Geros žinios dirbantiems: didės pajamos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-09-24 09:45
Jo, reiktų tik nepamiršti padidėjusių įplaukų dalį atidėti į rezervą ateityje laukiančiai krizei. Ar ir vėl viską ištaškyti norim? P.S. NPD didinimas labai geras žingsnis, tik argumentavimas to man nepatinka - surinkimas pagerėjo, tai viską išdalinam. P.S.S. NPD didinti reikia iki NPD=MMA, o MMA pririšti prie ~0,45*vidutinė alga, o Sodros išlaidas pririšant prie surenkamų pajamų, tai yra, išmokos kristų kitą mėnesį, kai tik krenta surinkimas. Augtų išmokos tik pusę tiek, kiek auga surinkimas mokesčių, tam, kad padengtų skolas. Ateityje sukauptų rezervą ir mažėjimas galėtų būt vykdomas taip pat su 0.5 koeficientu.
vytautas50 2015-09-24 10:32
Audrius 2015-09-24 10:40
Mazinti darbo jegos apmokestinima-zingsnis i teigiama puse! Bet LT jis dar labai labai per aukstas. Bendrai, darbo jega turi buti neapmokestinama. Mokesciai turi buti dedami ant zaliavu ir kitu istekliu. Tada atsiranda logika taupyti resursus ir idarbinti zmones-win win. Nu gal link to ir juda..let's see.
immortallt 2015-09-24 11:08
Audrius, tikiuosi PSD ir SODRA nelaikai darbo jėgos apmokestinimu? Kitu atveju tavo pasiūlymai sugriautų ekonomiką labai greitai. Greičiausiai gamyba taptų nekonkurencinga, o paslaugų centrai pralobtų. Šiaip geriausia apmokestinti vartojimą. Taip pat reikia įvesti mokesčius turtui, žinoma ne per daug, tuo tarpu sumažinant apmokestinimą darbo pajamų. Būtina orientuotis į mokesčius, kurių neįmanoma išvengti, tada gerės surinkimas ir sąžiningų apmokestinimas galės mažėti. Lietuvoje su biudžetu problema būtent surinkimas.
Audrius 2015-09-24 11:41
SODRA ir PSD yra darbo jegos apmokestinimas. Bet ar visai ju atsisakyti ar tik sumazinti reiktu nuspresti padarius tikslius skaiciavimus. Bendrai ka noriu pasakyti, kad mokesciai, visu pirma, turetu skatinti produktyvu uki/vartojima ir labai neskatinti "pravalgymo". Pradedant nuo iskastiniu energijos saltiniu ir kitu resursu, kuriu LT neturi ir kurie siandien LT labai brangiai kainuoja. Tada vidaus degimo masinos etc. Bedarbyste, LT yra labai auskta, tuo paciu metu, kai yra begales butinu darbu pradedant transporto infrastrukturos sutvarkymu (normaliu sutvarkymu, o ne liniju piesimu ant gaviu). Bendrai nesu uz mokesciu sumazinima, esu uz ju perskirtyma.
AP0323 2015-09-24 12:33
paskatins gimti daugiau vaikų??? +9EUR į mėnesį...
immortallt 2015-09-24 12:45
Audrius, PSD yra sveikatos draudimas - paslauga. Tai nėra mokestis. SODRA yra socialinis draudimas, vėlgi, tai į bendrą biudžetą nenueina. Tad tai nėra tikrasis darbo jėgos apmokestnimas. GPM jau kita kalba. Apmokestinti žaliavas nėra bloga mintis, problema, kad tokie būtume vieninteliai ir tektų konkuruoti su kitais. Tada gamybą Lietuvoje ištiktų mirtis. Taip pat apskaita būtų sudėtinga, lengva ir toliau slėpti. Nedarbo problema ne tai, kad darbų nėra, tiesiog nėra norinčių dirbti. Miestuose dabar jau sunku rasti net ir nekvalifikuotą darbuotoją už didesnę nei MMA algą. Suvirintojų tai iš vis amžiais trūksta, bet norinčių nėra. O jiems jau moka kartais daugiau nei MMA, tas pats ir su fūrų vairuotojais. Reikia atpratinti chebrą nuo gyvenimo iš išmokų. Sveiki žmonės jų iš vis neturėtų gaut. Nori išmokų ir nerandi darbo, bet sveikas esi? Viešieji darbai. Atsisijos nelegaliai dirbantys ir tiesiog tingintys.
Audrius 2015-09-24 13:08
Nesu tiesiai su tuo susidures, tai nelabai galiu komentuoti..bet manau jei yra poreikis, bet nieks nenori dirbt, matomai per mazai moka, Nezinau..
Auksine Logika 2015-09-24 13:10
Kodel Hong Kong'as turtingesnis uz Lietuva - nes ten maziausi mokesciai! Ai ir dar kad ten ne 60% dirba viesam sektoriuj (mokesciu moketoju saskaita) kaip Lietuvoj...
immortallt 2015-09-24 14:22
Audriau, tokios mintys geros, bet jos nėra tiesiogiai lengvai pritaikomos Lietuvai. Kodėl? Todėl kad yra kutlūriniai dalykai ir ekonominiai. Viskas itin komplikuočiau, nei man atrodo tau susidarė. Pvz nemokamas viešasis transportas - tai nepadidina keleivių srautų, tik visi buomžai lipa ir išmesti juos lauk pretekstas silpnesnis (smirdantiems ir purvinais rūnais negalima naudotis). Talinas padarė, rezultate keleivių srautai padidėjo tik nedaug. Tačiau, ilgu laikotarpiu tai padaro viešojo transporto valdymą neefektyviu, nes jam nėra reikalo stengtis kelti kokybės. Per mažai moka... Nu nemokėsi už darbą, kurio išmokai per 15 minučių tiek pat, kiek žmogui, kuris 2 metus mokėsi. Pvz iš darbo biržos jei atsiunčia 10 žmonių, tai ateina tik 1/3. Iš to tredalio, 2/3 iškart kiša lapą pasirašyti, kad netinkamas darbas. Taigi 9/10 net neįdomu kiek moka, jie tiesiog dirbti nenori. Kitas aspektas, kaip gali būti per mažai moka, jei neturi darbo? Suprantu, kai jau darbą turi ir ieškaisi geriau, bet kokio velnio didelė dalis visuomenės sėdi jau ir po 5 metus ir nieko nedirba? P.S. dėl apmokestinimo, ilgainiui būtų galima po truputėlį judėti ir link taršos ir vartojimo apmokestinimo, bet ES pvz juda link ciklinės ekonomikos, tai toks apmokestinimas praras prasmę ir pats. O pereiti prie turto apmokestinimo, tame tarpe galima integruoti, kad elektromobiliai neapmokestinami, o VDV automobiliai apmokestinami pagal taršą. Hong Kong'as turtingas dėl vieno niuanso, tai išskirtinė Kinijos zona, į kurią Kinija sukišo dafiga pinigų ir per kur plaukia milžiniški pinigai. Mokesčiai maži, bet ne jie lėmė tokią situaciją.
vanduo4 2015-09-24 15:57
Yra tokia žmonių kategorija, kuriems amžinai viskas blogai.
kiesza 2015-09-24 19:38
O kiek didės uždirbantiem tarkim 500e ?