Pienas ir bananai Lietuvoje gerokai brangesni nei Jungtinėje Karalystėje: kuo teisinasi Lietuvos prekybininkai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-02-23 09:50
Mėsa, duona ir kebabai gerokai pigesni Lietuvoje nei Anglijoje, kuo teisinasi prekybininkai? Technologijos.lt administracija nusivažiavo iki idiotų lygio, kuo jinai pasiteisins?
Kaunas 2015-02-23 10:03
Matyt tai kaina, ant kurios pasiulos kreive susikirto su paklausos kreive. Prie ko cia tie prekyininkai..
sloggi 2015-02-23 10:10
Idomu, o kaip su kokybe cia ir ten ?
007 2015-02-23 10:23
Bent jau pienas lietuviškų gamintojų žymiai kokybiškesnis. Nevengiu rytais išgerti puodelį, tai galiu drąsiai sakyti, kad kitose Europos šalyse geri tarsi iš pieno miltelių pagamintą mišinį, o pieno produktai iš pieno koncentrato, o ne tikro pieno. (nesakau, kad skonis labai prastas) Kitas reikalas, kada perki pieną už žymiai didesnę kainą. Tada jauti, kad pieną geri. Bet tada 2 kartus brangiau moki, nei Lietuvoje.
Arns 2015-02-23 11:23
Dėl bananų aišku, Lietuvoje niekas neperka tokių kiekių kaip gali Anglijoje pirkti, tačiau kai tas pats lietuviško pieno produktas nugabentas į tarkim Vokietiją tampa pigesniu nei pas mus, jau nėra gerai. Kokybė,na tai sąlyginis dalykas, yra ir tikrai gerų produktų ir labai nekokių, tačiau tarkim panašios kokybės lenkiškas ar latviškas kažkodėl pigesnis. Maža to, pasienio regionuose ūkininkai iš Lietuvos tiems patiems latvių ir lenkų pieno tiekėjams parduoda brangiau žaliavą, bet jie vis vien sugeba tai suvest viską į pigesnę kainą...
Talkatif 2015-02-23 12:35
JK aplamai maistas ne tik pigesnis, bet jo galima nusipirkti daug geresnės kokybės už gerokai mažesnę kainą nei pas mus siūlo atitinkamos kokybės. O jei paimti Italiją ar JAV dar disdesnis kokybės ir kainos atotrūkis nuo mūsų. O kur dar Pietryčių Azijos pakrančių šalys su jūros gėrybėmis ir tropiniais vaisiais kone už dyką? Pieno pas mus yra labai įvairaus. Nuo pieno iki vandens. Bet lenkiško gero yra pigiau. Užtat, jei paimti kokią Rusiją, tai maisto klausimu mes gyvename kaip carai.
1337 2015-02-23 12:38
Dubline skanus halal avienos kebabas (iš akies 80-85% mėsa) - 5eu. Prieš kelis metus Kaune už ~10lt gaudavai daug salotų su neaiškios kilmės mėsa (kiaulė + višta berods) Net ir kebabas pigesnis vakaruose
immortallt 2015-02-23 12:43
Talkatif, gal iš savo balbieriškio nesi išvažiavęs? Aš ir tėvai paėmus kartu (iš pirmų lūpų, kuo pasitikiu), kol kas tik Lenkijoje KARTAIS būna pigiau. Tie pays riešutai ir džiovinti vaisiai iš balkanų (ten kur daug jų užauginama) kaina parduotuvėse vos mažesnė nei čia. Tėvai Azijoje keliose vietose spėjo pabuvoti, tai taip, vaisiai vietiniams šiek tiek pigesni, bet jie vartoja ne prekinės išvaizdos vaisius, kurių pas mus nepirktų. Negana to, tokie vaisiai neatlaikytų nė kėlionės lėktuvu, o ką jau kalbėti apie 2mėnesių logistikos grandinę uostais. Italijoje maistas pigesnis? Nu čia jau net nebejuokinga. Ten tik vynas pigesnis. JAV yra kiti dalykai, pas juos maži mokesčiai arba visai jų nėra, labai didelė konkurencija ir didelė rinka + įteisinti ir plačiai naudojami GMO. Pirkimas didelėm pakuotėm. Kas dėl mokesčių, užtat po to pačiam už viską mokėti reikia. 1337, lygini skirtingus patiekalus. Halal kebabas tai ne donner kebabas, kurie pas mus populiariausi.
1337 2015-02-23 12:54
Kalbu apie klasikinį "kavenską" doner kababą, gal šiek tiek mažesnis Halal tai ne ne kebabo veislė, o maisto ruošimo būdas (iš principo panašus košer). Kitaip tariant, saugus valgyt musulmonams - be kiaulės
immortallt 2015-02-23 13:24
Halal kartais naudoja kalbant apie kebabą ant iešmo, nežinau, kodėl jį būtent dar vadina Halal. Anyway, kebabas su pagrinde mėsa net neskanus. Jammi paprašius padaro beveik vien tike mėsos.
Arns 2015-02-23 13:32
immortalt, tai dabar pabandysi įteigti, jog mėsos nereik, svarbu kad tik pavyktu įrodyti jog kur nors kitur kaina didesnė (paimdamas daugiau brangių ingrendientų turinčius produktus)?
vardasas 2015-02-23 13:36
Halal kaip aiskino musulmonas mums tai tarkim paskersta avis bet ne seip o pakabinta zemyn galva kad visas kraujas isbegtu.cia kaip ir ritualinis skerdimas. Stai jum ir halal. O kas pigiau ar bfangiau pats uk gyvenu ir lietuvos prekybininkai su tais savo idijotiskais uzsakomais straipsniais labai stipriai sauna pro sali. Uk padaro ir produkta pigu ir alga 6 kartus didesne o lt atvirksciai
kionig 2015-02-23 13:40
Tai ko trūksta Lietuvoje, kad būtų padaryta viskas atvirkščiai? Šiaip būtų įdomu išgirsti tokių sprendimų logiškus paaiškinimus, kaip padaryti, kad čia būtų viskas pigu, o algos 10 kartų didesnės? Na man labai įdomu kas tai per stebuklų šalis ta UK, kaip ten taip įmanoma? Gal išduosi paslaptį?
Arns 2015-02-23 13:58
kionig, elementariai paaiškink,kai kai kurios siuvimo įmonės (tarkim), išskirtinai visą produkciją realizuojančios ne Lietuvoje, o Vakaruose, sugeba parduoti vakarietiškomis kainomis,o mokėti lietuviškas algas. Kai tie patys vakariečiai sugeba už tuos pačius pinigus ir parduoti tokia pat kaina produktus ir algas mokėti ne lietuviškas? Kaip koks danas valdantis milžiniškas fermas brangių kailinių žvėrelių auginimo nesugeba įpirkti sau limuzino klasės mercedeso (tegu kiek ir padėvėto), bet net mažesnių lietuviškų įmonių net vadybininkai važinėja naujutėlėmis (tegu ir lizingo būdu) prabangos sektoriaus mašinomis? Lietuvoj verslo ir asmeniniai pinigai nėra atskirti, tad įprasta jog už įmonės pinigus apmokamos šeimos atostogos, namų remontai, nauji automobiliai, kartais net perkami namai. Užsienyje didelė dalis verslo pinigų reinvestuojami į verslą, tad ir algos didesnės, ir gerus darbuotojus norima išlaikyti. Atrodo telieka laukti jog daugiau užsieniečiu susidomėtu Lietuva ir išstumtu lietuvių vadovus iš postų, tada gal ir keisis kiek situacija.
immortallt 2015-02-23 14:07
Taip žinai, kas yra Halal virtuvė bendriniu pavadinimu Bet deja kiek tenka keliauti, tiek to pigesnio maisto nepavyksta rasti, nebent specifiniai produktai. Beje 5 eurai yra daugiau nei 10 litų, o Anglijoje tai turėtų būt svarai, kas yra 20-25 litai, priklausomai kada buvai.
Simplicity 2015-02-23 14:22
batų dėžėj su bendru tualetu ir vonia (bet arčiau miesto). Airijoj tokių verksnių irgi pilna... Į visus tokius padejavimus, kad Lietuvoj neįmanoma išgyvent, turiu vieną atsakymą: jei Lietuvoj žmonės gyventu taborais po 10 žmonių vienam name (kaip kokiam komunaliniam bute), į darbą važinėtų viešuoju transportu arba išsiverstu bent jau su vienu automobiliu, tai net ir iš 300€ lietuviško MMA pavyktų dalį algos atsidėt. p.s. Arns, tu man pasakyk bent vieną lietuvišką tekstilės prekės ženklą, kuriuo būtų prekiauja už Lietuvos ribų ir ne firminėse parduotuvėse. Kiek lietuviškos tekstilės tu matai NORFA, MAXIMA parduotuvėse? Reikalas tas, kad lietuviškos mezgyklos ir siuvyklos parduoda tik savo paslaugas, o ne produkciją. Būtų mano valia, tai visas tas vergų galeras aš išvis uždaryčiau, nes su Kinijos, Indijos, Turkija ar kokio Bangladešo tekstilininkais galima kovoti tik kaina.
hamann 2015-02-23 14:42
1. Čia kokiais faktais remiesi? 2. Su savo verslu elgiasi kas kaip nori. Kas investuoja toliau, o kas išleidžia pelną - tai čia jau savininkų reikalas. O kol Lietuvoj nekvalifikuotos darbo jėgos perteklius, tai už ją nieks ir nemokės daugiau nei rinkos kaina. Nemokėtum ir tu. Ir šiaip jau, ko knaisiojies po svetimas kišenes. Tavo niša gi rusija. Geriau paanalizuok kas ten perkama ir apmokama iš kokių pinigų.
Arns 2015-02-23 14:53
O, haman, žinau pakankamai nemažai, kaip ir dauguma lietuvių, ne per toli kaimynas nuo kaimyno, kad niekas neatsektu kas kaip ir už ką gauna. O kai kalbame apie Lietuvos nenuskandinimą, labai svarbu, jog čia liktu žmonių, tikrai tavo paaiškinimai jog "esi smulkmė, tad tik tylėk, kad neišmestu" labai valstybiški
Talkatif 2015-02-23 14:59
Oi burundukai, jūs burundukai Šiais laikais daug ką galima labai greit patikrinti. Va prašau. Ir dar pristatymas į namus be jokio tąsymosi po prekybos centrus. Bei galimybę prieš atsiskaitant matyti galutinę sumą. https://www.ocado.com/webshop/startWebshop.do
hamann 2015-02-23 15:19
va va, kaip ir vatnikas vytautas, taip ir vatnikas arnas remiasi kaimynų paskalomis. super rimti faktai. Apie paaiškinimus jog kažkas yra smulkmė tai nieko nesupratau. Jei čia orientuota buvo į mano pasakymą, jog nieks nemokės daugiau nei kad verta, tai prie ko čia valstybingumas? Čia ekonomika. Verslas neturi būt valstybiškas. Jis turi būt pelningas. Pasakymas, kad "verslininkai galėtų mokėti ir daugiau" lygus pasakymui, kad "galit ir brangesnius bananus pirkt". Bet daugiau nei rinkos kaina, tai niekas gi nenori mokėt. O rinkos kainą formuoja paklausta. Kuo pirkėjas parduotuvėje perkantis prekę skiriasi nuo darbdavio perkančio darbo jėgą? Niekuo. Visų tikslai tie patys.