Kaip apsiginti nuo puolančio šuns?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytautas__ 2015-01-15 12:42
O jeigu turi kaimyną iš gretimos laiptinės, kuriam yra px ant įstatymų ir jis savo dabilavotą didelį šunį vedžioja be antsnukio ir dažnai be pavadėlio - čia klausimas diskusijai? Policijai skambint - atvažiuos kažkada, dar velnių gausi už melagingą iškvietimą. Aiškintis kuriam bute gyvena ir kažkam skųsti - pirmyn drąsuoliai! Į pasakymus kad vedžiotų šunį pagal taisykles reakcijos "0" - vau kaip netikėta...
Hm 2015-01-15 13:17
... kadangi pats nuo vaikystės augau su šunimis, katėmis ir kitais gyvūnais papasakosiu, kaip reikia su gyvūnais susidraugauti, o ne gintis... Paskutinė istorija... Ėjome per sodus pasivaikšioti su seserimi. Sodai žiemą tušti, žmonių nėr, bet va matau atvaro du vikšuniai, piktai lodami. Sesuo tik apmirė ir spėjo ištart - kas dabar bus. Sakau - ramiai, čia labai geri šuniukai, ir pradėjau aš juos iš tolo girti (kuo nuoširdžiausiai taip galvodamas) oooo, kokie geri šuniukai, tikriausiai saugote šeimininko namus, na jūs tikri šaunuoliai. Ta sakiau garsiai, meiliai, šypsodamasis (tik dantų nerodžiai) Žiūriu tas kuris vadas (pirmasis), jau nebeloja, sukluso, sustojo. Nusiėmiau pirštine, atkišau ranką, sakau pauostik, prieik arčiau... Vikšunis priėjo, pauostė, matau ir uodega pradėjo vyzginti, galvą į koją įrėmė. Paglosčiau, pakasiau ausį, dar pakalbinau, palinkėjau geros sargybos ir kuo ramiausiai nuėjome... Dar. Negalima svetimo, nepažystamo šuns glostyti per visą nugarą, nes tiesiant ranką per nugarą, jūs palinkstate labiau virš šuns ir šuo persigandęs gali pagalvoti, kad jūs puolate. Nes jis jūsų tai nepažysta... Ir tada gali kąsti, man taip buvo... Kokį gyvį bepamatytumėte, kad jis jūsų nepultų, į jį žiūrėkite su meile, arba su didele meile. Tą gyvūnai labai gerai jaučia ar žmogus smirdi baime ir piktumu (kvapas tas pats - adrenalinas), ar kvepia gerumu...
deivis 2015-01-15 13:39
Gerai, jei visu pirma neturi baimės, antra jei matai iš tolo šunis ir spėji pasiruošti, o ką daryti kai buvo kaip man: šuo išbėgo staigiai iš už krūmų, tarsi senai numatęs mus pulti ir stebėjęs, tada toks meilikavimas ir "meilė" tau tikrai nepadės. Gerai, kad pasisekė įspirti į žiodintą snukį, nubėgo inkšdamas, kitu atvėju kažin kaip man būtų baigęsi.
sloggi 2015-01-15 13:49
Kaip bas rutten sake kai kamynu rotveileris puole, dave viena i makaule suniui, tas parkrito po sekundes kitos atsistojo ir inksdsmas nubego. Daugiau problemu nebuvo su sunim.
kunis 2015-01-15 14:06
Man vaikystejevilksunis ikando i veida ir as turiu baime sunim, ypac dideliem. Ir meiles tu nesuvaidinsi. Ir kaip pyktis ima kaip iseini iki parduotuves vasara ir koki 5 zmogai su sunim be antsnukiu prasilenki.. Arba dar geriau kokia mergaite 10 metu didziuli suni vedzioja be antsnukio... O tie visi pasakymai nebijok mano suo geras nekanda ir t.t. tai visiska nesamone.. Gerai kad ir nekanda.. stovi lauki lifto su vaiku 3-4 metu ir atsidaro suo o ten vilksunis dydziu lenkiantis vaika.. kas tada.. gerai jei tik suloja.. vaikas tai gali pradet saukt kruptel ir nenoredamas isprovokuot suni... Vienareiksmiskai galiu pasakyt kad didzioji dauguma sunu laikytoju neturi atsakomybes... taip noris pasiimt kokia beisbolo lazda ir praeit per parkelius...
Pumper 2015-01-15 14:39
Pažiūrėtik, kas kalba. Nėra ko stebėtis, kad tokius šunys aploja ir dar kanda.
sub 2015-01-15 15:02
Mano pusbroliai budami gal 8-11 m. dviese važiavo dviračiais po kaimo apylinkes. Iš vienos sodybos kai išlėkė šunys - tai vienam sukandžiojo koją taip, kad jis lig šiol bijo šunų, o jau yra 33 metų vyras. Galbūt šunys iš kvapo pažįsta baimę, gal jeigu tvardaisi ir nebijai jie nepuola, bet tai yra nenuspėjami gyvūnai. Taigi mano atveju, aš nebijau šunų, man jie mieli, geri draugai, bet buvo atvejis kai sau einant šalitgaviu pamačiau ateinant paauglį su šuniu, kuris be ansnukio. Nebuvo nei baimės, a nei streso bet šuo puolė mane, savininkas nesutvardė jo. Teko abiem per marmuze užvažiuot, pirma šuo gavo ir atstojo inkšdamas, antras gavo savininkas - nes pasirodė dar blogesnis už šunį. Aišku ne gražiausias poelgis, bet kito būdo nežinojau kaip kitaip apsiginti. Išvada tokia: šuo nekaltas, kad savininkas įdiotas. Bet jei nėra kitos išeities - šunys irgi bijo skausmo, tuo ir pasinaudojau.
immortallt 2015-01-15 15:15
Susidraugauti su šunimi, kol jis tau snukį griaužia Mano klasiokas pradinėse atsidūrė reanimacinėje ir ligoninėje praleido 3 mėnesius, po to kai buvo užpultas kaimyno šuns darant laiptinės duris. Kaimynas turėtų būt baudžiamas pasikėsinimu nužudyti ir sunkiu kūno sužalojimu bei atitinkamai kalėjimu, bet tik gavo keliasdešimt litų baudos. Hmm, kažin kuo galėjo kvepėti mano klasiokas būdamas 3-oje klasėje net nenutuokdamas, kad atidarius duris jo lauks šuva? P.S. man patinka šunys ir jei gyvensiu name - auginsiu, bet nepateisinu kovinių šunų auginimą ir atsainų požiūrį į jų auklėjimą.
Spro 2015-01-15 15:19
Hm , manau gera proga paklausti . Senelis man pasakojo ,kad ištiestas delnas gera apsauga nuo šuns . Tarkim šuo bando kąsti , tu neturi nei kuprinės ,nei pagalio . Pilnai išlenki delną . Teoriškai nelabai įmanoma įkąsti į tokį paviršiu. Ar tai padėtų nuo didelio šuns? Patį yra sukandžiojęs taksas , kai atėjau pas draugą į namus. Kandžiojo gal 10s(komiška situacija) , žaizdą padarė tik . Vaikystei bijojau šunų ,manau tai taksas ir pajuto ,dėl to kitų draugų nepuolė .
kunis 2015-01-15 15:34
Turi efektyvesni buda pasiulyti kaip ikresti proto neatsakingiem sunu seimininkam? Cia kaip alkoholikai. Jie nesuvokia savo klaidos.
Pumper 2015-01-15 15:42
Tau atrodo neatsakingi, nes šunų bijai, jiem (ir man), žinantiem savo šunis, neatrodo neatsakinga. Čia toks Lietuvoj įprastas kaimietiškas požiūris, kad jei šuo tai tik kąsti ir temoka - daugiau niekam jis ir neskirtas apart žmonių puldinėjimo, todėl kai tik kas paklausia ar neįkąs iškart tą žmogų idiotu laikau.
Aidas 2015-01-15 16:16
Teleskopine lazda. Nuo sunu, peilininku ir kitu smulkiu elementu. Aktyvus metodas. Taktika. Kur, kokiu atstumu, prie ko, kada ir pan. eiti. Pasyvus metodas. Keista, kad specialistas nepaminejo rimtu pipiriniu duju. Is patirties zinau: suniui sutrikdyk kvepavima - kasti ne itin berupi (teko gelbeti kita gyvi nuo mirtinai ikibusio suns).
HiTech 2015-01-15 16:17
Kas per nupiepęs kinologas? Gintis šūksniais ir keliant rankas į viršų? Sėkmės taip ginantis. Situacijoje, kai šuo tau jau kelnes drąsko, gali kilnoti tas rankas šūkaudamas kiek tik nori, tai tikrai nepadės. Spardai, daužai, geriausia jei koks plytgalis po ranka, arba didesnis (per visą delną) akmuo ir su tuom tiesiai į galvą, taipogi akys. Ekstremalioj situacijoj reikia padaryti kuo daugiau žalos. Vadovaujantis šito kinologo nurodymais, gal nuo kokių prancūzų buldogo ir apsigintum, bet nedaugiau.
kestutisz 2015-01-15 16:18
Šunėkas išvestas į viešumą turi būti su antsnukiu bei pavadėliu ir taškas, jokių ten diskusijų. Šeimininko bute ar aptvertam kieme gali lakstyti ir suėsti ką nori gali kiek tinkamas, čia jau šeimininko problema. Ir neatsakingumas yra ne jo auginimas, o būtent taisyklių nesilaikymas. Ir tas nesilaikymas turi būti baudžiamas ne silpniau nei užtaisyto ginklo nešiojimasis viešumoje.
Nerkus 2015-01-15 16:22
Dar studentavimo laikais ant Tauro kalno užpuolė bobutės vedžiojamas, gal greičiau tiktų žodis "ganomas", lenciūginis šuo. Šuo puolė jau iš arti, dar išgirdau kai bobutė šaukė, kad nebijoti, nes jos šuo geras ir nekanda. Ir kas keisčiausia, ji tą pati šaukė kai jau man į kerzinio bato aulą įsikabino. O kai jos šuo po spyrio pakilo ir nuskrido, tai puolė šaukti koks aš blogas.
Aidas 2015-01-15 16:25
Tuo atveju, jei suo savo parametrais absoliuciai dominuoja: gultis ant nugaros ir nejudeti.
Arthuras 2015-01-15 16:36
Man labai juokinga, kaip visokie kinologai ragina gintis nuo šunų - toks jausmas, kad tik pačio šuns nesužalotum. Vieną kart užpuolęs žmogų šuo turi būti užmigdomas. Taškas. Tai viena. O šiaip didžiąją dalį šunų galima įveikti ir nebūnant labai fiziškai stipriam. Nebent šuo pusė jaučio, tuomet situacija nelabai kokia, neprispardysi taip paprastai. Jos nešiojimasis lyg ir nelegalus?..
Aidas 2015-01-15 16:41
Arthurai. Kiek zinau, tai legalu. O jei ir butu nelegalu, tai iskyla tokie klausimai. Gauti simboline bauda po asmens kratos (ir kokia tikimybe, kad tvarkingam zmogui atliks asmens krata). Guleti chirurginiam skyriui (geriausiu atveju) del rimtesnio suneko, degradavusiu peilininku ir sokinetoju ant galvos. Kuo labiau degradai bus gydomi, tuo ju mazes.
Aidas 2015-01-15 16:50
Va, specialiai Arthurui: LR BK 258 straipsnis. Neteisėtas disponavimas nešaunamuoju ginklu 1. Tas, kas neteisėtai gamino turėdamas tikslą realizuoti arba realizavo nešaunamąjį ginklą ar kitokį žmonėms žaloti pritaikytą įtaisą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. 2. ir baudžiamas bauda arba areštu. Edit: ar tai nesaunamasis ginklas, ar tai zmonems zaloti pritaikytas daiktas sprendzia ekspertai ir itariamojo parodymai (plius panaudojimo atveju aplinkybes pries ka tas daiktas buvo panaudotas).
HiTech 2015-01-15 17:00
Aidai, jei jau prakalbai apie nuobaudas, nešiojantis teleskopą, tai įvertink ir tai, kad tikroji bauda pareitų ne už nešiojimą o už panaudojimą. Jei tu panaudosi teleskopą prieš marozą kuris tavo geresnio laikrodžio užsimanė, o tu jį už tai su teleskopu į renimaciją išsiuntei. Tada ne simbolinė bauda arba areštas grėstų, o realus laisvės atėmimas keliems metams + atlyginti materialinę ir moralinę žalą marozui. Žinau, tai nelogiška, kai tvarkingas žmogus kuris gynėsi susilaukia didesnės baudos nei užpuolikas, bet tokia jaj ta teisė ir įstatymai.