Uždelsto veikimo Kinijos bomba: kada ji susprogs ir kaip tai paveiks Lietuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-07-26 16:43
Pranašų madą įvedė SEB analitikas Nausėda. Nors visada pro šalį, bet tapo žinomas, tad Mačiulis juodai užpavydėjo ir taip pat pradėjo reikštis. Prognozių neatitikimas realybei dar liūdnesnis nei Nausėdos, bet žmonės einantį gatve jau atpažįsta ir tai didžiausias Mačiulio profesinis pasiekimas.
sub 2015-07-27 08:36
O kokios tavo prognozės įdomu būtų išgirsti? Ar tu tik reziuomuoji visada, kas didesnis lopas? Tik save šioje vietoje kažkaip praleidi.
vanduo4 2015-07-27 17:53
Kvailys aplinkui mato tik kvailius. Tai faktas. - O aš asmeniškai sutinku su šiomis prognozėmis. Kinijos eksportas tolydžio mažėja, o jos augimas tiesiogiai priklauso nuo eksporto. Tad belieka didinti vidaus apyvartą, kuri neįmanoma dėl mažų atlyginimų. - Tad pradėjus didinti atlyginimus, automatiškai brangs kiniečių produkcija ir eksportas dar labiau mažės. Vienintelis būdas, suspėti diegti aukščiausias technologijas, kurios pakeistų darbininkus ir neleistų brangti produkcijai. Ar tai įmanoma?
sub 2015-07-28 08:58
Manau įmanonoma. Manau, net diegiant robotus, ar aukščiausias technologijas, kurios pakeistų darbininkus, vistiek reiks kurti darbo vietas darbininkams, nes tų prekių vidaus rinkai nebeliks kam parduodi. Uždaras ratas. Pasiekus tokį aukštą ekonominį lygį, ateina pikas, kai pradeda kilti gamybos kainos. Tuomet gamybos užsakymus perima pigesnės darbo jėgos šalys, kurios dar gali išlaikyti tam tikrą gamybos kainų lygį. Taigi Kinijos ekonomika taip greitai nebeaugs, kaip augo pastaruosius kelis metus. Augimą perims pigesnės darbo jėgos šalys
immortallt 2015-07-28 09:30
Kinija dar turi milžinišką potencialą augti viduje ir eksporto augimas tam nebūtinas. Problema, valdžia yra nebepakankamai kompetetinga, ypač regionuose, kuri vykdo plėtrą nepaisant visko. Pvz toliau tęsia geležies rūdos kasybos projektus, nors jų savikaina 2-3x didesnė nei dabar rinkos kaina pasaulyje. Vartojimas Kinijoje dar tragiškai atsilieka. Realiai tėra mažiau nei 100 automobilių 1,000 gyventojų, kai Lietuvoje turbūt 600-800. Apie gyvenamąjį plotą net nekalbu. Klausimas, tik ar sugebės perkelti augimą į labiau struktūruotą ir apgalvotą bei ramesnį, o ne chaotišką ir visko augimą? Pvz., Kinija turės labai sparčiai vystyti atsinaujinančią energetiką, tam jinai gamins daugiausia viduje. Jei dar sugebės ir patobulinti technologijas, tai bus lyderiai regione ir galės eksportuoti statybos paslaugas, technologijas ir pan. O kol vykdys plėtrą vietoje, bus krūvos darbų. Taip pat sumažės labai stipriai tarša.
sub 2015-07-28 09:54
Berod vakar technologijose ir skaičiau, kad kinai statys berods 18 MW vėjo turbinų parką, jei neklystu, jei klystu - pataisykit.
immortallt 2015-07-28 10:09
greičiau 18GW Seni skaičiai: China installed between 10.5GW and 12GW, up from the revised 2013 total of 9.5GW, while Japan recorded more than 9GW installed, and the US totalled around 6GW of new capacity.