Sukurtas Lietuvos eksporto žemėlapis: kur, kiek, ko ir už kiek eksportuojame  (18)

Kokia Lietuvos eksporto vertė į Fidžio salą? Į kokias šalis eksportuojame daugiausiai? Kokia Lietuvos eksporto į euro zoną struktūra?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gauti atsakymus į šiuos ir daugelį kitų klausimų apie Lietuvos eksportą dabar patogu ir paprasta naudojantis naujuoju VšĮ „Versli Lietuva“ interaktyviu analizės įrankiu – „Lietuvos eksporto žemėlapiu“. Šis įrankis leis rasti informaciją ne tik apie Lietuvos eksporto vertę į visas valstybes (jų grupes), bet ir sužinoti jo struktūrą.

„Versli Lietuva“ aktyviai prisideda prie Lietuvos eksporto plėtros, mūsų specialistai šią sritį nuolat išsamiai nagrinėja bei analizuoja, esame svarbus eksporto ekspertizės centras. Nuo šiol mūsų analitikų komanda Lietuvos eksporto duomenis visuomenei pateikia ne tik informatyviai, bet ir vizualiai patraukliu būdu. Tai – unikalus mūsų įstaigoje sukurtas įrankis, kuris leis rasti atsakymus apie eksportą gerokai paprasčiau ir greičiau“, - sakė VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Interaktyviame eksporto žemėlapyje pateikiami Lietuvos statistikos departamento prekių eksporto duomenys bei Lietuvos banko paslaugų eksporto duomenys. Šiuo metu žemėlapyje galima rasti 2013 m. eksporto vertes į pasaulio šalis ir jų grupes. Duomenys bus atnaujinami kasmet (2014 m. duomenys bus pateikiami 2015 m. kovo mėn.).

Naujasis įrankis yra pateikiamas VšĮ „Versli Lietuva“ tinklapyje, skiltyje „Analitika“. Lietuvos eksporto žemėlapyje šalies eksporto partneriai pažymėti pagal prekių ir paslaugų eksporto vertes. Taip pat po žemėlapiu pateikiami grafikai, rodantys bendrą Lietuvos prekių ir paslaugų eksporto raidą per paskutinius penkerius metus, t. y. jos metinės vertės nuo 2009 iki 2013 m., taip pat – 2013 m. Lietuvos eksporto struktūra.

Prekių ir paslaugų eksporto vertes konkrečiai šaliai galima sužinoti paspaudus pelės rodykle dominančią valstybę žemėlapyje. Žemėlapio apačioje taip pat pateikiami interaktyvūs grafikai, kurie rodo eksporto į pasirinktą šalį vertes. Sužinoti atskirų šalių ar jų grupės eksporto duomenis taip pat galima ir nespaudžiant ant žemėlapio – tereikia suvesti atitinkamos valstybės, teritorijos ar šalių grupės pavadinimą į tam skirtą paieškos langą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(42)
(1)
(41)

Komentarai (18)