Euras apnuogino Lietuvą: vidutine alga ES lenkiame tik Vengriją, Bulgariją ir Rumuniją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-03-02 17:22
- Godumu paprasta kaltinti valdininkus ir verslininkus. Pats godumas ateina iš tų pačių žmonių - gavę daugiau pinigų jie juos kiša į kojnę arba ieško būdų kaip įsigyti pigiau, vietoj to kad orentuotis į didesnę apyvartą - geresnius produktus ir didesnį uždarbį. Žmonės tiesiog neverslūs. - Tokiu būdu tiesiog neįmanoma parduoti brangesnių produktų (tegul jie ir kokybiškesni) ir daugiau uždirbti, kad mokėti didesnius atlyginimus. - Siekian sumažinti godumą būtina ne vien priverstinai didinti užmokesčio minimumą, lygegriačiai būtina stiprinti gyventojų "SAUGUMO" jausmą ir tuo pačiu savivertę valstybėje. - Uždirbdami daugiau, paprasti žmonės vistiek nepasijus turintys daugiau pinigų (tai suryja išlaidos), jie tiesiog pirks kokybiškesnius produktus ir išleis daugiau, tad gerės tik gyvenimo koybė, bet ne sutaupomų pinigų kiekis; - Norėdamas aiškiai daugiau uždirbti nei kiti, turi turėti savo verslą, o ne dirbti kažkam. Taip visada buvo, yra ir bus. Ir nereiktų dėl to kaltinti politikų. Landsbergis, manau, nebe reikalo sakė, kad "Lietuva yra šunauja" - loja nesvarbu ant ko, svarbu kad svetimas. Reikia išmokti nustoti loti ir pradėti ieškoti būdų kaip prasigyventi. - Emigrantai - tai pirmoji konstruktyviai mąstančių žmonių banga. Verslas, kūryba, pozityvi veikla lietuvoje - antroji. Beliko išjudinti likusius "nevykėlius", kurių yra dauguma. Tai jie viską tempia į dugną. - Teko skaityti, kad visuomenės mąstymas keičiasi kas 40 metų, t.y. "išmiršta" senasis mentalitetas ir iš esmės keičiasi šalies politika. Pvz.: Rusijoje ubago ir aferisto sindromas įaugęs į kaulus, tad progresas laisvoje rinkoje ten tiesiog neįmanomas. Progresas įmanomas tik valstybinės programos lygmeniu, o tai atsiliepia ir kokybei. Nesvarbu kas ir kaip, svarbu kad "SAUGU". - Ubagų yra net Amerikoje, tačiau Amerikos bomžai turi net laptopus, o ką turi Lietuvos bomžai - plastiko gabalą, kad nesušaltų.
Fikcija 2015-03-02 17:51
Lietuvoje mokesčių našta – vertinant pagal tai, kokią bendrojo vidaus produkto dalį perskirsto valstybė – yra mažesnė nei daugelyje Europos Sąjungos valstybių. Visai priešingai yra su mokesčių našta darbo jėgai, kai kalbama apie vidutinio atlyginimo apmokestinimą. Tam, kad darbuotojas gautų vidutinę algą (485 eurus), darbdavys ir darbuotojas turi sumokėti 332 eurus mokesčių. Visa darbo vietos kaina, kurią sudaro atlyginimas „į rankas“ ir socialinio draudimo bei gyventojų pajamų mokesčiai, pasiskirsto taip: 59 procentai – darbuotojui, 41 procentas – valstybei. Toks santykis, palyginti su kitomis šalimis, darbuotojui yra vienas nepalankiausių. Darbuotojui mažiau pinigų po mokesčių lieka Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje. Net ir Norvegijoje, kuri garsėja aukšta mokesčių našta, darbo jėgos apmokestinimas yra mažesnis nei Lietuvoje. Tiesa, Lietuva vis dar išsiskiria pigesne darbo jėga. Skaičiuojant visą darbo vietos kainą, darbdavio išlaidos vidutiniam atlyginimui Lietuvoje yra 3-5 kartus mažesnės nei Vakarų Europoje. PS.Tai jau tikrai musu valdininkai godumu nepasizymi
whydoes 2015-03-02 19:17
Nesidomėjau kitų šalių mokestinėms sistemom, bet mano brolis savo verslą perkėlė iš Airijos į Lietuvą (nors liko dirbti Airijos) vien dėl to kad čia mokesčiai kur kas mažesni... Sako kas mėnesį po keletą tūkstantukų sutaupo vien dėl tokad persiregistravo čia.