Apklausa: darbuotojus Lietuvoje labiausiai motyvuoja visų pirma didesnis atlyginimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-06-30 14:47
Tiesa, kol darbo sąlygos normalios. Kai išeina su trenksmu, nes kitur pasiūlo geresnę algą, būna įdomu žiūrėti atomazgą. Bet kai pamato, kad vasaromis ir >30, o žiemą vos daugiau nei 5-10 laipsnių, šlapinamasi pagal švilpuką ir parūkyti užsimanius negali išeiti užsimano grįžti atgal, nes pasirodo visgi papildomi 30-60€ to neverti.
kestutisz 2015-06-30 15:56
Tai čia jau žemiausias lygis, kuriame nėra atliekama jokia išankstinė žvalgyba, kai tiek senasis tiek naujasis yra tragiški ir nuo abiejų reikia bėgti kuo toliau. Dėl 50 ar 100e niekas nebėgioja, nebent nuo švilpukinės tvarkos į normalią, bet ir tai pasitikrinant. Čia nebent kalba eina ne apie skirtumą eurais, o procentais?
immortallt 2015-06-30 16:22
Eurais, bet čia pasitaiko tokie 2-3 darbuotojai iš šimto, kurie skandalus nori daryti ir grasina savo teisėmis, bet pamiršta savo pareigas. Ir taip vaikšto, žemos kvalifikacijos darbuotojai.
kestutisz 2015-06-30 16:30
Tai jei žemos kvalifikacijos ir žemo atlyginimo tai normalu - tai jau gaunasi matomas procentas tai ir vaikščios. Nenormalu jei kontora tame judėjime mato išvis kažkokią problemą - jei darbuotojai pigūs tai vadinasi verslo planas turi būti numatantis lengvą jų pakeitimą. Ala RAID masyvas iš pigių diskų - reikia tik sekti, kad vienu metu nefailintų perdaug :)
aurimokas 2015-06-30 19:47
Kai darbdavys važinėdamas su 2014 metų MB CLS600 darbuotojam moka ne daugiau 400€, kai rinkos vidurkis yra 700€, sakydamas kad įmonėje vis dar tęsiasi krizė, darbuotojai išeina į kitas įmones kur krizė seniai pasibaigus ir kur jiem pasiūlo nors ir žemesnį už rinkos vidurkį, tačiau vistiek žymiai daugiau nei uždirba tokioj įmonėj
vardasas 2015-06-30 22:16
o kas dar motyvuoja dirbti? toks yspudis dirbam delto kad patinka dirbti.
kestutisz 2015-06-30 22:28
Pinigų taupymui yra sugalvota begalė pateisinimų - inovatyus darbas, asmeniniai iššūkiai, savirealizacija, dinamiškas kolektyvas ir panšūs niekai :)
aurimokas 2015-06-30 22:32
Kai skelbimuose rašo tokius "vėjus", iškart būna aišku kad atlyginimas bus MMA arba šiek tiek daugiau.
Arthuras 2015-06-30 23:00
Pinigai yra tik priedas. Jei darbas nemalonus... Tai pinigai laimės nesuteikia. Ir pastebėjau, kad kuo žemesnės kvalifikacijos ir mažiau išprusęs žmogus, tuo labiau jis laksto dėl kapeikos. Tuo daugiau jam reikia materialinių gėrybių. O ką dirbt - jau dzin. Keikiasi, kad dirba, bet dirba tą patį vis tiek. P.S. pinigai motyvuoja, bet jei tai vienintelis motyvaciją keliantis objektas - ta motyvacija greitai išgaruoja...
kestutisz 2015-06-30 23:10
Taip taip, pinigai tik priedas, bet tik kol gyveni pas mamą arba jau uždirbi tiek, kad tau net nebeaktualu. Ne kiekvienas dirbantis jam įdomų darbą (tarkim sutampančiu su hobiu) gali iš to išlaikyti šeimą, tad tenka ieškoti kompromisų. Taip, būtina ieškoti sau mielos srities, bet dažnai visus gerus norus nugesina kasdieniai poreikiai - atsiduriama uždarame rate, kad norint ką noris kardinaliai pakeisti reikia visų pirma tų pačių kvailų pinigų rezervo, o jei tu jų ir taip neuždirbi tai tame rate gali tektu suktis iki pensijos.
immortallt 2015-07-01 08:25
kestutiz, praktiškai iš bet kokios veiklos gali išlaikyti ir šeimą. Ir niekas nekalaba apie tai, kad šiek tiek negerai ar sudėtingas darbas. Kalbama apie tada, kai darbo sąlygos yra tragiškos, o algos skirtumas yra palyginus nedidelis - 10%. Beje, mano pavyzdyje gerai dirbantys, kad ir žemos kvalifikacijos, gauna maždaug vidutinę Lietuvos algą. Didelė darbuotojų dalis, kuri pradėjo dirbti nuo įmonės pradžios tebedirba čia.
kestutisz 2015-07-01 18:26
Na, bet sutik, kad vidutinis atlyginimas pas mus tikrai neįspūdingas ir tikrai neturėtų suteikti darbdaviui jokių vilčių apie darbuotojų lojalumą ar kažkokias geresnes motyvacijas nei papildomai procentai. Su tokia alga darbuotojo esminė motyvacija yra sulaukti algų dienos ir na dar nuolat galvoti kaip čia kažką susiveikti iš šono. Ne nuodėmė ir pabandyti perbėgti kitur, gal į užsienį ar atgal. Su tokiais pinigais neturi būti nė iš vienos pusės nei vilčių, nei nuoskaudų (kad va pabėgai apmokytas praeitą kartą tai dabar nebepriimsiu). Keliskart tą sumą viršijant jau galima galvoti apie tai, kad iš tiesų gal darbuotojui būtų galima bandyti siūlyti kaip "optimizuoti" mokesčius per draudimus, sporto klubus ar valdišką mašiną, "pagonus" (pareigas kurias jau verta rašyti ant vizitinės) ar šiaip atskirą kabinetuką su gražiu vaizdu. Taip, galima kažką išspausti ir iš mažos algos, bet turi aiškiai matytis jos augimo progresas - va padarysiu tą ir aną greičiau/geriau/blabla - bus gerokai daugiau pinigų.
immortallt 2015-07-01 18:55
Na jei vidutinę algą gauni rajone, tai kuo puikiausiai gyveni. Jei Vilniuje - jau sunkiau. Bet Vilniuje net pardavėjos padoriau dirbančios vidutinę gali gauti. Užsienyje gėris? Na jei taupai ir gyveni susispaudęs lieka daugiau, bet jei išvarai į Londoną pvz ir nori gyventi 15min nuo centro viešuoju dviejų kambarių bute bei savaitgaliais patūsinti, tai dvejoju ar tiek juodadarbis ten gali uždirbti. Tai būtent daug kas stengiasi sieti uždarbį su atliktu darbu. Ir skirtumai stebinantys. Vieni neužsidirba nė 300€ per mėnesį, kiti ir po 900€ per mėnesį uždirbą dirbdami tą patį darbą. Tai dabar sakykit, kaip galima kelti MMA, jei žmogus tiek neuždirba? Jis ateina į darbą ir laukia kol algą gaus, kol ją pakels, bet ne kol užsidirbs.
kestutisz 2015-07-01 21:21
Tai jei žmogus labiau pasistengęs per tas pačias 8 valandas nenori gauti 3x didesnio atlyginimo tai taip, blogai, išvis nėra ką apie kokais motyvacijas šnekėti jei pati universaliausia neveikia. Bet jei taip ištisai tai matyt tenkina tiek darbuotoją tiek darbdavį tai vadinasi taip turi būti. Nežinau iš tiesų kaip ten visai tiksliai užsienyje, bet kiek pažįstu kas gyvena nei skundžiasi nei susispaudę. Juolab paskutinių metų emigracijos jau buvo žmonių važiuojančių ne "na ura", o prieš tai dar ir pasidomint, dar iš anksto palankant kalbos kursus ir ne į pačius pigiausius darbus. Ir tik už universalų motyvatorių - pinigus. Blogiausiu agveju jei jau braškes renki - bus krepšy daugiau braškių, bus daugiau ir motyvacijos. Galbūt, kažkur aukščiausiame lygyje ir yra/verta visi tie žaidimai su maistu ar teniso stalais, bet čia jau daugiau kompanijos savireklama. Nusprendusiam išeiti labiau gaila bus palikti žavią administratorę, o ne teniso stalą :) p.s. nekalbu apie nežmoniškas darbo sąlygas, jų tiesiog neturi būti. T.y. normalios sąlygos nėra jau savaime privalumas, nes geriau nei nenormalios. Čia defaultas.
Arthuras 2015-07-01 21:54
Labai priklauso nuo to, kaip žmogus sugeba valdyti pinigus. Yra tokių žmonių, kurie NEGALI nenueiti penktadienį į barą palakti alaus už 3eur/0.5l. Kurie tiesiog NEGALI vaikščioti su prastu telefonu ar vairuoti prastą automobilį ar net naudotis viešuoju. Ir nuo to, kiek žmogus NEGALI be to ir ano - priklauso, kiek jam tų pinigų reikia. Yra tokių žmonių, kurie sugeba išleisti viską ir jiems visada trūksta. Tokiems - nieko kito ir nelieka, kaip tik visą gyvenimą vaikytis pinigų. O ilgalaike perspektyva tokie žmonės pralošia. Nes dažnai, pradžioje, tenka labai kvalifikuotą darbą padirbti pigiau, kad išmoktum jį dirbti. O po to atlyginimas auga sparčiau, nei einant dirbti primityvų darbą, kuriame gali uždirbti daug iškart, bet ilgalaikėje perspektyvoje - šnipštas. Tie, kuriems patinka, ką jie daro, kurie planuoja karjerą, žino, ką veiks - uždirbti nėra problema. Aišku, galbūt ne iškart, bet visi uždirba anksčiau ar vėliau. P.S kalbant apie šeimą... Ją kurti reikia tada, kai yra finansinis pagrindas po kojomis. Tada nereikia ieškoti kompromisų.
Arthuras 2015-07-01 21:56
Va būtent. Tokius žmones, kurie rašo "įspūdis" -> "yspudis", motyvuoja tik pinigai...
Atk 2015-07-01 22:04
Ar neprilipo daugelis prie užpakalio mamonos?