Užkietėjusiems rūkoriams: kas mažiau pavojinga sveikatai – paprastos ar elektroninės cigaretės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Asche 2014-11-24 17:56
Iprastas cigaretes prarukiau beveik 7 metus, o dabar jau beveik 7 menesiai kai rukau TIK el.cigarete. Per ta laika surukiau tik dvi paprastas cigaretes, kai "nebuvo kur detis", nes issikrove baterija. Vartodamas el.cigarete pastebejau, kad uosle patapo tokia kokia buvo pries pradedant rukyti paprastas cigaretes. Dingo dusinimas, reguliarus kosejimas. Smagu O kai pradejau skaiciuoti pinigus, tai patapo labai apmaudu, kad anksciau labai skeptiskai ziurejau i tas el.cigaretes. Rukydamas paprastas cigaretes, per menesi isleisdavau apie 200-250lt. Dabar isleidziu iki 30Lt. Skirtumas akivaizdus ir malonus piniginei. Kad galeciau gristi vel prie paprastu cigareciu, tai labai abejoju, nes cigareciu kvapas pradejo pykinti, o bandant itraukti duma norisi vemti. Aisku yra ir minusu .. 420 nebepriima plauciai
bahuriux 2014-11-24 18:42
Jei rinktis is dideles blogybes ir mazos blogybes el cigaretes zinoma geriau, maziau zaloja sveikata ir maziau smirda. Bet tai kas sunes mokescius i biudzeta ka? Dar nustokit gerti alkoholi, vazineti kuo daugiau viesuoju transportu, valgyti tik darzoves, tai kas tada bus, bankrotas valstybei per tokius.
Anonimiausias 2014-11-24 19:26
Dėl astmos sutinku, bet ten tik jau traukdamas daug gali pridusti, teko patirti. Jei be nikotino, tokio poveikio nė su žiburiu.
mantas.ravaitis 2014-11-24 20:37
Tau tai vis tas biudžetas. Surenka taip jie akcizu ir mokesciu is alkoholio ir rukymo. Bet yra klausimas kiek kainuoja siu iprociu sukeltu ligu gydymas pasidomėk, alkoholio sukeltos pasekmes girtu vairavimas kiti nusikaltimai. Vejus rasai pastaruoju metu i komentarus kas susije su alkoholio ir rūkymo temom. Mastyk zmogau.
Tommis 2014-11-24 21:32
Ironija, žmogau…
slawcka 2014-11-25 10:35
Nebūkit naivūs, jei dar labiau populiarės elektroninės cigaros, uždės akcizus ir šitai prekei. Čia juk eilinis "gold mine" valstybei bus. O vat aš rūkau ir elektroninę ir paprastas, negaliu niekaip tų dūmų išsižadėt.. Turbūt organizmui vien nikotino negana, dar vis reikalauja tų šimtų ar tūkstančių chemikalų bei kancerogenų, kurie yra paprastoj cigaretej
sielinas 2014-11-25 12:46
Jei nors truputį kenkia aplinkiniams, el. cigarečių rūkymas viešose vietose ir patalpose yra nepriimtinas.
Alfune 2014-11-25 14:24
Taip elektronines cigaretes padeda mesti rukyti. Sitai galiu patvirtinti ir irodyti. Rukymo stazas 46 metai (sako kai kurie tiek neisgyvena), bandziau daug kartu mest, bet nesekmingai (kas ruko tas zino), nepadejo nei pleistrai nei kitos priemones. Kai sveikata visiskai suslubavo teko ieskot iseities. Sudomino eiline e cig reklama, pagalvojau baikos, pasidomejau internete , radau siokios tokios informacijos, bet pasiula tada buvo menka ir nevisai kokybiska. Po eilinio kosulio priepuolio nutariau rimtai susiimt, isigyjau vadinama startini komplekta, uzkabino. Radau garintoju forumus, radau ivairiu patarimu. Ir stai jau pusantru metu garinu. Rukyma meciau per keturias dienas, pradzioj dar parukydavau tabakines , bet garas nugalejo. Sveikata pagerejo, dingo dusulys, venu spazmos, atsistate skonio ir kvapu receptoriai, maziau pavargstu dirbdamas. Tiems kas neturi valios mest rukyt, bet nori mest, atsakingai rekomenduoju garinima. O pradejusiems Gero garo. Su pagarba alfune.
Atk 2014-11-25 18:52
Tai gerai, kad neš mažai į biudžetą. Nes kuo daugiau sukioji pinigus, tuo daugiau dalyvauji karuose ir kituose kvailystese. Ar pensija gauni ar dar ką, atrodo įstatymiškai taikiai, bet jei jau gauni ir naudoji tuos pinigus, tu įsijungi į pinigų sistema ir tampi karo dalyviu. Nes karuose dalyvauja pinigai, nebūtų pinigų, nebūtų ir karų.
Atk 2014-11-25 18:59
O jam daktarai ir sako negalima staigiai mest, o jis ir džiaugiasi "Matot, negalima staigiai mesti!" Ir jis tą palaipsninį metimą gali iki galo gyvenimo tempti, kol į lovą neatsiguls, o ten jau niekur nedings, mes.
RasaMišeikytė 2018-09-07 09:13
Gal ir mažiau kenkia, bet kodėl taip nežmoniškai smirda? Kartais net labiau nei įprastinės cigaretės. Esu alergiška odekolono kvapui - kai šalia troleibuse atsistoja per stipriai išsikvėpinugsi moteriškė, pasidaro bloga. O elektroninės cigaretės smirda dar labiau - kai kaimynas apatiniame balkone užsirūko, tai pro pravertą langelį prisipildo kambary tokios smarvės kad nėra kur dėtis. Aišku, tikras tabakas būtų blogiau, bet vis tiek... Ar rūkoriai uoslės visiškai nebeturi ar kaip, nesuprantu - kokį jie malonumą patiria uostydami tą smarvę ir kankindami ja aplinkinius? Dar didesnę nesąmonę skaičiau, kad gamins e-cigaretes ir visai be nikotino tik su smarve - kam visa tai??? Suprasčiau jei gamintų tik su nikjotinu bet be kvapo - aplinkiniams tada nei neužkliūtų, o dabar atrodo kad viskas daroma tik tam kad pakankint kaimynus