Drąsu: trys vyrai tapo nėščiaisiais (Video)  (0)

Nors daugelis esamų ar būsimų motinų džiaugtųsi tiesiog gavusios gėlių puokštę, trys tėčiai sumanė savo antrąsias puses Motinos dienos proga pasveikinti neįprastu būdu. Jie įsijautė į nėščiųjų vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys vyrai mėnesį iki šventės, kuri Jungtinėje Karalystėje šiemet yra minima kovo 15 dieną, pasiryžo kasdien nešioti netikrus nėščiųjų pilvus. Taip britai bando įsijausti į tai, ką patiria jų žmonos nėštumo metu. Ar iš tiesų nėštumas moterims kelia tiek daug nepatogumų kiekvieną dieną? Kas sunkiausia nėščiosioms?

Jau po pirmųjų eksperimento dienų „nėšti“ vyrai nustebo, kad net paprasčiausi kasdieniai dalykai gali tapti našta.

Pilvą nuima tik išskalbti

Šiuo metu leidybos srityje Barselonoje dirbantys Jasonas Bramley, Steve’as Hansonas ir Jonny Bigginsas savo potyrius fiksuoja dienoraštyje ir vaizdo įrašuose, jais dalinasi ir internete su visais norinčiais.

Tėčiai su netikrais pilvais turi vaikščioti visur – į darbą, barą ir net su jais miegoti. Nusiimti leidžiama tik tada, kai reikia juos išskalbti.

46 metų Steve’as aštuntą eksperimento dieną skundėsi, kad bet kokia užduotis – net ir bandymas apsimauti kojines – su pilvu tampa neįveikiama. Dvejais metais jaunesnis Jasonas jau po penkių pilvo nešiojimo dienų svarstė, kodėl nėščiosios nesinaudoja neįgaliųjų vežimėliais.

„Biure turiu kėdę su ratukais, ir tai yra tikras išsigelbėjimas. Galiu lengvai važinėti po visą darbovietę“, – džiaugėsi eksperimento dalyvis.

Negalėjo net užmigti

Netikras pilvas sveria beveik šešiolika kilogramų – tiek, kiek būsimoji motina turi pakelti paskutinį nėštumo mėnesį. Pilvo modeliai sukurti taip, kad spaustų šlapimo pūslę, pilvą ir plaučius, sukeltų pilvo tempimą, o įsitaisyti patogiai su jais beveik neįmanoma.

„Per tris pirmąsias dienas negalėjau užmigti – buvo tiesiog neįmanoma atsigulti patogiau, – pasakojo Steve’as. Aplink pilvą iš pagalvių pasistačiau turbūt visą miestą. Krūtinė, kuri iš pradžių mane visai džiugino, vėliau tapo reikalinga kaip penkta koja. Su ja per daug šilta, man tirpo rankos, o miegoti neįmanoma“.

Kitas „nėščiasis“ 45 metų Jonny, išvargintas nuolatinio pilvo siūbavimo, trečią dieną turėjo kreiptis į vietinę vaistinę.

„Aš atsisegiau striukę, parodžiau pilvą ir vaistininkei paaiškinau savo situaciją. Tikėjausi, kad ji pradės juoktis arba atšoks iš nustebimo, bet ji kaip tikra profesionalė linktelėjo, lyg būtų gyvenime mačiusi visko, atidarė stalčių ir padavė man elastinį juosmens diržą“, – pasakojo Jonny. Trijų vaikų tėvas pasakojo susijuosęs diržą, o tada iš vaistinės išskrido kaip naujai gimęs.

Pajuto ryšį su kūdikiu

Nors netikri pilvai vyrams sukėlė daug kančių, Steve’as prisipažįsta jau pajutęs ryšį su savo „kūdikiu“.

„Atrodo, kad jis jau tampa asmenybe. Daviau jam vardą, kartais jį sūpuoju, glostau, tapšnoju, net pagavau save kalbant su juo“, – juokėsi vyras.

Vyrai jau laukia Motinos dienos, kai galės atsikratyti pilvų. Bet jie sako pajutę pagarbą nėščiosioms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (0)