Pamatėte šiurpią avariją? Nė negalvokite liesti žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

serafanas 2015-09-25 09:50
rimtai? atidaryti dangtį degant auto variklio skyriui ir gesint su kilogramo gesintuvu? Aišku, jei ten vienas laidas dega, tai užgesinsi. Kai užsidega kas rimčiau - sėkmės po to gydytis 2-3 laipsnio nudegimus, kai atidarius kapotą apspjaus kokiu tepalu, aušinimo skysčiu. Daugiau tokių straipsnių. Amazing.
SaMaras 2015-09-25 10:01
Teisingai, o jei dar baubas koks išlįs ir įkąs? Dažniausiai pagrindinė bėda kad žmonės mato problemas, bet ne jų sprendimo būdus, jei purkši pro groteles tai tikrai tik gesintuvo išmetimas.. O taip jei dar nesiveržia liepsna pro visus galus verta gesinti (ypač su 2kg gesintuvu), bet ir su 1kg verta gesinti, gal užgesinsi, gal kol gesinsi pribėgs kitas žmogelis su antru gesintuvu..
serafanas 2015-09-25 10:28
SaMaras, o tau teko gesinti degantį variklio skyrių? Akumas pajungtas. Pradegus kur nereikia storam laidui (Merfio dėsnis), ten bus papildomi 5kW šilumos + ugnis. Aš ir neneigiu fakto, kad galima užgesinti su 1kg gesintuvu. Bet dažniausiai tokie gaisrai užgęsta patys, nes nelieka kam degti. Jei yra pakankamai degimui medžiagų, tai gali kad ir 5kg senų gesintuvų su pasibaigusiu galiojimu būt. Neužgesinsi. Ypač naujesnių mašinų, kur skardą keičia plastikai ir kitos sintetinės medžiagos.
SaMaras 2015-09-25 11:27
Na pačiam gesinti neteko, o ir matyti teko tik vieną kartą degalinėje. Bet tuo kartu kol atbėgau su savo gesintuvu gaisras (pakėlus dangtį kilo gero pusmetrio liepsna) jau buvo užgesintas ir su 1kg. Gaisrinė mašina irgi gali neužgesinti namo, bet tai nereiškia kad neverta kviesti gaisrininkų. o dėl gesintuvų nežinau, mano asmeniškai 5m senumo (2kg), ir prieš TA vežtas tikrinti.. o jei seni, jei iš viso nėra, jei nemoka gesinti, jei rankos dreba... jei truputį per daug įsidegė.. labai daug jeigu ir niekad negali žinoti.. gal ir teisus tamsta gali būti
serafanas 2015-09-25 11:30
Man savo akim teko matyt, kaip begesinant mašina dar ir sprogo, tai... Jei jau matai pusmetrio liepsną, gal ir verta bandyt senesnę auto gesint. Naujos draustos KASKO, tai... gyvybe rizikuot nebandyčiau dėl to, kad užgesint ir po to su KASKO po teismus vaikščiot ala netaip ką nors padarei
immortallt 2015-09-25 11:35
Pala, kuris dar manot, kad po gaisro mašiną bus verta remontuoti? Seną, tai tiek pinigų nekiši, apynaujė yra kasko ir vis tiek, tiek pinigų nekiši. Yra dvi priežastys lįsti gesinti - kontroliuoti ugnį, jei yra pavojus gaisrui plisti ir jei yra viduje įstrigusių žmonių. Žinoma, jei vos rūgsta, galima dar gesinti.
serafanas 2015-09-25 11:46
būna žmonės perka varliaėdžių mašinas. Tai ten laidai dega kartais verta, jei laiku pastebi ir spėji uždesint ugniai nepasiekus tokio lygio, kai skarda raitosi. Bet kai jau atidarius kapotą ugnis metro aukščio... gesink negesinęs ten nieko sveiko nelikę apart galinio bamperio.
hamann 2015-09-25 12:45
čia jau irgi iš užpakalio traukti paistalai. Po atviros liepsnos po kapotu, jau praktiškai betkoks automobilis gali keliaut nebent į šrotą. O kasko draustis gali ir senus automobilius.
serafanas 2015-09-25 12:50
Draugo Nissan'ui užsidegė saugiklių blokas po kapotu. Užsigesino ir pasikeitė tą bloką + akumą. Išlaidos apie 200€. Jei žmogus nesupranta kas po kapotu vyksta visad geriau nelįst, nes sveikata brangesnė. Jei supranta - reikia spręsti pagal situaciją.
immortallt 2015-09-25 13:31
Taip, neatidaręs kapotą tikrai būsi tikras, kas dega.
serafanas 2015-09-25 14:20
tokiu atveju ten daugiau dūmai, nei ugnis verta rizikuoti dar. pilnas internetas video, kur gudruoliai plėšia kapotą, kai ugnis per visus galus dega.
lizunas 2015-09-25 16:00
neskaičiau straipsnio, bet iš komentarų matosi, kad pusę jų yra protu nesuvokiami. Tik durnius atidarinėja kapotą, pamatęs dumus!!! Visų pirma reik atleist jį ir priėjus su gesintuvu kišti gesintuvo šlangą ir pradėti purkšti po kapotu, o jau tada atidarinėti kapotą.
bahuriux 2015-09-25 17:40
Bandėm gesinti taksi, mersas dyzelis, virto dūmai iš variklio skyriaus, tai pirma ką padarėm nustūmėm nuo kitų mašinų į atvirą vietą, ten būtu sudegė daug mašinų jei taip nebūtume padarę. Atėjo keletas žmonių su gesintuvais, savininkas atidarė kapotą, ugnis užsidegė smarkiau, supurškėm kokius 10-12 litų putų, čia jei per visus paėmus ir nieko nesigavo mašina sudegė visiškai asfaltas apsilydė, atvažiavę gaisrininkai tik užgesino, jau kai beveik nebebuvo kam ten degti Kai dega toks kiekis slangų, laidų ir kas blogiausiai tepalų, tie 2kg gesintuvai, kad ir keletas jų tai, kaip bandyti jūrą primyžt.