Vatai, vatai, vatai: riekelės skrudinimo iššūkis dviračių treko pasaulio čempionui (Video)  (0)

Vargu, ar kuris nors iš Technologijos.lt skaitytojų žino, kas per vienas yra treko dviratininkas iš Vokietijos Robertas Förstemannas. Na, galbūt vienas, kitas. Bet dabar tokį tikrai žinosite. Nuo šiol jis bus žinomas ir kaip pirmasis pasaulyje žmogus, duonos riekelę sugebėjęs paskrudinti... šlaunimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar dar reikia sakyti, kad šio sportininko vizitinė kortelė – neįtikėtino dydžio ir galingumo šlaunys? Tokiais raumenų bidonais, rodytųs, ir kalnus nuversti nebūtų sunku. Deja, ne. Ir netgi priešingai. Plento dviračių sporte fizika ta pati, bet prioritetus paskirsto visiškai kitaip nei treke. Todėl rimtesnėse įkalnėse vėjo perpučiami kalnų specializacijos plento dviratininkai konclagerio kalinių figūromis Robertą su visais jo bidonais su vėjeliu aplenktų nespėjus turbūt nė poros kilometrų nuvažiuoti. Tačiau ne apie įkalnes šis vaizdo siužetas, o apie energijos kiekį, reikalingą... vienos riekelės paskrudinimui. Atrodytų, kiek gi čia jos reikia? Įkiši, suskaičiuoji iki trisdešimties – strykt, ir skrebutis iššoka. Skanaus! Tik... Ar sugebėtumėte tą riekelę pasiskrudinti, energiją skrudintuvei gamindami patys , t.y., sėdę ant dviračio ir pradėję minti pedalus? Rekomenduotume neskubėti iš to lažintis. Mat duonos riekelės paskrudinimui prireikė vieno tokio raumenų kalno Roberto.
Automobilio varikliui reiktų 180-ies Robertų energijos. Lėktuvo varikliams reikėtų 43 tūkst. Robertų energijos. Kelių Robertų energijos reikia jums?


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(2)
(44)

Komentarai (0)