Kinijos reakcija į maištą Honkonge: kada sulauksime tankų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-10-05 14:34
Galimas ir kitas scenarijus. Šis protestas naudingas ir Rusijai. Rusija jau neteko visu įtakingu draugų kuriuos turėjo. Kinijai einant į vakarus, gali ir jos netekti. Ir jei nebus jokio konflikto tarp Kinijos ir vakarų Kinija gali ir nueiti į vakarus. Šis konfliktas vargu ar baigsis pagal vakarų tradicijas. O greičiau baigsis pagal Kinijos tradicijas. Kas reikš kad Kinija sugadina savo santykius su vakarais. Ir jei telieka draugauti su Rusija. Ir Rusija turi įtakinga sąjungininką.
enjoy.slurm 2014-10-05 17:22
Realiai tai as matau, kaip Rusija mokina kinus kaltinti vakarus del belenkokiu kilusiu protestu Na savaime suprantama, jog kazkokie remejai gali buti is vakaru, taciau jie nesukeltu didziulio protesto, jeigu nebutu visuomenes suinteresuotumo. Kazkokia kompanija padalino skecius honkongieciams, kad pasisleptu nuo duju- viskas, vakarai sukelia protesta. Rusai yra propagandos meistriukai, visioms kitoms salims toli dar iki ju. Nesenai teko ziureti rusiskas zinias, rodo ivykius rytu Ukrainoje (per savo prizme) ir padaro tipo reklamine petrauka, rodo mergaite, skriaudziama "ukrainos nacistu" (surezisuota aisku) ir pabaigoj fraze "apsaugok mane". Nu lyg ziuretum kokia telenovele.
mirtis 2014-10-05 19:38
O tipo vakarai tai nieko neiskteipia... Cia kazkuriuo metu buvau pradejes tikrinti straipsnius, pasirodo kazkas kazkur nutylima, kazkokios detales nepasakomos, kas visiskai pakeistu nuomone. Geru cia nera, bet kas mato viena arba kita puse gera - kvailys paveiktas ziniasklaidos...
kiesza 2014-10-05 20:13
Labai teisingai mirtis. Dar niekas nesugebejo ivardinti ribos tarp geras ir blogas.
Shinigami 2014-10-05 22:32
Tokio dalyko kaip geras ir blogas iš vis nėra. Yra dalykai kurie tau priimtini ir yra kurie ne priimtini. Tokie dalykai ir tampa gėrių arba blogiu. Juk yra taip daug pasaulėžiūrų kuriose susikerta pažiūros į tuos pačius dalykus. Ir vienoje pasaulėžiūroje tai gerai, kitoje blogai., o kuri iš jų teisinga? Kaip tai nustatyti, kokius kriterijus paimti. Jei demokratija prieš diktatūra naudotu tik demokratines ir skaidres priemones tai jai nebūtu šansų laimėti, kaip ir Ukrainai prieš žalius žmogeliukus. Nes jei žaisi sąžiningai ir atviromis kortomis prieš tą kuris žaidžia nesąžiningai ir užvertomis kortomis, mažai šansų, kad kažkada laimėsi. Svarbiausia ne tai kuri pusė naudoja daugiau nesąžiningų priemonių, bet kurioje santvarkoje labiau norėtum gyventi. Aš labiau norėčiau gyventi vakarų santvarkoje kurioje žmogus turi daug daugiau teisių ir geresnias gyvenimo sąlygas, nei kokioje Rusijoje.
Paramotoras 2014-10-05 23:18
Kas su ukraina tai viskas aisku. kol neramumai vyko viduje tai buvo vidasu problemos ir ju politika. Tas pats kaip ir honkonge. Cia jau kinai spres savo vidasu problemas. Bet kuomet svetimos valstybes kariuomene kerta kitos valstybes sienas tai ji ir yra tikroji uzpuolike bei agresore. Na gal ruskeliai vaziuos i honkonga skriaudziamu studentu gebeti. juk jie toki geradariai ir nori pries vakaru isgamas kovoti. Tik gal pradziai lai perseda i zigulius ir maskviciu. pradeda skraidyti Tu ir IL lektuvais ir pradeda rukyti koki kazbeko papirosa. ir lai tai padaro visi be isimties. Gal tuomet smegenai sukris atga i ta vieta kur turi buti.