Rimtas perspėjimas: saugokitės bankomatuose įrengtų pinigų gaudyklių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-08-07 10:21
Prieš visokias pinigų gaudykles ir kameras aš asmeniškai esu bejėgis. Aš moku bankui ne tam, kad paskui reikėtų bijoti, ar čia galima saugiai išsiimti pinigus, o todėl, kad pasitikiu, jog jo įranga, už kurią jis yra atsakingas, manęs neapvogs.
punktyras 2015-08-07 13:27
Glušą ir bažnyčioj muša. Ar bankas stato gaudykles? Ar Husqvarna atsako už tai, kad benzininiu pjūklu kaimyno automobilio padangas supjaustei?
bat0nas 2015-08-07 13:54
Palyginimas su Husq. - netinkamas. Bankas nepardavinėja bankomatų. Jis teikia paslaugą.
immortallt 2015-08-07 14:13
bat0nas, galima pavyzdį pakeisti panašiu. Išsinuomavai automobilį, sugrūdai branduolinę galvutę ir nuvažiavęs į Akropolį susprogdinai. Kaltas nuomos punktas? Bankai bankomatus prižiūri, sukišę krūvas apsaugų, įdėtų banknotų niekad neišduoda atgal, o veža tikrinti su galingesne įranga, kad jei ir paimtų gerai padirbtų, tokių neišduotų atgal. Kiša ir visokiausius daviklius, deda kameras aplink, kad tokių atvejų išvengti, bet jei pats nesisaugosi, tai su automatinėmis paslaugomis visad kiti bandys išnaudoti. Žinoma, visada yra alternatyva, jei nenori pats saugotis - eiti į banką. Paims už paslaugą min 5€, bet nereiks rūpintis.
UTF16 2015-08-07 15:26
Tu tai vadini pavyzdžiu? Žinoma, kad firma čia niekuo dėta. Panašus pavyzdys būtų, jei išsinuomojai mašiną ir prie pat Akropolio sankryžos įvažiuoji kam nors į užpakalį, nes stabdžiai nesuveikė. Kaži, ar firma galėtų pasiteisinti „žinote, čia banditai mūsų garaže stabdžius sugadino“ ir „klientai! Būkite budrūs! Mieste siautėja stabdžius gadinantys banditai! Prieš važiuodami išnuomota mašina visada atlikite techninę apžiūrą!“
immortallt 2015-08-07 15:32
Jei stabdžiai sugadinti tyčia, tai nuomos bendrovė nebus atsakinga, nes tai jau yra visuomenei pavojingas turto sugadinimas. Teisiamas tas, kuris sugadino, o ne tas, kurio tai turtas. Jei nusidevėjimas - taip, įmonė atsakinga.
lindemann 2015-08-07 16:10
Lietuvoje veikiantys bankai žiauriai taupo bankomatų saugumo sąskaita. Vieninteliai dar padorumo verti šiame reikale- naujesni Swedbank'o bankomatai, prie kurių kažka pritvirtinti būtų sunku, o ir matytusi iškart. Visi kiti, ypač seni Danske/Šiaulių ir dar kelių bankų bendri bankomatai verkiant prašosi atnaujinimo.
UTF16 2015-08-07 16:14
Būtent todėl vartotojas ir moka pinigus, kad jam nereikėtų bėgioti ir aiškintis, kas turi būti teisiamas. Galų gale už tai, kad nuteis plėšiką, o ne įmonę, vartotojui nepasidarys nė kiek ne lengviau.
Shinigami 2015-08-07 17:33
Dar pasakykit, kad prie kiekvieno bankomato turi pastatyti apsaugini. Nes kas žino, gal kai nusiiminėsi pinigus nuo bankomato kas nors tave užpuls ir pabandys pinigus pavogti. Tai vėl kaltinsit banką kad jūsų neapsaugojo? Juk pinigai buvo pavogti tik ką išlindus iš bankomato. O jei norite didesnio saugumo tai eikit pinigus išsiiminėti į bankomatus esančius prekybos centro viduje. Kaip akropolije arba oze. Ten sukčiams bus daug sunkiau kažką padaryti bankomatams, nes parduotuvė pilna apsauginių ir stebėjimo kamerų.
Nerealiai 2015-08-08 11:48
Gerai, kad iš bankomato išimtų pinigų dar pačiam su UV lempa nereikia patikrinti, nors kas žino gal vertėtų.
Arthuras 2015-08-08 13:11
Tai yra tikrai ne žmonių, kurie nusiima pinigus problema. Problema yra tik policijos ir bankų, kurie nesugeba užtikrinti, kad pinigai būtų atiduodami saugiai. Kaip jiems tą užtikrinti? Bankomatai turėtų būti nuo to apsaugoti. O saugius bankomatus įsigyti - banko atsakomybė.
Shinigami 2015-08-09 21:44
Jei automobilis pateko į avarija, tai tikrai nėra vairuotojo kaltė. Tai yra automobilio gamintojo kaltė kuris nesugeba užtikrinti, kad automobilis važiuotu saugiai. Kaip jiems tą užtikrinti? Mašinos turėtu būti nuo avarijų apsaugotos. O saugius automobilius kurie niekada nepatirtu avarijos kad ir koks kvailys sėdėtu už vairo yra automobilio gamintojo atsakomybė.
Nerealiai 2015-08-10 02:13
Jeigu ta avarija įvyksta tarkim kompiuteriui užblokavus variklį, ar trūkus kažkokiam mazgui (gamybos brokas), tada kaltini gamintoją, bet didžiausia dalis avarijų įvyksta dėl tarpinės sėdinčios tarp vairo ir pedalų (išsiblaškymas, saugaus greičio nepasirinkimas ir t.t.), tokiu atveju kaltini atitinkamą kaltininką surašydamas deklaraciją draudimui. Jeigu ateityje visur važinėtų vien autonominiai automobiliai, tada taip, beliktų kaltint gamintoją. O su bankomatais tikrai galima kažką sugalvoti kaip pvz sudėti paprasčiausius IR artumo daviklius kaip telefonuose panašiai, kad kalbant išsijungtų ekranas. Taip ir prie bankomatų atitinkamų vietų idiegus praktiškai nepastebimus daviklius, būtų galima fiksuoti, ar prie bankomato nėra parazitinių įrenginių, o jei yra automatiškai filmuoti kas vyksta davikliui suveikus bei blokuoti automatą. Saugos tarnybos taigi tam ir samdomos, kad surinktų, papildytų bankomatus, galėtų prie to pačio sureaguoti davikliui parodžius, kad kažkas prilipinta.
Kiškis 2015-08-10 21:39
Iš kur žmogus, ypač vyresnio amžiaus, prie bankomato prieinantis kartą per mėnesį išsiimti pinigų, gali žinoti kaip turi atrodyti kiekviena jo detalė ir ar ten yra sumontuotų nelegalių įrenginių? Tas \
immortallt 2015-08-11 09:13
Tai vis daugėja įvairiausių apsaugų bankomatuose, sukčiai vėl ką nors nauja sugalvojo, taip ir eina viskas ratu.