Australijos rūkaliai taikosi prie bauginančių pakelių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slawcka 2014-11-20 14:44
Ne tik kad nemes, o pirks tokias. Turėjau kažkada iš kažkur cigarečių "Hell" su liepsnom ant pakelio ir t.t. pavydejo visi
immortallt 2014-11-20 14:50
Kai perki privatu draudima, jei rukai, moki didesne imoka. Tas pats ir su valstybiniu draudimu gali buti, kad moki didesne imoka, arba negalioja. Kodel kiti turi moketi uz tave, kai tu tycia zudaisi? Tabakas itakoja ne tik plauciu vezi, bet ir kraujagysliu ligas.
Niemand 2014-11-20 15:14
a) labai neženkliai, riebūs maisto produktai tą daro nepalyginamai rimčiau; b) alkoholis (nedideliais kiekiais bet sistemingai) šiuo atžvilgiu puikiai neutralizuoja nikotino poveikį.
immortallt 2014-11-20 15:21
luziu gydymas kainuoja kapeikas palyginus su kardio ligom ir veziu. Dar butu dzin, jei kontrabandos nerukytu.
Salubri 2014-11-20 15:22
O as tai atpiginciau rukalus, kad jie butu kuo lengviau prieinami, bet irgi nekompesuociau su rukymu susijusiu ligu gydymo. Nupirktu daugiau rukalu, paskatintu vartojima, laidojimo firmoms ateitu daugiau uzsakymo, atsirastu daugiau darbo vietu, populiacija naturaliai reguliuotusi
Niemand 2014-11-20 16:02
Jei dar didins akcizą, kuris jau dabar su kaupu padengia viską, aišku, kad rūkys. Kodėl turėčiau leistis būti apiplėšinėjamam valstybės, kai iš manęs kaip rūkančio kažkokį atpirkimo ožį daro už visas pasaulio problemas? Dafai tada jau lašiniam 70 proc. akcizą įvedam.
immortallt 2014-11-20 16:09
Ivedam, man tinka. Suvartoju ju iki 100g per metus.
bahuriux 2014-11-20 16:16
Rukoriai (kaip ir alkoholikai) zinoma padengia islaidas savo gydymui, nes antraip cigareciu nebutu pirkti parduotuvese. Bet nuo tabako rukymo + dar be visu bedu labai slyksti figura zmogaus darosi, kojos plonos kaip degtukai, o pilvas isvirtes. Rase apie tai ir t.lt berods ir istikro mano tevukas ruko daug ir taip atrodo, nors visa gyvenima dirbo sunku fizini darba, bet figura vistiek tokia visada buvo. Riebalai nera kenksmingi, kaip jus cia isivaizduojat, jei dar proporcingai vartoti sociuosius ir nesociuosisus riebalus kartu jie neutralizuoja vieni kitus, tai tiesiog gryna energija, lasiniai neina i kuno lasinius tiesiogiai. Angliavandeniai, cukrus ir panasiai zymiai labiau tukina zmones ir bedos su holesteroliu nuo ju nemazesnes. Ne lasiniai turi buti papildomai apomokestinti, o sausainiai ir kiti panasus kepiniai is miltu, cukraus ir margarino. Apskritai visas maistas jau yra laikomas prabangos preke net sveikuoliskas ir jau yra apmokestintas PVM 21%, cia kaip minimum.
sielinas 2014-11-20 16:19
Ne rūkaliai, o smirdaliai.
Atk 2014-11-20 16:49
Bet tu parodai neigiamą pavyzdį vaikams ir silpnavaliams. Negali žmogus taip gyventi, kad jis savo gyvenimu niekaip neveiktų kitų. Todėl nesiramink mintim, kad jūs nieko kenksmingo nedarot. Gal dar jei giliai kotokomboj sedėtum, pas cigaretes gamintum ir rūkytum, tada nuo tavo rūkymo būtų minimali žala kitiems žmonėms.
Niemand 2014-11-20 17:29
Vat tokiem hipochondrikam reikia snukin gerai užvažiuoti, kad tikrų problemų turėtų, o ne sliekų ant asfalto ieškotų... Jokio pavyzdžio jokiem vaikam nerodau, net neprieštaraučiau, jei būčiau rodomas kaip blogas pavyzdys, nors mano įsitikinimu rūkymas niekuo neišsiskiria iš visų kitų gyvenimo malonumų. Valgydamas pusžalę jautieną rizikuoji gauti visą puokštę ligų, pradedant kaspinuočiu ir baigiant kempinlige, bet dėl to steiko niekas neatsisako (išskyrus vis tuos pačius priedurnius hipochondrikus). Vaikams ir reikia aiškinti, kad beveik visi įdomesni užsiėmimai yra rizikingi, taigi visada prasminga pasverti, ar tikrai tu to nori. Gyvenant glaudžioje bendruomenėje kiekvienas turi toleruoti kitą ir būtinos tolerancijos ribos yra tiesiogiai proporcingos glaustumui, nes gyvenant pagal mažiausią bendrą vardiklį gausime masines muštynes.
immortallt 2014-11-20 17:37
PVM mokestis unikalus tuo, kad jis maziausiai daro itaka ekonomikai ir vienodas mokestis viskam nepavercia nieko prabangos preke. Pirmas tobulas mokestis butu depozito uz filtrus, kad nemetytu kur papuola - sudetinga igyvendinti, bet nuorukos visur uzkniso. Dabar papludimiuose biski geresne situacija, o tai anksciau surinkdavai per 10kv.m. bent 30-40 nuoruku. Pelenine, o ne papludimys budavo. Bet namu kiemai po balkonais dabar dar blogiau. Pakelese 90% siuksliu pagal vienetus nuorukos.
Niemand 2014-11-20 17:38
Taip jau istoriškai susiklostė, kad cukrus yra akcizinė prekė... Nors šiaip jau paaiškink japoškėm, kad angliavandieniai blogai, jie beveik vien jais tesimaitina ir vargo nemato.
Niemand 2014-11-20 17:41
Šiukšlinti, nesvarbu kuo, yra negalima (ATPK straipsnis yra) ir nekultūringa, bet su pakuotės turiniu tai nieko bendro neturi.