2015-aisiais laukiama ekonominio proveržio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mirtis 2014-12-30 20:29
Jei ta G. Gečiauskienė turetu bent menkiausia supratima apie vykstancius procesus pasauli, tai nesneketu nesamoniu...
MindaugasV85 2014-12-30 20:30
Gaila kad ekonomikos augimas neturi jokio tiesioginio ryšio (nebent atvirkštinį) su tautos laimės indeksu. Tad manau vergausime ir būsime tik dar nelaimingesni.
Kadras 2014-12-30 20:37
Na as laimingas, jei tu nelaimingas, tai pats kaltas
MindaugasV85 2014-12-30 20:49
5 iš 10 tai laimingas ar ne?
vanduo4 2014-12-31 15:05
- Tas Pasaulinie ekonominis pagerėjimas bus sąlyginis: 1. dar po pirmosios krizės bangos 2008 metais Pasaulis skendi didžiulėse skolose, tad pigesnis kuras, didesnės galimybės pigiai pasiskolinti leis palaipsniui sumažinti savo įsipareigojimus (būtent tokie yra Vokietijos planai - panaikinti savo skolas); 2. ES rengiamas dar didesnis injekcijos ekonomikai planas. Tačiau siekiant išvengti per didelio krūvio centriniams paramos šaltiniams (TVF, ECB, PB ir pan.), investicijos decentralizuojamos įtraukiant privatų kapitalą. Iš esmės bus kuriamos naujos verslo grandinės ir stimuliuojamos senosios - žodžiu pinigai suvartojami infrastruktūrai vystyti tikintis rezultatų ateityje; 3. Kuriamas JAV ir ES tarpusavio prekybos planas, kad išvengti Pasaulinių ekonominių stresų, t.y. JAV ir ES ekonomikos pretenduoja tapti uždaromis (pakankamomis pačios sau), tad išorinis pasaulis dar ilgai jus paklausos nuosmukį. Tai kitas šalis skatins didinti vidaus apyvartą, tad reikės didinti atlyginimus, žodžiu prekės nebebus tokios pigios lyginant su JAV ir ES; Pvz.: Kinijos ekonominis augimas nuo 13proc. krito iki 7proc. vien dėl eksporto sumažėjimo. O kad padidinti vidaus apyvartą - neleidžia maži atlyginimai. Klausimo esmė: turėdamas firmą, pajamas gali investuoti į savo verslą, tad metų pabaigoje nesumokėsi jokių mokesčių, tad Pasaulis nepajus jokio finansinio pagerėjimo. Tiesiog tu pasigerinsi gyvenimo kokybę, o pinigų kaip nebuvo taip ir nebus; - Panašiai ir su Pasaulio ekonomika. Pinigai keliauja suvartojimui: skolų gražinimas, naujos skolos, veiklos optimizavimas, bedarbystės mažinimas, pašalpos; - Čia reiktų atskirti Lietuvos ekonominį proveržį nuo Pasaulio. Įvedus Eurą bus būtina didinti atlyginimus, kad padidinti žmonių perkamąją galią ir tuo pačiu stiprinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą. Vakarų Pasaulyje atlyginimai taip greitai nedidės, tad ir nebus jokio akivaizdaus ekonominio proveržio. Pvz.: Airijoje atlyginimai vieni didžiausių Europoje, o dar ketinama įvesti naujus mokesčius siekiant padidinti ekonomikos stabilumą - Airija juk bankrutavo kas nežinote; - Realiai bus tik skolų gražinimas, gamybinių pajėgumų didinimas, bedarbystės mažinimas, technologijų vystymas. O va tada bus spartus ekonominis augimas, pagrįstas eksporto didinimu. - Beje JAV gyvena 350 mln. žmonių, o gamybiniai pajėgumai kelis kartus didesni nei ES. ES gyvena 500 mln. žmonių - tad kur plėstis tikrai yra. - Laukime lėto, ilgo ir nuoseklaus išėjimo iš krizės. Tai sąlygota labai nestabilios ekonominės bei politinės situacijos Pasaulyje. Manau dabar netiesiogiai vyksta besivystančių šalių produktų dempingavimo procesas. Išvada: Vakarų Pasaulyje bus orentuojamasi į apyvartą bei sąnaudų mažinimą. Kainos tiesiogiai priklausys nuo vidaus bei pasaulinės apyvartos galimybių.
vanduo4 2014-12-31 15:11
Ekonomikos augimas turi tiesioginį ryšį su gyvenimo kokybe. O laimės indeksas priklauso nuo tavo spichologinio stabilumo. Ekonomika prie tavo psichologijos gali prisidėti tik netiesiogiai. - Beje noras, kad ekonomika tieiogiai veiktų tavo laimę tik parodo tavo egoistinį požiūrį - siekimą atsakomybę už savo gerovę perkelti kitiems. - Tu niekad nebūsi laimingas jeigu tokiu savęs nepaversi. Kad būtų ramiau palygink kokius drabužius ir kokius telefonus naudojai prieš 10 metų ir kuo naudojiesi dabar.
immortallt 2015-01-02 00:51
Būtent, laimė tai ne ekonominis dalykas, o suvokimas savęs ir aplinkos. Bet ekonominis augimas leidžia patogiau gyventi, daugiau siekti moksle, aplinkosaugoje ir tyrinėjimuose - patenkinti smalsumą.