Gyvename tik šia diena? Kas antram lietuviui būtų sunku rasti papildomus 430 eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2015-11-12 07:49
darykit isvadas, kuo toliau nuo gobsiuju verslininku krasto
hamann 2015-11-12 08:08
Prasideda minimalščikų dėjonės. Būk ir tu verslininkas. Galėsi tada būt negobšus ir mokėt valytojoms po 1000eur.
Audrius 2015-11-12 08:33
Liudna, bet nekeista. Gale dienos mums reikia apsispresti del savo prioritetu, ar mes fokusuojames i pilieciu gerove ar, kaip donkichotai, kovojam su praeities vaiduokliais is rytu. Neimanoma tureti abieju..
aurimokas 2015-11-12 10:35
Tamstą metams laiko reiktų pasodint ant MMA, be galimybės turėti daugiau. Pažiūrėčiau kaip išsiverstum ir už viską susimokėtum. Lengva versti viską ant tų, kurie neturi galimybės pasigerinti sau gyvenimą ir gauti didesnę algą. Kad gyveni Vilniuj ir dirbi "white-collar" darbą už 1000€, nereiškia kad ir Lietuvos užkampyje yra lygiai tokios pačios galimybės sėdėt visą dieną ofise geriant kavą ir už nieko neveikimą gauti pinigus.
kiesza 2015-11-12 11:57
Jaigu žmogus protingas (su verslininko gyslute) tu jį nuogą į mišką gali paleist ir visvien po 10 metų jis į tave žvelgs per mersedeso langą.
Auksine Logika 2015-11-12 12:12
As irgi taip sakau, bet yra kazkokie pyderastai kurie skelbia "vienybe, tauta, lietuva - lietuviams", bet jei iseisi i miska atsigriebt lopineli tau priklausancios zemes tai uzsiundys savo agurkinius sunis, prikabins baudu ir pasodins i cype.
hamann 2015-11-12 12:18
Būtent. gauti. todėl ir negauna daugiau nei mma. Kad gaut daugiau, reik dirbt ir užsidirbt. Šiaip dirbu inžinerinį darbą, ir nei Vilniuje nei Kaune. Ką reiškia be galimybės? Parodyk man asmenį neturintį galimybės "turėt daugiau" nei mma, aš tau parodysiu tinginį. Pats darbinę karjerą pradėjau nuo pagalbinio darbininko, vasaromis, tarp mokslų/studijų. Niekada nesu dirbės už mma. Kekvienas turi galimybę užsidirbt daugiau, ir tie kurie dirba - užsidirba.
woozyy 2015-11-12 12:29
Ka tu kalbi. Nueini i darbo pokalbi ir tau sako duodam mma, jei netenkina kita tenkins. Esu inzinierius, gaunu ~700 euru. Ir man cia pasiseke, nes daugumai pazystamu kitu specialybiu draugam taip nepasyseke. Visi verslininkai nori labai pigaus darbininko, kuris artu kaip arklys ir dar aciu sakytu. Zinau gal 5 energetikos firmas kur vietoj kvalifikuotu darbuotoju dirba paprasti zmones uz mma. Ir aisku pridaro nesamoniu, bet kam tai rupi? Juk pigiai dirba.
hamann 2015-11-12 13:31
Been there, done that, po studijų ėmusis ieškotis darbo visokių potencialių darbdavių pasitaikė. Į SDG darbo pokalbį nuėjus, vadovas visiškas marozas pasirodė. pasiūlė minimumą ir dar pareiškė, kad čia kaip pašalpa pirmus tris mėnesius, nes vistiek nieko nemokėsiu. Pasukiojau pirštu ir išėjau išklausęs jo nesąmonių apie motyvacinius medalius po metų darbo. Bet nieks nevertė ten dirbt. Tada įsidarbinau kaustoje darbui statybos aikštelėje, po kelių mėn gavau "švaraus" darbo pasiūlymą kitoje įmonių grupėje. Pradėjau irgi ne nuo fantastinių sumų, ~€500, ten per sekančius tris metus atlyginimą pasikėliau ~2kartus, bet man jo nieks nedavė už dyką, emiausi ir papildomų darbų ir pareigų. Kasmet keliuosi kvalifikaciją, jei reik ir už savo pinigus. Darbas ir dabar geras, pajamos pakankamos, tarnybinis transportas, geros salygos, bet pačiam norisi kažko daugiau, tad po truputį ieškaus perspektyvesnių pareigų. Jei darbovietė pasitaikytų labai perspektyvi o mano kvalifikacijos trūktų, sutikčiau surizikuot bandomuoju ir nemokamai dirbt. Tad neaiškinkit man apie tai, kad neįmanoma užsidirbt pinigų. Dabartinėje įmonėje kur dirbu, daug žemos kvalifikacijos darbininkų, bet nieks negauna mma. mma moka tik tiems kurie net ir tiek neverti, vien dėl to kad nėr darbuotojų, iš sodros ateinantys net nenori dirbt, prašo "pasirašyt" kad jis mums netinkamas.
Aidas 2015-11-12 13:34
Ne, Hamann, tu neteisus. Vieniem imanoma uzdirbti, kitiem ne. Taip buvo ir bus.
Simplicity 2015-11-12 13:35
Aš dar pateisinu, kai nusišneka paaugliai ir su darbo rinka nesusidūrę pirmakursiai, bet kai vėjus rašinėja dirbantys žmonės, tai aš jau nesuprantu. Niekur nėra ir artimiausioje ateity nebus taip, kad darbo rinkoj būtų vien tik inžinieriai, programuotojai ir konstruktoriai, nes tada nebus ką prie surinkimo linijos pastatyt, kad varžtus sukinėtų. Aš irgi paskutinėj savo lietuviškoj darbovietėj pradėjau nuo žemiausios grandies ir gan greitai iš cecho persikrausčiau į kabinetą. Bet tai daugiau sėkmė, nei sunkus darbas- atsilaisvino vieta, o aš turėjau ir patirties ir sugebėjimų bei naglumo pasikalbėt su to skyriaus vadovu. Toje įmonėj pradirbau iki išvykimo į Airiją ir daugiau tokių sėkmės istorijų ten nebuvo, nes paprasčiausiai neatsirado laisvų vietų specialistams,- kaip provincijai atlyginimai buvo gana padorūs ir vyresni tų vietų laikėsi įsikibę nagais ir dantimis. Net jei ceche prie linijų tuo metų būtų dirbę 500 pačių gabiausių darbininkų su daktaro laipsniai, tai net ir išmetus visus inžinierius, vadovus ir vadybininkus, darbo vietas ne ceche būtų gavę gal tik 30 iš jų. Ką visu tuo noriu pasakyt? O gi tai, kad kvalifikuoto darbo vietų yra tiek, kiek jų yra ir visi direktoriais, inžinieriais ar programuotojais nebus. Verslumas ne kiekvienam duotas ir dažnas nori dirbti savo darbą, gauti atlyginimą ir porą kartų per metus išvažiuoti į šiltus kraštus paatostogauti. Tokiems nereikia nuosavos vilos Ispanijoj, Porsche garaže, Rolexo ant rankos ir darbo po 18 val. per dieną- tegul tuo užsiima mylintys prabangą ir pinigus. (Sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti, bet mintį turėjai pagauti.)
hamann 2015-11-12 13:40
Žinoma. jei kyla darbe minčių kad reik pagert gerai, leidi sau neeit į darbą nes tą dieną nesinori, ar blogai po vakar, darbe sėdi tik tam, kad atsėdėt 8valandas ir pan. tai tada nieko keisto, kad gauna mma. taip pat labai daug lemia požiūris į darbą. Arba jei pasirinkai studijuot vadybą, filosofiją, teisę, ar dar kokįą nieko vertą(arba visiškai nepaklausią) discipliną vien dėl diplomo, tai tada irgi būtų naivu tikėtis aukšto atlyginimo.
hamann 2015-11-12 13:56
Tu man geriau pasakyk, kuriuo iš tų atvėjų darbuotojas yra grandine prirakintas prie darbo vietos? Darbo sutartys pasirašomos abiejų šalių susitarimu. Kuria prasme dirbant neperspektyvų darbą kasnors kam nors draudžia ieškotis geresnės vietos? kuria prasme apskaitininkas, negali keltis kvalifikacijos išsilaikydamas naujus sertifikatus ir pan? Bankuose karjeros galimybės yra ganėtinai plačios ir realios. Šitą puikiai žinau, nes artimoje aplinkoje turiu nemažai žmonių dirbančių bankuose. O kasininko darbo vieta išvis nėra siekiamybė, tai gali nebent būt laikina darbo vieta. Jei kažkas ten dirba metų metais, tai reiškia: 1. gerai ir ten 2. nepakankamai nori kažką keist 3. tingi dirbt. Kitavertus puikiai galiu pateisit, jaunus asmenis dirbančius kasininko pozicijoje, nes tai yra gyvenimo pradžia, už kažko reik kabintis, pragyvent kol susirasi kažką perspektyvesnio ir pan. Konforto zona ir pokyčių baimė jau yra kita tema.
Kadras 2015-11-12 14:22
Geriausias pwz Gargzduose isikurusioje imoneje 'Mars Lietuva', siuo metu esanti direktore, imonej pradejo karjera nuo sekretores. Jei esi protingas, visuomet pakilsi karjeros laiptais.
Laurynas19 2015-11-12 14:29
Prie pokyčių turi prisidėti visi įskaitant ir tuos dirbančius už minimumą, nėra nieko neįmanoma, tiesiog reikia veikti, o ne kaltinti burių išradėją už tai, kad atėmė darbus iš irkluotojų. Beto tu kalbėjai apie sėkmę. Jos tikrai reikia (ir man lygiai taip pat kaip tau pasisekė), tačiau yra toks posakis jog sekasi geriausiems. Taip pat vienintelė vieta kur sėkmė eina primiau triūso yra žodynas. Ir kaip visada ginčai dėl "juodadarbių" ir "sėkmingūjų" priveda į kiekvieno pasaulėžiūrą.. Aš asmeniškai protą laikau raumenimi kurį gali ištreniruoti lygiai taip pat kaip bicepsą ar tricepsą. Jei niekada nedarei atsispaudimų, padaryti 10bus sunku, bet jei kas dieną darysi po 10atsispaudimų ir tą skaičių nuo latos kelsi, jau po 3mėn sugebėsi ir 70padaryti, lygiai taip pat yra ir su protu. jei juo nesinaudoji tai sukurpti logišką seką galvoje yra labai sunku ir net galva skauda, tačiau jei tai darai kas dien, jau po trijų mėnesių protas dirbs daug geriau. Tačiau dauguma žmonių galvoja, jog "aš va gimiau durnas tai galiu daryti tą ir tą, o va jis gimė protingas tai turėtų kažką sukurti ir viskuo su manim pasidalinti"
Arns 2015-11-12 14:39
Lietuvoje retas atvejis, nes dažniausiai postuose sėdi geri pažįstami. O jei per stebuklą kas ir pakyla, neretai todėl, kad sutinka dirbti už ženkliai mažiau atitinkamas specialistas. Pats žinau ne vieną pavyzdį, kai žmogus netinkamas būti vadovu, nieko nesugeba suvadovauti ar sukontroliuoti kolektyve, bet tiesiog yra geras specialistas ir garbėtroška, tad tiesiog paskyrė ir nė niekas nesidomi kas dedasi, jei nenuvaro į bankrotą įmonės, reiškiasi gyvent galima. Būtent todėl neretai Lietuvoje ir yra tokios mažos algos ir mažas efektyvumas, nors retas dirbantysis gali pasakyti jog darbe nosį krapšto. Tiesiog aukščiausiuose sluoksniuose daugiau vertinama ne kompetencija, tad ir dirbama kaip sugebama, o ne kaip geriau. P.S Neretai įmonės, kuriose niekas nesugeba padirbti, gali buvę darbuotojai pasakyti, jog direktoriai/direktorės dideli d****ai, daugiau trukdo atlikti užduotis ir patys žmonės neištveria tokio nesiskaitymo su jais. Kaip neretai paaiškėja, jie arba turintys pinigų ir įkūrę ale verslą arba iškilusios buhalterės, betonuotojai, kurie tiesiog dirba darbą kaip išmąsto.
hamann 2015-11-12 14:58
Toli gražu ne retas, žinau ne vieną atvėjį, kai iš žemiausios grandies per palyginus neilgą laiką užkopė iki aukščiausio lygio vadovų. Aišku tai daugiau galioja didelėms įmonėms. Vidutinio dydžio senoms įmonėse iš tiesų dažnai galima rast tavo apibūdintų situacijų. Kad ir: http://www.veidas.lt/lietuviska-imone-a ... gamintojus Vadovas įmonėje pradėjęs karjerą nuo gamybinio cecho. (čia beja, geras pavizdys lojantiems, kad Lietuvoje nėr pramonės, tik prekybos centrai)
mch0lic 2015-11-12 15:44
Offtopic: Reputacijos skaitliukas iš tikro buvo šaunus forumo 'as, visi nors kiek protingesnius pasisakymus rašantys jau užkaupė šiek tiek reputacijos, tai kai kurių komentarų net skaityt nebereikia Grįžtant prie temos, tai visi kalbat tik apie vieną darbą (nors tai nėra blogai), karjierą ir pan. Taip aišku gyvena didžioji žmonių dalis ir aš tame problemos nematau, tačiau mano pažystamų rate, negi tokių kurie užima tikrai aukštas pareigas, yra nemažai žmonių kurie dirba pilna darbo dieną, o savaitgaliais ar po darbo užsiima dar kažkokia veikla(ne samdomas darbas) kuri per mėnesi pvz papildo asmeninį ar šeimos biudžeta papildomais 200+EUR.
Arthuras 2015-11-12 19:15
Jei kalbam apie jauną žmogų (na tarkim, iki 40 metų), tai Lietuvoje yra visos galimybės užsidirbt. Taip, jei tobula svajonė yra atidirbt nuo 8 iki 17h, su pietų pertrauka ir visą likusį laiką nesukt galvos - tai taip neuždirbsi. Bent jau pradžioje visur tenka padirbėt daugiau, kad kvalifikacija ir sugebėjimais prisivyt seniau dirbančius kolegas. Taip pat, jei nesitobulinsi, nesimokysi ir užsisedėsi vienoj pozicijoj ir sulauksi tų 40+ metų - tada darbą pakeist bus labai sunku. O juolab gerai užsidirbt. Paprastai tariant - tinginiams Lietuvoje ne rojus. Tikrai. Vieni nuo mokyklos laikų siekia savo, kiti nuo mokyklos laikų plaukia pasroviui. O jei tas plaukiantis pasroviui neturi įtakingų dėdžių - skundžiasi, kad sunku užsidirbt. Sakysit, visi nebus inžinieriais, itšnikais ir t.t.? O ir nereikia. Santechnikai, mechanikai, suvirintojai, baldžiai ir kiti - uždirba labai gerus pinigus (pabandykit užsisakyt baldus, kokybiškai susiremontuot automobilį ar pan.). Tikrai, tikrai labai gerus. Jei negeria, daro sąžiningai ir kruopščiai - tokių specialistų tikrai labai trūksta. Ir kuomet didžioji dalis piliečių turės padorią specialybę (nebūtinai hi tech), tai ir tie visai be kvalifikacijos uždirbs daugiau. Nes jų ims trūkti.
Xdmin 2015-11-12 21:40
Taip atrodo kai tu esi klientas, kad moki uz paslauga daug, ir tas zmogus turbut uzdirba daug. Daug lieka tai nebent serviso/gamyklos vadovui. Jei zmogus dirbantis pilnu etatu yra tinginys tai ka zinau.. Jau geriau tada uzsienyje kad ir pati paprasciausia darba padirbti 3-5 metus ir grizes turesi pakankamai santaupu gyvenimo pradziai (kukliam bustui, automobiliui, juodai dienai), turedamas tvirta finansini pagrinda galesi pasivyti kitus daugiau greiciau nei cia kazka mokydamasis diena ir nakti dirbdamas arba atvirksciai.