Andrius Tapinas. Respublika miršta: automobilių bagažinėse, pėsčiųjų perėjose, Baltijos bangose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2015-05-22 09:43
Apgailėtinas ministro elgesys. Ir kariuomenės vadovybė atsiprašant prisišiko. Gėda. Tikra gėda. Greičiau tegu man 35 metai sueina
GM 2015-05-22 10:33
Ir ką jam ten veikti? Teoriškai būtų gražu jei taip darytų, dar galėtų ir į karo keliuose įvykio vietas užsukti, pažiūrėti kaip dirba spec. tarnybos, pakoordinuoti jų veiksmus...
jureivis 2015-05-22 11:47
Ties cia galima buvo ir baigti straipsni. Zmogus tokiame vandenyje isgyvens tik apie 30min, geriausiu atveju 1 valanda. Jei turejo hidrokustiumus, butu galeja isgyventi apie 10valandu~, nes tokioje temperaturoje su hidrokostiumu kuno temperatura per valanda sumazeja 1 laipsniu, pasiekus 28C sirdis sustoja. Tarkim is laivo iskrito zmogus, jei niekas nepastebejo, bet per 10min sureaguojama, tai 95% zmogaus nebesurasi. Jei yra nors 20cm bangos, praktiskai nebeimanoma is laivo pastebeti zmogaus, sumazeja galimybe iki 1proc. Aisku gaila siu 2 pilotu, bet jau buvo aisku sestadieni, kad jie jau isejo i geresni pasauli. Deja bet tikrai per didelis triuksmas cia buvo pakeltas ir tuo labiau ministrai cia nieko deti.
sielinas 2015-05-22 12:51
Neperdedam, valdžia yra iš visuomenės todėl tokia kokios ta visuomenė nusipelnė.
Hmz 2015-05-22 15:42
Kada gaisre supleška žmogus arba prigeria kur upėje, kai vyksta įkaitų vadavimas ar padėtų sprogmenų paieška, jokie tapinai neklykia "kur buvo ministras?" ir nereikalauja, kad jis lėktų asmeniškai prižiūrėti operaciją. "Jei esi Respublikai ištikimas ministras ir šeštadienį sužinai apie katastrofą, stoji nuo stalo ir leki į įvykio vietą" - matyt, Tapino turėta minty truputį kitas dalykas: "Jei esi Respublikai ištikimas ministras ir šeštadienį sužinai apie "
Pumper 2015-05-22 15:46
Man tai atrodo, kad tik visiškas idiotas gali būti nepatenkintas, kad ministras įvykio vietoj nebuvo ir veiksmų nereguliavo. Ką jis ten gali padaryti? Kad ministras, tai jau visų galų profesionalas? Tam spec. parengtų žmonių nėra? Durnynas ir tiek. Jei už ką ir turėtų pasitraukti Olekas, tai už savo neišmanymą gynybos srity, kai prieš tai ministru būdamas atsisakė šauktinių, nes profesionalai ir geriau ir pigiau, o dabar visiškai priešingai pats gieda.
01 2015-05-22 16:15
O ko jūs tikitės iš komuniūgų? Vien jau į veidus tų abiejų pažiūrėjus matosi kas per vieni jie yra. Už ką balsavot tą ir turit, ko čia piktinatės dabar? Kol ministrai bus sukriošę diedai kuriems jau senai laikas su anūkais leisti laiką o nežūtbūtinai įsikibus į valdžios kėdes demagogijas stumdyt, taip ir bus. Labai abejoju kad taip elgtūsi pvz Estijos premjeras.
lucy 2015-05-22 16:33
Aš irgi nesupratau ką koks ministras ten nusigavęs turėtų daryti apart pasireklamuoti. Idiotiškas straipsnis. Yra tam skirti žmonės ir tegul dirba savo darbą. Vienintelis idijotas, kuris galėtų sugalvoti taip iš lempos "vadovauti" turbūt būtų Petras Gražulis tikriausiai neapsikentę ten jį kas nors išspirtų po viso "vadovavimo".
01 2015-05-23 11:11
Ir jūsų ir daugumos respublikoje pagrindinė problema ir bėda tokia ir yra, apie ją šiame straipsnyje ir bando jums paaiškinti Andrius - ka jūs NESUPRANTAT kai kurių dalykų, kurie yra savaime suprantami išsivysčiusiose vakarų valstybėse. Na, o juk kai nesupranti, tai viskas atrodo "normalu", "nieko čia tokio", tiesa? Jei politikas eina į rinkimus su šūkiu "svarbiausia-žmogus" o ištikus tokiai situacijai elgiasi visiškai priešingai, tai čia puikus politikas, lyderis? Atsakykite sau i šį klausimą ir gerai pagalvokite, užuot verkšlenę ir piktinesi su tokiais "nesuprantu". Mano akyse dabartinis premjeras ir krašto apsaugos ministras MIRĖ. Geriausia ka jie gali padaryti tai viešai atsiprašyti visos respublikos ir garbingai prisipažinti, kad nesugeba (greičiausia tai net ir nenori) suvaldyti tokiu situacijų, ir po to atsistatydinti. Gerbčiau ir suprasčiau toki poelgį. Bet to nebus dėl elementarios tos pačios priežasties - jie jaučiasi teisūs, nes tiesiog nesupranta kas atsitiko.
Pumper 2015-05-23 11:22
Leisk paklausti, kokio b*bio reikalingi tada gelbėjimo tarnybų vadovai, visokie generolai, admirolai, spec. apmokymus baigę ir praktinės patirties profesionalai ir kt. veikėjai, jei vis tiek viskam privalo vadovauti nieko tuose reikaluose nenumanantys ministrai? Kai tau pvz. operaciją reikės kokią daryti, tu norėsi, kad ne chirurgas ją koordinuotų, o kokia vėpla, tik tuščiai kalbėti sugebanti Šalaševičiūtė, ir jei jos operacinėj nebus, reikalausi jos atsistatydinimo? Jei nenori durnai atrodyti, tai bent reikalauk iš ministrų atsakomybės dėl to, kad nesivargino tikrinti, ar tie atitinkamų tarnybų vadovai/profesionalai iš tikro sugeba tą darbą dirbti, o ne dėl to, kad patys nelindo nurodinėti, ką ir kaip daryti.
01 2015-05-23 11:27
Bet vilties yra manau. Tereikia per ateinančius seimo rinkimus nei komuniugom nei koncervam nebeduot jokiu šancų, turi ateiti nauja, jaunesnė publika, tokie dabar yra liberalai. Aišku suprantu kad tai irgi neta panaceja, bet šitų iškamšų valdžioje matyti tikrai nebenoriu, kiek galima?
Arthuras 2015-05-23 11:29
Visų pirma, tai pilotai turėjo valtį - buvo tikimybė, kad jie ją panaudos. Valtyje, o gal dar ir/arba apsirengus tuos kostiumus, galima išbūti tikrai ilgai. Pati gelbėjimo operacija buvo atliekama LABAI, LABAI šūdinai. Visos tarnybos dirbo tokiais atvejais - irgi šūdinai, jokios koordinacijos. Ką jau kalbėti apie tai, kad mūsų karinės pajėgos nemato nieko, kas skrenda 1.5km aukštyje - pamatė tik švedai ir nurodė, kur ieškot. Su paieška buvo vėluojama. Išsiųstas laivas, kuriam iki vietos reikia nuplaukti 9 valandų... Ministras jei ir pačioje vietoje neturėjo būti, bet turėjo pasirūpinti tarnybų koordinacija. Galų gale, bijom ruso ir šaukiam šauktinius (esą rūpinamės saugumu), bet rusai mus iš Kaliningrado srities su kukuruznikais be problemų gali subombarduot - karinės oro pajėgos gi nematė...
Arthuras 2015-05-23 11:29
Kad jaunas - nereiškia, kad geras. Kad liberalas - nereiškia, kad jaunas. Problema net ne valdžioj, o visoje visuomenėje...
01 2015-05-23 11:34
Aš ir nesakau, kad Sidas ar Peteliškė turi tiesiogiai to imtis, aišku ne, bet leisk tada ir taves paklausti - o kas vadovauja tiems profams generolams ir tt. ? Tai kam tada, "kokio b*bio" kaip tu sakai iš viso reikalingas premjeras ar krašto apsaugos ministras? Kad pasveikintu karta per metus per telika su kaledom? Praščiokai jus praščiokai.... Apie ka su jumis iš viso kalbėti.
01 2015-05-23 11:35
Pritariu Arthuras.
Pumper 2015-05-23 13:31
Kaip tu įsivaizduoji tą vadovavimą? Jei profesionalas geras, tai jis pats turi žinoti, ką ir kaip daryti. Jei jis šūdinas ir net ministras, toj srity nedirbęs, jam turi sakyti, ką daryti, tai tas profas išvis neturėtų toj pozicijoj sėdėti ir orą gadinti. Va tiek to vadovavimo iš ministro ir turi būti, kad tinkami žmonės atitinkamose pareigose būtų. Kadangi panašių situacijų nėra buvę LT, tai ir niekas negalėjo žinoti, kad visiški idiotai tom tarnubom vadovauja.
Arthuras 2015-05-23 14:35
Pumper, tu naivus. Krašto apsaugos ministras turėjo pasirūpinti, kad kitos tarnybos, jam nepavaldžios - taip pat tinkamai įsijungtų į darbą. Be abejo, jis neturi bendrauti su jam nepavaldžių instancijų darbuotojais, o tik - su jų vadovais. Tai viena. Antra, ministras atsakingas už jo pavaldinių darbą. Aš net neabejoju, kad jis žino, kokia jų kompetencija. Tiesiog nenori teptis rankų, partija neleidžia išmesti savų ar pan.
Vytax 2015-05-24 01:05
Jūs juokaujate? Iš kur pas socdemų „nomenklatūrščikus“ bus profesionalai valstybinėse įstaigose. Jiems vienintelė „teisinga“ valdymo forma tai dar nuo tarybinių laikų užsilikusi hierarchinė piramidė. T.y. labai stiprios ir įtakingos viršūnės ir labai silpnos, labai pavaldžios apačios, kurios tegali veikti tik pagal iš anksto aprašytus protokolus ir įstatus. Taigi atsitiko nestandartinė situacija, kuriai nėra parašyta protokolo ir visas valstybinis aparatas tiesiog užspringo. Žemų grandžių darbuotojai ir vadovai tiesiog neturi teisių ir kompetencijų nestandartiniams sprendimams ar improvizacijoms, o viršūnėms šiuo metu valstybės problemos yra giliai „dzin“. Nes kaip žinia jau prasidėjo rinkiminė kompanija būsimiems seimo rinkimams.
deivis 2015-05-24 03:04
Teisingai, ką aš galiu pasakyti - Lietuvoje yra gili šūdų mišrainė. Kitaip nepavadinsi. Situacija pasikeis po 20 metų, kai seni dėdės tiesiogine ta žodžio prasme - išmirs ir susidariusi begalinė sovietinių švogerių karuselė sugriūs.
mch0lic 2015-05-24 17:06
Aš tau galiu duot galvą nukirst, kad ir po 20 metų niekas nepasikeis. Problema yra ne tame, kad mes metai iš metų tas pačias kalbačias galvas renkam, o mūsų šeimose ir kultūroje. Vaikai žiūri į tėvus ir jei tėvai balsą parduoda už alaus bonkę ar ledų porciją, tai kaip tu gali tikėtis, kad jų atžalos, kada nors priims racionalius sprendimus? Kitas dalykas, yra tikrai labai daug šeimų kurios puikiai ugdo savo vaikus, leidžia juos į geras mokyklas ir pan, bet jūs pažiūrėkit kiek tų pirmūnų baigę mokslus išvažiuoja? Galbūt baigę mokslus gryš, bet tokiems išvažiavus visuominėje lieka skylė, kuria užkemša treningai ir "einam po tiltas tau nyeko nibus"...