„Aš rusas okupantas“ – internautus sukiršinusi rusų propaganda (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-03-20 09:36
O aš tas kuris ne vieną tokį nušaus, ir ką? Apie tai dar filmo sukti nepradėjau. Propaganda, dar viena idiotų poveikio priemonė, kai religija nebeveikia.
Sljder 2015-03-20 10:55
Nesu rusu propagandos gerbejas, bet tenka pripazinti, kad video tikrai kokybiskai sumontuotas. Propagandai lesu negaili
Rukis 2015-03-20 13:15
O kur Lietuvos atsakomoji propaganda kur žemintumėm Rusiją? Pats laikas apšviest angliškai kalbančius vakarus apie alkoholizmu pratekusias Uralo kalnų beždžiones. Jei man dar sumokėtų kas, prisidėčiau prie propagandos kūrimo.
svetys 2015-03-20 13:29
, kad jo niekas negalėtų spausdinti bent kiek viešesnėje erdvėje.
stdio 2015-03-20 13:54
Wow tai bent šaunuoliai - koks video lygis, faktų surinkimas, įgarsinimas.
Sljder 2015-03-20 14:15
Pataisysiu - ne faktų surinkimas, o išgalvojimas. Šiaip pasvarsčiau, kad propaganda galėtų būti meno forma. Juk tiek pvz., knygos, tiek rusų propaganda - siekis, kad žiūrovas patikėtų pramanyta istorija. Tam naudojamos įvairios priemonės (kinas, spauda, radijas), pasitelkiami įvairūs žanrai, skiraisi propagandos stiliai (pvz., šaltojo karo ir dabar), žaidžiama jausmais ir pan.
Simplicity 2015-03-20 14:57
. Antrasis darytas jau paprastų žmonių (gal lietuvių, gal ukrainiečių, o gal kokių nors sibiriečių), kuriems nepatiko ankstesniame vaizdo klipe išsakytos mintys. Tikėtis profesionalios kontrpropagandos, kuri būtų skirta Rusijos piliečiams, yra vaikiška ir kvaila. Tu gali sukurti labai kokybišką, labai brangų kontrpropagandos klipą, bet vargu ar jį pamatys bent 100 tūkstančių Rusijos rusų. Rusus šlovinantį vaizdo įrašą paleido Youtubėj, krūva straipsnių apie jį prasisuko virtualioje erdvėje, jis pateko į visas valdiškas televizijas. Jokia kontrpropaganda nepasieks tokios auditorijos. Rusijoj biomasę pradeda apdoroti dar vaikystėje: ji užauga su rusiška Europos raidos, įvykiu versija, ir vienkrypte informacija, kuri kasdien yra stumiama per kremliaus valdomas masinio informavimo priemones. Pabendravus su Youtube komentarus paliekančiais rusais, išryškėja ką dauguma jų galvoja apie kaimynus: ukrainiečiai— fašistai, nacionalistai ir siaubūnai; ES— gėjai, zoofilai ir iškrypėliai, kurie taikosi užpulti Rusiją ir nori rusus paversti tokiais pačiais iškrypėliais; „pribaltai“— nacionalistai ir rusofobai.
svetys 2015-03-20 17:22
“rusų“ propaganda, manau mums reikia rūpintis, jog mūsų propagandos pagrindai būtų kokybiški.
vanduo4 2015-03-20 19:06
Tai ne rusas pagamino ar pastatė. Statė lietuviai valdant rusui. O jeigu rusų nebūtų, būtų statę kiti. Beje rusas statė ne Lietuvoje, o SSSR teritorijoje. Daug Lietuvių irgi dirbo ir statė giliai Rusijos teritorijoje. - Taip, kad tas rusas nieko nedarė už dyką.
assa 2015-03-20 22:03
šiaip juokingai skamba argumentai"vat būkit dėkingi,gi SSRS tiek pristatė Lietuvoj", galima pagalvoti,jog be rusų valdymo lietuviai būtų nieko nestatę,ir prie balanų sėdėję... Labai gerai matosi lyginant dvi Vokietijos puseles:vienoj statė šviesios moralės,ir teisingų vertybių komunistai,kitoj supuvę kapitalistai - rezultatą matė visi:)
svetys 2015-03-20 22:56
savos šalies patriotai, venkim apgailėtinos kontrpropagandos, nes ji daugiau vandens pila būtent ant „ruso“ propagandos malūno – nei ant mūsų malūnėlio.
enzim 2015-03-20 23:38
O kaip gražiai svetys atsakė. Gerai prisimenu virsmo laikotarpį, kaip planinė ekonomika buvo transformuojama į rinkos ekonomikos atmainą: oligarchinį kapitalizmą. Įsiliejom į liberaliojo pasaulio šeimą ir atrodom padoriai: 5 procentai piliečių valdo 95 procentus valstybės turto. Visuomenė į situaciją atsako balsuodama"kojom"(švelnusis variantas). Tačiau mums sako nesigrežiot atgal, o žiūrėt į priekį: mažų valstybių dalia- specializacija. Vis dėlto 90 procentų indžinerinių gebėjimų praradimas parodo, kad transformacija buvo stichinė ir nevaldoma, arba atvirkščiai. Rezultatas: depresinė visuomenė ir valdžios legitymumo žiaurus deficitas. Į temą: lengvai praradom senąsias specializacijas, sunkiai kuriam naująsias. Viltis, kad dar 20 metų nebus karo, oligarchai sukurs palankesnes dalijimosi shemas, visuomenė pakels savo juridinį išprusimo lygį ir išmoks legaliom priemonėm daryt spaudimą kapitalo sąvininkam, kurių dabartinis turto legitymumas, visuomenės akyse, tiesiog apverktinas.
DarkNRG 2015-03-20 23:46
Kokio velnio cia dedat tokio zemo Delfio lygio straipsnius? Dar ir komentarus kazkokiu internetiniu troliu pacituoja. Nebeturit visai apie ka rasyt? Technologijos.lt nusivaziavo visai.
sielinas 2015-03-21 01:01
Pritariu. O tai pradeda smirdėti už kapeikas rašančiais komentatoriais.
Kadras 2015-03-21 01:10
Pries rasant, gal nors kiek pasidomek? Siuo metu Lietuvoje yra projektuojami ir statomi biokuro katilines. Alex Industrial kompanija stato Estijoje elektrine, kuri yra suprojektuota Lietuvoje ir daug detaliu cia pagaminta
zyzelis 2015-03-21 08:51
Savo laiku (~2008) teko lankytis Peterburge dėl vieno labai specifinio objekto statybos ir ieškoti workaraundo, nes pas juos visas projektavimo institutas ant to dalyko sėdi. ir ką? nuvažiavau jaunuolis, o ten kiekvienam topicui veda grupės vadovą ir vyriausią specialistą. Ir vienas diskutavau gal dėl 8 topicų Kaip lygus su lygiais. Neturėjo man pretenzijų ir geresnių pasiūlymų - sprendiniai optimaliausi. Pats instituto vadovas (beje armėnas išspaudė - nesitikėjome, kad pas jus pribaltus, dar gali būti specialistų [suprask jei ne rinkos apsauga ru - žiūrėtume kaip į konkurentus]. Svety, ar kokybiška antipropaganda?
svetys 2015-03-21 09:27
Na, kaip antipropaganda tai yra visiškas šlamštas O kaip kontrpropagandai - avansu gal galima rašyti ir devintuką. Gražiai išskirtas atskiras aspektas, asmeninė pozicija, tai apygražiai išdėstyta ir pan. Neįjungti globalūs apibendrinimai, kuriuose būna prieštaringų, diskutuotinų vietų ir t.t. Šios kontrpropagandos didžiausias minusiukas gal būtų „patikrinamumas“ kitais šaltiniais.
zyzelis 2015-03-21 15:57
Svety, nuo kada propagandai reikalingas "patikrinamumas"? kad ir pvz, apie filmuke kalbama "kokybišką elektroniką/lengvukes". Taip Latvijoje buvo gaminami tokie dalykai - okey, rasime pas ka nors dar sandėliukuose. o Kaip dėl kokybės? ir su kuo tą kokybę lyginti? su 19 amziaus karietomis, ar pirmaisiais radijais, o gal vis dėlto pastatykime į savo klasę?. sharp/sony vs radiotechika. tai okupanto kokybiška produkcija ar ne? Gal paieškokim dar nuo ko nukopijavo tuos gaminius? :D:D Jūs iškart norite patikrinti kontrpropagandą:) na buvo toks reikalas, reiks - galėsiu viešai su faktais ir pavardėmis. O ką filmuko autoriai? pabandyk juos pakalbinti, tai tuoj gausi - tualetus valo. Ir šiaip filmuke labai daug faktų, tik jie kazkaip substitutinti (pamenu zvengiau, kaip gyrėsi, kad augino medvilne vid azijoj, o kad aralo jūrą nusausino, pamiršo paminėti).
lucy 2015-03-21 16:28
Man reikia. Kai pradėjo visą tą žemo lygio propagandą stumt iš Lietuvos pusės apie Ukrainą, visuomet rodomas "patikimas" ir "objektyvus" kažkoks Ukrainos generolas ar kokių aplamai vėjų užveždavo tuoj tuoj juos ten su tankais suvažinės, sunkioji technika atrieda ten kažkokia kreiva nuotrauka numetama ir vnz po mėnesio nieko nebūna vnz net nenoriu prisimint (deja Rusiškai kas 5ta žodį suprantu, negalėjau prasifiltruoti iš abiejų pusių) , tai mano asmeniškai pasitikėjimas valstybe tiesiog išnyko + visokie idiotiški Grybauskaitės pasisakymai tai vnz uoga ant viso š. torto. Jau seniau nepatikdavo žiūrėt žinias kai visokie apsišikę apsivogę politikai išplaukdavo lyg niekur nieko (parduodavo gamyklas už 1LT ir išvaistomi milijonai ir tt) Dabar jei žinias žiūriu viskas kliūna ir jaučiu, kad man bando makaronus ant ausų kabinėti. Kas privedė prie to jog Lietuviškų žinių nebežiūriu išvis. Na gal jums suėjo visa ta makaronynė, bet man "skrandis" neatlaikė.
zyzelis 2015-03-21 16:58
Sveikinu, Vadinasi esi tas, kuris atsirenka žinias nuo propagandos. Gaila tik, kad taip naiviai rašai apie pasitikėjimą. Na bet su laiku (ir patirtimi) dings noras pasitikėti svetimais žmonėmis. O dabar dar kartą klausiu kodėl propagandai kuriai "net analogov v mire" nieks nekelia patikrinamumo klausimo