Einame genetinio tautos išsigimimo keliu: kodėl lietuviai nebemoka švęsti be alkoholio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2014-12-15 12:10
sub 2014-12-15 12:49
Čia tiek nelogiškų pasisakymų už alkoholį yra, kad nori "žuvį" kai kuriems duot. Alkoholis yra nuodas, dėl kurio atsiranda visokie etiketai, taisyklės ir t.t. Išgėrei ant vienos kojos, reikia išgerti ant kitos, pirmas sau negali įsipilti ir t.t. Nu iš durnumo, t.y. iš girtumo žmonės prisigalvoja nesamonių. Taip esu gėręs, prisigėręs ir persigėręs. Ir vistiek kažkada išgersiu, bet alkoholis yra nieko gero, tiek galiu pasakyt. Su saiku išgerti gal ir nieko blogo, bet nieko gero irgi neduoda. Negaliu sugalvoti nė vieno "taip" alkoholiui, nu nebent kompresui, kartais 50 gr. alkoholio padeda nusiraminti arba peršalimui sumažinti, bet čia greičiausiai irgi mitas. Alkoholis tai dar viena linksmybė, bet kaip ir narkotikai, alkoholio padauginus - nebebūna linksma. Būna gėda už save ir už aplinkinius. Taigi, linkiu pagalvoti tiems, kurie labai už alkoholį pasisako, ką gero alkoholis duoda. Punktais galite išvardinti ir labai protingai juos paneigsiu. P.S. pažįstu nemažai žmonių, kuriuos sugadino alkoholis, bet nė vieno nepažįstu, kuriuos jis būtų pataisęs. Šioje vietoje labai tinka ironiška
vytra 2014-12-15 13:01
- Kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, buvo nerealūs lūkesčiai bei siekiai, dominavo tikėjimas ir optimizmas. Tokiomis sąlygomis girtuoklius visi smerkė ir nepalaikė. p.s. .. deja, maždaug 1940 metai lietuvius įvėlė į beviltiškas kovas, tai prieš rusus, tai prieš vokiečius tai vėl prieš rusus. Apie 1950 metais absoliučiai visos kovos buvo absoliučiai pralaimėtos, taigi tuomet prasidėjo "indėnų likimas" su "ugniniu vandeniu". .. dabar istorija kartojasi, Lietuva negali išsivaduoti iš ekonominės ir politinės blokados, kurią remia tiek vakarai, tiek rytai, tiesa dėl skirtingų motyvų. Tuo naudojasi mafukai, lėbautojai ir kitos padugnės.
vytautas50 2014-12-15 13:16
huinia.huini 2014-12-15 14:53
Lietuvelej turbut is tikruju yra bedu su alkoholio vartojimu, jeigu negert jau yra nenormalu.
vytra 2014-12-15 14:58
- Lietuvoje yra bėdų su asmenybe, jei tu turi savo nuomone, jei tu darai savo verslą ar nesiklaupi prieš vietinį "agurką", tu esi "blogis", tai vykdoma totaliai, netgi šiame forume. p.s. .. tikslas? tikslas parklupdyti laisvės siekius taip, kad kalti būtų tik vietiniai.
sub 2014-12-15 16:33
Nežinau ar šiame forume yra tokių problemų, bet kad Lietuvoje tokių yra faktas. Vieniems normalu yra negerti, kitiems normalu yra išgerti. Bet vieni teigia, kad išvis negerti yra blogai - tai tie teigiantys visai jau degradavę asmenys. Kiti teigia - kad šiek tiek išgerti jau yra nenormalu - taigi ir kategoriški žmonės žiūrintys iš savo varpinės. Manau nepiktnaudžiaujant įvairiais dalykais galima mėgautis gyvenimu ir viską išbandyti. Kas per daug - tas nesveika. O permažai gali būti tik pinigų ir sveikatos.
Atk 2014-12-15 17:18
Ir kuo alkoholis sveikitinas? Yra nežemiški gyventojai, kurie neturi sielos, jei jie supranta kad kažkas negerai, jie to jokiu būdu nedarys. O žmogus supranta, kad tai negerai, kad kenkia sveikatai, bet jis galvoja jausmais, jam tai malonu, jam nuotaikos nėra ir viskas daro ten, kur turėtų nedaryti arba nedaro to, ką turėtų daryti, kas yra harmonijga, kas vestų žmones prie laimės ir pražydėjimo. O tavo teiginiai neteisingi, kad nereikia pulti į kraštutinumus, čia ne tas atvejis. Jei alkoholis būtų sveikas nors truputi, tada būtų galima pateisinti, jį galima gerti tik kaip vaistą, bet ne kaip kokią progą už sveiktą, gimtadieno, vakarėlio ar kokią kitą progą, sako geriam į sveikatą, bet kaip tik geria į nesveikta ir nori, kad būtų sveikata ar nekeistas tas žmogus?.. Tie, kas save vadina nepriklausomaids nuo alkoholio suranda priežąstis jo išgerti, ką tada kalbėti apie tuos, kuriuos jie vadina priklausomais nuo alkoholio ir kaip jie padės jiems mesti šitą žalingą įprotį rodydamį pavyzdį?
Atk 2014-12-15 17:33
Ne šita priežastis. Ekonomika ir politika čia nieko dėti.
GM 2014-12-15 17:52
Man irgi labai panašiai. Tik gaila, kad dauguma geriančių to niekada nebus pajėgūs suprasti, todėl toliau apsimetinėdami, kad jie nori suprasti, bandys perlaužti tave pradėti gerti . Pastangas, kurias jie tam įdeda, būtų galima palyginti su prekeiviais, kurie važinėjasi po įstaigas ir darbo metu naglai lenda į akis. O aiškinti beprasmiška, jei ir supras tam kartui - greitai pamirš .
deivis 2014-12-15 20:39
Dieve mano, ties -"vistiek nieko nepajauti, telieka skonio reikalas." - nebeskaičiau. TAME ir esmė perskaityk mano pirmą punktą, čia jau yra kažkas su žmogumi negerai jeigu jis nebesugeba tvardytis ir turėti saiko. Čia yra jau jo problemos. Alus tarkim yra skanus, kaip ir gira. Profesionalus vynas, jo degustacija tikrai vyksta tik dėl jo skonio o ne prigerimo. P.S. Tikrai aš prieš gerdamas, alų pirmiausia nemastau taip apie tai, kad va - prigersiu, jis man skanus. Nežiūriu į kažkokius kvailus nubrėžtus standartus ir steorotipus suidariusius visuomėneje, kad iš viso negerti yra super gerai. Pavyzdžiui balta - šlykštu, negeriu ir nematau tame problemų. Bet nee jūs čia bandot įrodinėti visiško negerimo tiesas. Pasikartosiu, jei jūs po elementaraus silpno SKANAUS gėrimo gurkšnio prarastumėt saikq - tai jau jūsų vidinė problema, ir pritaikę visišką negėrimą - kaip sau veikiantį slopintuvą, nepradėkite kurti naujų visiško negėrimo standartų ir tiesų, tai jūsu susidarę standartai. Na nebent tau tikrai niekas nepatinka IŠ SKONIO kas yra su alkoholiu ir tik dėl tu tu išviso negeri, tada neturiu nieko prieš, bet dažniausiai negėrimo priežastis būna visai kita.
deivis 2014-12-15 20:44
Paskaityk postą virš. Jei tu tikrai net alaus negeri dėl to, kad jis tau tikrai neskanus tada sveikinu, aš tame nieko blogo neįžvelgiu. Bet DAŽNIAUSIAI, kai pasidomi kodėl tam tikras asmuo negeria, tai būna skaudi praeitis.
deivis 2014-12-15 20:48
Tą ir turėjau omeny, ačiū už pataisymą.
deivis 2014-12-15 20:52
Sutinku. Iš tikro man irgi nėra skirtumo, žmogus geria, negeria, jo - pasirinkimas. Tik po kol kas, kiek esu sutikęs apstinentų, jie tikrai kitokie žmonės, sutrikę, sudirgę. Todėl iš dalies abstinentuose lygiai taip pat įžvelgiu problemų.
Pauliusgl 2014-12-16 02:05
Tai gal jie naujai iškepti abstinentai? Taip pat, reikia įvertint, kad nevisada abstinencija yra pakitusios emocinės būsenos priežastis. Kartais abstinencija gali būti tos emocinės būsenos pasekmė arba išvis tarpusavyje nesusiję dalykai. Asmeniškai pažįstu žmogų, kuriam prasidėjo depresija ir jis visiškai metė gert.
vytra 2014-12-16 11:12
- O gal kai metė gerti visiškai, prasidėjo depresija? p.s. .. jei rimtai, tai sveikas organizmas be problemų susidorija su alkoholiu, taigi reikalauti jo nenaudoti maždaug tas pats kaip reikalauti negerti pieno (pasirodo tokių judėjimų irgi yra).
giedrius.saugai 2014-12-16 12:43
..ir kai pasakai, kad negeri šiaip, ne dėl to, kad kažkas buvo blogai, tada normalūs žmonės kažkaip sutrinka,- kaip čia taip,- nei iš šio, nei iš to ? Galų gale, kai neberanda prie ko prikibti, tada ištraukia dar vieną kozirį : - kokie tie negeriantys įkyrūs, kiša savo gyvenimo būdą, būktai jie vieninteliai teisūs. Vien jau tas pasakymas "negeriu" jiems sukelia susierzinimą. Aišku, vartojantys alkoholinius gėrimus, savo gyvenimo būdo niekada nepropaguoja, niekada nesiūlo vartoti ir niekada niekam nesako kad tai gerai.
vytra 2014-12-16 12:51
- Tamsta būtum visiškai teisus, jei ne vienas didelis didelis bet.. O būtent: geriantys tikrai neateina pas tave į namus ir tikrai nesiūlo tau išgerti ir tikrai neklausinėja ar tu geri. Tai tik negeriantys visur kišasi: seka, šmeižia išgeriančius, kišasi į jų asmeninį gyvenimą, aiškina jiems ką galima valgyti ir ko negalima gerti. Negana to, jie dar ateina į šventes ir vaidina šventuosius angelus archangelus, nors eidami puikiai žinojo, kad eina į išgėrimą. p.s. .. gėrimas blogai, jei tuo pažeidžiami veikiantys įstatymai, bet dar blogiau, jei įstatymų "gynybai" pažeidžiami dar rimtesni, asmens laisves ginantys įstatymai.
Kadras 2014-12-16 13:02
I tema is t.lt psl http://www.technologijos.lt/z/patarimai ... eo?l=2&p=1
giedrius.saugai 2014-12-16 13:10
Mažas klausimukas: ar aš atėjau pas tavęs tau pamokslauti, ar tu pas mane? Juk tu prisikabinai dabar prie manęs, o ne aš prie tavęs Pamačiau straipsnį, parašiau dvi mano manymu pagrindines problemas kodėl Lietuvoje tiek geriama. Ir tada sulaukiau replikų. Ne į tai, ką išdėsčiau, bet nukreiptas į tuos , kurie negeria. Ir tai kaip tik ir patvirtina tai ką parašiau: Lietuvoje negerti yra tikrai rimtas iššūkis