13 geresnio CV punktų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigitas 2014-11-17 21:26
Kažkoks keistas straipsnis. CV yra standartinis dokumentas su standartinėmis skiltimis kurias ir užpildai.
perihellis 2014-11-17 22:20
deja ne
vanduo4 2014-11-18 04:44
Taaaip. Laikai keiciasi. Nereikia jokios patirties ar diplomu - reikia sugebejimu. Dabar norint gauti informatiko darba, ateini y egzamina ir parodai ka sugebi, o tada jau vyksta pokalbis. Deja kitu sriciu taip nepatikrinsi. Nezinantys ko nori niekam nereikalingi Likimo ironija.
Shinigami 2014-11-18 06:21
Dar pridėsiu. Nemeluokite savo CV, nes vis tiek tai išlis per jūsų bandomąjį laikotarpį. Nerašykite kad mokate dirbti wordu ir exel, nes tai tas pats kas rašyti jog mokate rašyti parkelių. Beja, kai įsidarbinau, nuo to laiko buvo priimtas į darbą ne vienas naujas darbuotojas. Pas kai kuriuos buvo parašyta, kad moka dirbti wordu, exeliu ir AutoCAD. Bet tik pradėjus jiems dirbti iš kart pasimatė, kad viskas ką moka, tai spaudyti klaviatūros mygtukus. Bet šiaip nei velnio nesupranta kaip reikia teisingai dirbti wordu, exelių ir AutoCAD.
Ego1STas 2014-11-18 14:40
Realiai Wordu nera sunku dirbti, nera ten daug jame kažko (nors tie kas rašo jog moka dirbti, poto net nežino kaip automatini turini padaryti.), AutoCADu nieko pasakyti negaliu, neteko susidurti. Bet vat Exel as tarkim skaitau, kai moka pritaikyti ne tik formules, bet moka padaryti ir pilnai automatizuota su Macro komandom dokumenta.
Sljder 2014-11-18 14:51
Nesutinku dėl word, excel. Taip, normaliai dirbti tikrai ne visi moka, tačiau bėda, kad visi tą darbą supranta skirtingai. Daug darbdavių darbą excel ir supranta kaip skaičių suvedinėjimą - tokiam jei nusiųsi parašęs, kad nemoki (nors turi omeny, kad nemoki macro pasirašyt) jis supras, kad tu net dokumento išsaugot nemoki taigi CV keliaus į šiukšlių dėžę. Mano patarimas - word, excel visada rašyt kad moki, o per pokalbį galima pasitikslinti kaip abi pusės tą mokėjimą supranta.
Shinigami 2014-11-18 18:46
Tenka dažnai darbe rašyti tekstus wordu, tai dauguma kurie rašė, kad moka dirbti wordu tai net nežino kaip įterpti hiderį ir futerį, puslapių numerius. Nekalbant apie automatinį turinį. Kai sugalvojau padaryti automatini turinį tai pasiėmus kito darbuotojo rašyta word dokumentą į turinį suėjo dalis teksto ir paveiksliukų. Nes hidingus naudojo vietoje boldo. Exelį taip pat dažnai naudoja tik skaičiukams suvesti, nors realiai reiktu naudoti bent jau exel funkcijas. Kiek pastebėjau dauguma neskiria skaičių apvalinimo (round funkcijos) nuo skaičių vizualinio parodymo langelyje. Dėl ko jei yra dalybos veiksmas, o paskui visus tuos skaičius sudėti ir gauti bendra sumą, dažnai čia įveliama klaida. Nes skaičiai po dalybos tik vizualiai suapvalinami, o ne realiai. Dėl ko bendra suma tampa tampa kitokia nei sudėjus tuos skaičius skaičiuotuvu. O su AutoCAD dar baisesnis dalykas. Naujokai pastoviai klausia kodėl jiems vieno ar kito nerodo, o nerodo todėl kad sluoksnį kuriame yra objektas jie yra išjunge ir petys nerodo. Ir kai kuriems pastoviai tai reikia priminti. P.S. Sljder jei darbdavys nemoka dirbti wordu ir exelių tai nereiškia kad ir tu gali nemokėti juo dirbti. Nes darbdavys tave ir samdo tam, kad tu dirbtum wordu ir exelių, o ne jis. O jei sugebėsi parodyti, kad moki wordu ir exelių dirbti geriau nei jis, dėl ko padidės darbo našumas ir kokybė tai tik tavo padėtis pakils darbdavio akyse. Dalis pasakys, kad nėra prasmės stengtis nes daugiau nemokės. Bet jei nesistengsi tai tikrai daugiau nemokės (plėšytis nereikia, nes tai tik pablogina darbo padėti, bet stengtis dirbti geriau ir efektyviau visada reikia).
salemas5 2014-11-18 21:35
Dabar klausimas tada. Jeigu moki modeliuoti su autocad 2d, 3d, moki su texturom kazka pazaisti bei jei reikia gali kazka paprograminti su autoLISP tai cia skaitosi kad moki dirbti autoCAD ar ne ?