzistuoja tiktais tada kai renkiesi už vakarus.
Creatium 2014-09-27 00:37
Valio legaliam Tautos referendumui Kryme! Būūū nelegaliems ir suklastotiems Ukrainos prezidento rinkimams. Kas čia per prezidento rinkimai, jeigu neateina bent 108% rinkėjų?
Nerealiai 2014-09-27 00:54
Garantuotai Ernestass antras Arns akountas bus, kad per ilgai su vienu to paties nerašyt, arba koks draugelis. Juokinga skaityt. O juokingiausia dalis, kad Vakarai skleidžia propagandą, tuo tarpu Rusija yra auka ir tik ginasi nuo visų. Gal koks putinas moka už tokius postus, ar ką? Na ir šiaip tokie žmonės stebina, kaip jie išvis gali gyvent Lietuvoj, kai Rusija pagal juos vos ne svajonių ir teisingumo šalis. Suprantu kiekvienas turi savo nuomonę, bet šiuo atveju, tai kažkoks fanatizmas.
DJ_LFS 2014-09-27 02:42
Siūlau šalinti dar vieną prorusišką bukaprotį, ignoruoti nepakanta, nes jiem gerai bet koks atvejis bilia tik jų rašliava matosi, juos reik blokuot, o komentarus trint. Kitaip bus kaip toj patarlėj su velniu ir bažnyčia.
vanduo4 2014-09-27 06:24
Pritariu. Siulau visiems boikotuoti arns, ernesto ir lygtais o_o - komentarus, kaip skleidziancius mela. Spausti ant raudono trikampelio, kad moderatoriai imtusi veiksmu. Kiek galima skaityti ta brieda?!!1
Ernestass 2014-09-28 01:04
Ir jau bijojau, kad kažką protingo pasakysite... Man net keista kiek Lietuviai gali būti ignorantiški kas dedasi pasaulyje, ypač netgi kai kalbame dėl oficialios Maskvos pozicijos šiame reikale. Kai nežinote net esminių dalykų iš kitos perspektyvos, tada jums gali maitinti spauda, bet ką ir tikite bet kuo. Na, nieko. Gal būt su 007 protingiau pakalbėsime tačiau čia ne aš pritempiau šią diskusiją prie esminio skirtumo dėl kurio vertiname šį konfliktą taip kaip jį vertiname bei pats nenoriu toliau gilintis kodėl gi būtent Nato šiais laikais yra laikomas kaip agresorius.
kionig 2014-09-28 02:40
Čia nėra viskas taip paprasta kaip atrodo. Aišku galima tą padaryti, bet truputį sudėtinga. Vietoj to, reikia apsišarvuoti kantrybe. Tad kol kas likime stebėtojais iki ko ir kaip čia viskas toliau rutuliosis.
kionig 2014-09-28 03:24
Gal turi bankinių sąskaitų ir tarptautinių transakcijų išrašus kiek įmetė limonardų į Ukrainos sąskaitą? O gal pavyzdėlių, kurias vlastybes užpuolė JAV ir kokiais motyvais "užpuolė"? Man labai įdomu, kas čia kuria dirvą savo skurdui pateisinti. T. y. Krymo aneksija visai nelaikoma blogu dalyku, kaip suprantu, ar ne? Viskas labai gražiai nusirašo į vakarų propagandą ir imperializmą bei pateisinami Rusijos veiksmai. Na taip, kai neprivalo rengti referendumų, tai viską sprendžia "vieno žmogaus politika" arba vienos valdžios politika tokia, kaip Šiaurės Korėjoje. Ten žmonėm iš viso nereikia nieko spręsti, už juos jau nusprendė ir nuspręsta yra. Paskutiniai sakinukai labai gražiai parodo tamstelės profaniškumą ir visišką nelogiškumą. Jokių argumentų, neskaitant tik vienos Wiki nuorodos. Labai juk lengva viską nurašyti į vakarų propagandą ir vakarų interesus, kad jie čia patys verčia, patys paskiria kandidatus.. P.S. Šiaip straipsnis apie prastėjančią Rusijos ekonomiką, bet kaip visada netinkami faktai nurašomi į vakarų propagandą.. Gal galima būtų pakeisti tuos sustabarėjusius konstruktyvūs?
immortallt 2014-09-28 12:06
Paprastesnis paaiškinimas yra, čia blogai, ten anksčiau prie rusų buvo geriau, nes buvo jauni. Kitas paaiškinimas, nusimeti kaltę nuo savęs: blogai gyvenu ne dėl to, kad nieko nesimogau, prie TV ant sofos alutį geriu, o dėl to, kad ne rusai valdžioje.