Iš praktinės patirties palygino, kuo estai skiriasi nuo lietuvių: yra ko pasimokinti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-05-30 16:38
Kaip atsitiko, jog būdami kiečiausi 1988-1991 metais, šiandien nuo estų atsilikom puse distancijos? Aš manau, jog esminis skirtumas - estai tada pastatė ženklą „Stop“ komunistinei nomenklatūrai. O mes... Dabartinė Lietuvos Respublikos vadovė, ministras pirmininkas, užsienio reikalų ministras, sveikatos apsaugos ministrė.. Kur pasisuksi - Tarybų Lietuvos statytojai.
punktyras 2015-05-30 18:15
Ir dar naudingų idiotų pamiršti nevalia. Jie irgi savo indėlį darė, daro ir darys.
Arthuras 2015-05-30 18:33
Šiaip jau tenka pritarti, kad reikėjo Lietuvai nuspręsti, jog visi dirbę sovietinei valdžiai - nebegalėtų dirbti Nepriklausomybę atkūrusiai Lietuvai. O tai ilgą laiką buvo dirbama ne Lietuvos naudai... Ir dabar dar yra valdžioje nemažai veikėjų, kurie yra paprasčiausi prisitaikėliai. Tarnavo tuomet, tarnauja dabar. Kas kaulą numeta, tas ir šeimininkas...
Kyborg 2015-05-30 21:08
Taip atsitiko nes pas estus gerokai mažiau tokių kaip tu, Vytautas, Arns... Jie neverkia nuolat kokia valdžia bloga, o patys stengiasi kažką nuveikt.
simuciukas8 2015-05-30 23:07
Ispejimo terminas musu valdzios planuojamame priimti kodekse-tik uogeles...Ko jau vertas pasiulymas ivesti bazine alga del kurios sumazes atostoginiai ir atlygis uz sventines dienas ir aplamai virsvalandzius ir dar tuzinas " pasleptu inovaciju" darbuotojo nenaudai.
Lithrum 2015-05-30 23:28
Priežastis kodėl turime tiek daug sovietinių valdžios žmonių yra tiesiog dėl jų trūkumo atgavus nepriklausomybę. Užsibuvo seni latrai nepakeisti.
Katė 2015-05-31 09:55
Bėda tame, kad nepakeisti latrai pagamino sau pamainą išėjimui. Ir šitame diskusijų forume jaučiamas žydrųjų komsomolcų siautėjimas - mojuoja žydromis ES vėliavomis, garbina Magnoliją, tyčiojasi iš rusų manydami, jog yra labai europietiški. Bet aš dar prisimenu raudonuosius komsomolcus, kur mojavo raudonomis vėliavomis, garbino Briežnevą ir varė ant „buržuazijos“. Iš esmės skirtumai tarp jų minimalūs: pasikeitė vėliavos spalva.
Arthuras 2015-05-31 13:57
Šiaip dalis teisybės šiame pasisakyme yra. Ir vienintelė to priežastis - kritinio, analitinio mąstymo pas tūlą pilietį nebuvimas. Ėjimas tik su banda. Ir kritikavimas tų, kurie mąsto galbūt kiek kitaip. Nors tas kritikavimas neretai nėra pagrindžiamas argumentais. Jei visi žmonės turėtų gerai išlavintą analitinį mąstymą, suvoktų priežasties - pasekmės ryšius, situacija būtų kitokia. Bet deja, taip nėra ir turbūt neįmanoma, jog visa visuomenė tokia būtų.
PCP 2015-05-31 18:37
Jei pats nors kiek turėtum kritinio mąstymo, tai į kremlinio trolio kliedesius neatsakinėtum.
Arthuras 2015-05-31 19:18
Man neįdomu, ką ji rašo kituose post'uose. Šiame jos post'e - buvo nemažai tiesos. Didžioji dalis tų, kurie baisiai svaidosi keiksmais, visur mato kremlinius ir vatnikus - yra tie, kurie nesugebėtų savo pasisakymų argumentuoti. Tai yra bandos jausmas, pamačius, jog taip šaukia visi - reikia šaukti ir man, neišsiskirti iš minios. Kiek teko girdėti iš istorijos mokytojų, šiaip senesnių žmonių - lygiai tas pats vyko, kuomet mus buvo okupavusi sovietų sąjunga. Buvo tikrai nemažai tokių, kuriems propaganda per televizorių, spaudą ir kitur - buvo išplovusi smegenis. Ir nemažai kas buvo įtikėję apie blogiečius Vakarus ir t.t. Situacija dabar nėra visiškai analogiška, tačiau propagandą galime girdėti ir iš savo valdžios atstovų, žurnalistų. Vienas iš mūsų pavyzdžių - dabartinė prezidentė. Yra labai daug įrodymų, jog ji buvo gana uoli komunistų partijos narė. Kitaip visus, kurie ją taip "šmeižė" ji jau būtų padavusi į teismą ir laimėjusi. Bet to nėra ir, turbūt, nebus. Dabar ji jau yra labai, labai ištikima kitai valdžiai - kažkur jau girdėta ir matyta?.. Nesakau, kad ji šiuo metu blogai atlieka savo pareigas, tačiau manau, kad su tokia istorine/politine praeitimi visi politikai turėtų būti vertinami labai atsargiai. O bet tačiau. Didžioji dalis mato tik vieną jos pusę. Ir svarbiausia, užsipuola be argumentų visus, kurie mąsto kitaip. Tai yra blogai. Ir tai yra tik vienas pavyzdys. Tokių pavyzdžių yra daug daugiau.
Linas000 2015-06-07 16:39
Kad uždirbčiau esto vidutinį 8 val atlyginimą, aš turiu dirbti 11 val. Ir dirbu, nes išlaidos kaip vidutinio esto. Niekas manęs iš darbo nevaro, ir dirbti neverčia daugiau nei 8 val. Savo noru tai darau, nes nenoriu, kad nesuprantantys, kad per 8 val. paskirto darbo atlikti neišeina, paskleistų blogą reputaciją apie mane. Juk aš turiu vilties parduoti save bent jau už vidutinę esto algą, kad ir kada tai nutiktų... Ir kol kas būtent reputacija leidžia uždirbti didesnę, nei lietuvio vidutinę algą, todėl nerizikuosiu niekada atsisakydamas darbdaviui padėti po 17 val. Tik štai bėda - tos 3 papildomos valandos, kurios būtų skiriamos kvalifikacijai, sudega atliekant mažos pridėtinės vertės darbus. O vidutinė esto alga neleidžia sukaupti tiek santaupų, kad galėčiau nedirbti, jei naujas darbdavys nuspręs pasinaudoti diskusine galia žeminant algą su grasinimu atleisti po bandomojo.