Prancūzijos karas su „Islamo valstybe“: kaip jis vyks ir kaip pakeis pasaulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Go West 2015-11-17 14:30
Gaila, kad straipsniai nepasirašomi, smalsu sužinoti šio šedevro autorių. Ypač patiko sakinys:
vanduo4 2015-11-17 18:29
- Prie ko čia Lietuva ir Sirija? Tai niekaip nesusiję. - O dėl Prancūzijos keršto, tai tas bombardavimas tėra labiau psichologinis poveikis Prancūzijos visuomenei, kad tipo mes kažką galime. Iš tikrųjų bent kol kas jie nieko negali. JAV žvalgyba aiškiai pasakė jog siųsti kariuomenės neapsimoka, nes nėra vietinių gyventojų palaikymo, t.y. jie labai neorganizuoti ir taika regione būtų tik kol būtų taikos palaikymo pajėgos. Jas išvedus, ISIL vėl sugrįžtų. - Įdomiau būtų tas faktas, kad susprogdinus Rusijos keleivinį lėktuvą, labai neužilgo įvyko išpuolis Prancūzijoje. Panašiai kaip Rusijos metro nuvažiavus nuo bėgių traukiniui, už poros savaičių virš Ukrainos buvo numuštas keleivinis lėktuvas. Na gal čia tik sutapimas?????.. - Iš esmės, šie sprogdinimai sufleruoja Assado saugumo zonos kūrimą, Kurdų valstybės klausimo kėlimą, SPA (sirijos pasipriešinimo armijos) teritorijos klausimą. - Iki šiol visuose karštuose taškuose buvo duodama žalia šviesa bet kokiam režimui, svarbu kad nustotų žudynės.
Shioks 2015-11-18 00:00
Deja nebuvo taip niekada, realiai jei matydavo, kad nieko nepasieks remiant sukilelius, tuom viskas ir pasibaigdavo ir rezimai toliau egzistuodavo. O zudynes nesiliaudavo, na karo mastu gal ir taip , bet toliau vieni kitus pjaudavo kol ispjaudavo.
vanduo4 2015-11-18 01:32
- Deja taip buvo visada ir yra iki šiol. Libija (šiaurės Afrikos gentims kontroliuoti), Talibanas (Rusijos invazijai pasipriešinti), Huseinas (Sunitų terorui prieš Šiitus kontroliuoti), Iranas (stabilumui regione kontroliuoti kol nepradėjo vystyti branduolinių technologijų), SSSR (taikos po II pas. karo sąlygomis) ir t.t. - Bet pasikeitus aplinkybėms - radikalūs režimai yra šalinami: SSSR žlugo; režimai Afganistane ir Irake nuversti; perversmai Libijoje, Egipte, Sirijoje. - Minėtose šalyse režimai iš dalies panaikinti, o va Sirijoje nėra aiškaus lyderio tad ten visai įmanomas teritorijos perdalijimas: Assadi režimas, Kurdų teritorija, PSA teritorija ar pan. - Aišku Vakarai norėtų įvykdyti perversmą, įvesti sąlyginį demokratinį režimą ir palaipsniui integruoti visuomenę, tačiau tam trukdo Rusija, nes ji puikiausiai supranta, kad jos režimui taip pat ateina galas. - Ir tikriausiai naujų teritorijų sukūrimas yra vienintelis problemos sprendimas. Panašiai buvo įkūrus Izraelį. Arabai labai prieštaravo, bet nuo Izraelio gavo į skudurus, o dėl vakarų spaudimo ir pinigų - arabų pasaulyje viskas gan stabiliai vystosi (Egiptas gyvena taikoje su kaimynais, Jordan netgi turi vakarų karines bazes, Palestina nyksta dėl savo egoizmo ir trumparegiško Pasaulio suvokimo, Arabų pusiasalis skęsta turtuose, nes priėmė vakarų žaidimo taisykles). Teliko integruoti islamiškąjį pasaulio suvokimą, o tam trukdo Rusija, nes bijo jog Islamas potencialiai labiau linkęs integruotis nei Rusija su savo korupcine finansine piramide.
jordanbn2 2015-11-18 03:21
Tai lai siuncia lietuva tuos kareivius. Juk turi kariuomene. Kurios paskirtis karas. Ne tik amerikieciu kareiviai turetu kariauti visur ir sirijoje ir lietuvoje
Atk 2015-11-18 05:26
Tamsa tamsos nevaiko!
sub 2015-11-18 09:50
Geriau tegul nesiunčia Lietuvos karių į Siriją. Jau buvo FB žinomų žmonių pareiškimai, kad reiktų bombarduoti ISIS pozicijas ir Lietuva turėtų kuo tik išgali prisidėti. Na ne Lietuvai šis karas, geriau savo kariuomenę treniruoti ir palikti gynybai, ka gali žinot kada kokie rusai sugalvos imtis separatistinių ar karo veiksmų. O ir tie patys ISIL grąsina visai EU, tai nebus keista jei iki Lietuvos daeis, geriau gintis.