Lietuvio gyvenimas: nei mokosi, nei dirba, o alga 1,4 tūkst. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2015-02-17 10:15
technologijos.lt, o jūs žiūriu rimtai nebegerbiate savo skaitytojų, kad tokias nesąmonęs perspausdinate? Aš suprantu svarbu, klikai, peržiūros, bet gal nenusiriskit iki delfijų lygio ir dar su tokio lygio straipsniais. Gėda.
punktyras 2015-02-17 10:57
Straipsnį perskaitėte, ar tiesiog Jums atrodo, kad jis nesąmonė?
patalnius 2015-02-17 11:11
Teko studijuoti Lietuvoje, neapsikenciau pasenusia informacija bei destytoju poziuriu ir isvaziavau studijuoti i Anglija. Skirtumas - Diena ir naktis. Tad jeigu yra tokiu, kurie masto ar vaziuoti studijuoti ar ne, is asmenines patirties - vaziuokit TACIAU, nesiulau stoti is karto po mokyklos, nes Lietuvoje viskas yra kaip maratonas, is mokyklos pildai prasymus ir ziuri kur priims. Zinoma, jeigu tikrai, 100 proc zinai ka gyvenime daryti nori, tuomet galima tiesiai po mokyklos studijuoti vaizuot, bet ir tai gerai pagalvociau mano pasiulymas butu po mokyklos, isvaziuoti padirbeti i Anglija, kad ir metus, pakeliauti po skirtingus regionus ir tada kai jau suprasi ka noretum veikt, pildyt prasyma ir stoti studijuoti pradzioje ziurint i Skotija (mokslas nemokamas arba pigesnis) ir tada ziurint i Anglija, Velsa. Taip pat, padirbus kuri laika Anglijoje, galima gauti zymiai daugiau visokiu Grants (pinigu kuriu nereikia grazinti) ir tuomet mokslo metais, dirbant kelias valandas per savaite, kartu su visokiais grants, maintenance loan (pinigai pragyvenimui) ir pan, galima susikoncentruoti pilnai i mokslus ir megautis studijom kas nebutu taip paprasta vaziuojant tiesiai studijuoti jei kam kils klausimu, pasidalinsiu patirtimi
immortallt 2015-02-17 11:53
Mhm, visi universitetai užsienyje yra geresni nei Lietuvoje Asmeniškai mokiausi ISM'e ir po to top100 pasaulio universitetų BI, Oslo, tai skirtumas dėstytojų kokybės dvejotinas, infrastruktūros žinoma BI geriau, bet tik tiek. Aišku su valstybiniais universitetais viskas priklauso labai nuo katedros. Bet pasaulis didelis, visad kažkas kažkur bus geriau, nereikia Lietuvos demonizuoti ar absoliutinti.
obuglas 2015-02-17 11:55
Skaičiau, deja, delfyje, todėl galiu drąsiai sakyti, kad čia šūdas, o ne straipsnis, o tokius kaip "herojus" reikia tupdyti į belangę už sukčiavimą. Kas liečia universitetus: didžiaja dalimi ne nuo universitetų priklauso ką išmoksi. Draugė dėsto Kopenhagoje, universitete, pagrindinis klausimas studentų: "Ar tai bus egzamine?", "Kaip reikia atsakyti į šį klausimą, kad būtų užskaitytas taškas egzamine?" ir etc. Studentai visur vienodi. Ir tik vienetai, kurie ištikrųjų nori pasisemti žinių, bet tą šiais laikais gali daryti ir be universiteto, ar ne?
punktyras 2015-02-17 15:20
Rukis 2015-02-17 15:31
Būk gudrus, apgauk kitus.
Arthuras 2015-02-17 18:01
Kaip prieš kokius 15-20 metų buvo kliedima - "Kam tau mokslai? Tu pažiūrėk, kiek Gariūnuose verslininkai uždirba, kokius namus pasistato! Būk verslininkas!", taip dabar kliedima: "Važiuok į užsienį, susirink visas pašalpas, nieko nedirbk - bet gerai gyvenk!" Daugiau nei juokinga. Dar pamokoma, kaip reikia sukčiauti - vogti. O kita straipsnio dalis (kur ne apie vogimą) tai nieko naujo ir nepasakė...
DJ_LFS 2015-02-17 20:59
Ot kur „taikoskunigaikštis“ ...