Vilkaviškiečio suvirintas motociklas – Lietuvos rekordų knygoje  (1)

Šakių priemiestyje, Girėnų kaime, šalia baikerių klubo, puikuojasi naujausias Lietuvos rekordas – iš įvairiausių metalinių detalių suvirintas „Motociklas monstras“. Ne mažiau įspūdinga šalia esanti iš varžtų padaryta skulptūra „Metalinis baikeris“. Šių darbų autorius – vilkaviškietis Renaldas Darius Dulinskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau keletą metų „Senų vežimų klubui“ vadovaujantis Renaldas metalo atliekas paverčia originaliais suvenyrais, kurie atsitiktinai tapo jo verslu.

Maždaug prieš penkerius metus vienas bičiulis Renaldą pakvietė į gimtadienį. Vilkaviškietis suko galvą, ką padovanoti, ir nusprendė iš savo įrankių, raktų, suvirinti saujoje telpantį motociklą.

Renaldas pasakojo, jog tąsyk, žiūrėdamas į besirenkančius svečius, kurie nešėsi šampano bei gėlių, jautėsi labai nedrąsiai, už nugaros slėpdamas savąją dovaną.

Tačiau bičiulio bei visos kompanijos reakcija Renaldui paglostė širdį: „Visi buvo labai nustebę ir gyrė, jog motociklas gražiai padarytas“.

Kalbos apie originalų suvenyrą pasklido labai greitai, atsirado daug norinčiųjų įsigyti Renaldo darbų.

„Metalo laužo krūva vieniems tėra šiukšlės, o man – aukso krūva“, – tikino Renaldas, visa galva paniręs į senų automobilių klubo veiklą.

Prieš kurį laiką jis, važinėjantis gražuoliu motociklu „Harley-Davidson“, susipažino su Šakių baikeriais. Suvalkiečio ir zanavykų pažintis turėjo abipusės naudos – gimė originali idėja.

„Šakių baikerių klubo vadovas Arvydas Aleknavičius pasiūlė padaryti didžiulį motociklą, – prisiminė Renaldas. – Reikėjo apsižiūrėti vietą prie jų klubo Šakiuose, tik, kaip tyčia, tuo metu neturėjau automobilio.

Nuo Vilkaviškio iki Šakių – maždaug 40 kilometrų. Buvo ruduo, dulkė lietus. Sėdau ant senutėlio motorinio dviračio „Ryga“ ir per dvi valandas „nulėkiau“ iki Šakių.

Arvydas ir jo bičiuliai apstulbo, kai pamatė, kokiu transporto atvažiavau per lietų“.

Pirmiausia Renaldas išsiaiškino, kokio metalų laužo turi šakiečiai.

Vienas klubo narys atidavė daugybę grandinių. Renaldas jas suvirino ant sunkvežimio ratlankių, kurie tapo motociklo ratais. Pastarųjų dydis nulėmė kūrinio gabaritus.

Į motociklo „kūną“ Renaldas suvirino ne tik daugybę įvairių detalių, bet ir seną radiatorių, ir net lygintuvus.

„Kurdamas, apie jokius rekordus negalvojau. Jei būtų kilusi tokia mintis, būčiau dar didesnį motociklą padaręs“, – sakė Renaldas.

Vilkaviškietis šmaikščiai papasakojo apie kūrybinį procesą.

„Dvi savaites gyvenau Šakiuose. Baikeriai manimi labai rūpinosi, maitino, o kad linksmiau būtų – pasamdė vietinį žmogelį, jis man akordeonu grojo“, – šypsojosi Renaldas.

Suvirintą milžinišką motociklą baikeriai pasvėrė ūkininko svarstyklėmis.

Paaiškėjo, jog 4 metrų ir 30 centimetrų ilgio, 2 metrų ir 40 centimetrų aukščio kūrinys sveria 1621 kilogramą.

„Nusprendėme, jog šalia motociklo reikia ir baikerio. Jį suvirinau iš įvairaus dydžio varžtų. Panašios patirties jau turėjau – su Vilkaviškio jaunimu prieš kelerius metus mieste pastatėme tokiu pat būdu suvirintus vilką ir kiškį“, – pasakojo originalia kūryba užsiimantis Renaldas.

Į baikerio kūną jis suvirino 47 tūkstančius 894 varžtus bei per 16 kilometrų suvirinimo vielos.

Dviejų metrų ir septynių centimetrų skulptūra sveria 427 kilogramus.

„Su šakiečiais kalbėjome, jog norėtųsi, jog ši vieta prie jų klubo būtų lankoma, todėl ateityje dar ką nors sugalvosime.

„Motociklas monstras“ ir „Metalinis baikeris“ bus įtraukti į turistų bei baikerių maršrutus bei lankstinukus“, – teigė Renaldas.

Kai kūriniai buvo baigti, besišnekučiuojant visai atsitiktinai kažkas pasidomėjo, ar Lietuvoje yra daugiau tokio dydžio motociklų.

Paaiškėjo, jog Renaldo iš senų detalių sukurtas kūrinys yra vienintelis šalyje.

Šakių baikeriai pasistengė, jog „Motociklą monstrą“ agentūra „Factum“ įregistruotų į Lietuvos rekordų knygą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Oreta Juodzevičienė
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)