Galime nebesužinoti bendradarbiavusiųjų su KGB pavardžių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2015-06-17 17:37
Man tai nesuprantamas dalykas kodėl slepiamos pavardės tų KGB pakalikų, juk KGB tas pats NKVD arba Gestapo atitikmuo netgi galima rasti paralėlių tarp NKVD ir "Einzatsgruppen" kurių funkcijos buvo panašios, šalinti rėžimo šalininkus. Staiga pabirus SSRS buvę koministai, demokratų medžiotojai kaip niekur nieko tampa demokratinės valstybės vairuotojais. Mano nuomone Lietuvos valdžią turėjo ir turi paimti žmonės nebendradarbiavę su SSRS ką jau bekalbėti apie tokių organizacijų kaip NKVD narius.
sigun 2015-06-17 21:59
O dabar pagalvok. Tu pažadi, jog prisipažinusiems, t.y. suprantantiems ir besigailintiems, tuo pačiu išsidavusiems ir nebetinkamiems operatyvinei veiklai leidi pradėt iš naujo, nuo švaraus lapo. Dabar sulaužai savo pažadą. O kurie neprisipažino, t.y. ir toliau galėjo kenkti, šiuo atveju išlošia. T.y. išslaptindamas nubaudi geresnius, o tikruosius kenkėjus palieki žvelgta. Tavo manymu tai teisingumas? P.s. Man negręsia būt išslaptintam, tuo laiku dar buvau moksleivis. O ir tarp artimų giminaičių nemanau, jog turėjom agentų, tad tikrai ne dėl savo kailio rūpinosi.
lucy 2015-06-17 22:59
kiesza per durnas suprasti jog tie kurie išsidavė daug labiau myli Lietuvą nei tie kurie tylėjo/tebetyli, niekas gi nevertė prisipažint, bet matom kaip tėvynė norėjo atsidėkoti už išpažintį ((:
kiesza 2015-06-18 07:57
Kokią dar išpažintį?? Valstybė taigi ne bažnyčia, kad už išpažintį atleistų, o kai išdavystė susijusi su tėvynainių mirtimis ir kankinimais iš vis kalėjimas. Jai išdavė kartą išduos iš dar kartą, tokiem žmonėm konstitucijos eilutės kaip rytinis anekdotas. Protingų žmonių yra, tad jais pakeitę kgbistus valstybės nesugriausim.
kestutisz 2015-06-18 09:27
Šitoj visoj istorijoj (plius KGB archyvų "dingimai") įtariu labai specialiai suplakami į vieną ir tie kurie prisidavė (net nebūtinai kažką kenkę tiesa pasakius, bet jau papuolę "susiję su KGB" archyvą) ir tie kurie sėdi sau tyliai (niekad neprisidavinėjo) ir tikisi jog dingę tikrieji KGB archyvai niekada neišplauks. Pastarieji žinoma pavojingesni nes yra lengvai šantažuojami, bet dėmesys nukreipiamas į tuos prisipažinusius.
Aidas 2015-06-18 09:39
Pabandysiu inesti aiskumo vienu aspektu. KGB buvo institucija, kuri ne tik saugojo CCCP santvarka, bet ir tyre sunkius kriminalinius nusikaltimus: organizuotos nusikalstamos grupes, ginklai, narkotikai, turto grobimas stambiu mastu, etc. Zinau zmogu, kuris dirbo tardytoju KGB. Nepriklausomybes ausroje jis is KGB savo noru perejo i LR Generaline prokuratura. Buvo puikus specialistas. Jo ankstesnis darbas KGB buvo viesa paslaptis. Ilgai ir sekmingai dirbo, kol kazkas is politiku prisimine, kad tai buves KGB darbuotojas. Is esmes CCCP laikais tie, kurie sieke dirbti teisesaugoje, labai mielai butu prieme siulyma pereiti i KGB, nes ji buvo laikoma teisesaugos elitu. Kankinama buvo ir milicijoje CCCP laikais, ir LR policijoje iki palyginant nesenu laiku.