Gyvūnų ekspertai prašo negąsdinti kačių agurkais (Video)  (0)

Šią savaitę internete ėmė populiarėti vaizdeliai, kai katės smarkiai išsigąsta ir iš baimės stipriai pašoka, netikėtai pastebėjusios šalimais gulintį šeimininko padėtą agurką. Apie tai antradienį rašė National Geographic.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, kaip pastebi gyvūnų elgsenos ekspertai ir veterinarai, stresai katėms kenkia.

„Jei gyvūnui sukeliate stresą, tai veikiausiai nėra gerai. Jei darote tai tiesiog dėl juoko, tai kyla klausimas dėl jūsų žmogiškumo“, – pažymi Jill Goldman, gyvūnų elgsenos ekspertė iš Pietų Kalifornijos.

Jphnas Bradshaw, kačių elgsenos ekspertas iš Bristolio universiteto ir knygos „Katišk jausmai“ autorius, šiam teiginiui pritardamas, dar pridūrė, kad tokie „siaubingi video skatina žmones gąsdinti savo gyvūnusiš juoktis iš jų“.

Goldman paaiškino, kad agurkai gali stipriai sukrėsti katę, mat ji „paprastai agurkų ant grindų nemato“. Taip pat tai gali sietis su tuo to, kad gyvūnai vaisių suvokia, tarkime, kaip gyvatę – o tai mirtinai pavojingas plėšrūnas.

„Išgąsdinta katė dažniausiai bando greičiau pabėgti iš tos vietos, o tik paskui aiškintis išgąsčio priežastis iš toliau“, – papasakojo Goldman.

Šią situaciją taip pakomentavo ir knygos „Galvokite kaip katė“ autorė Pam Johnson-Bennett. Anot jos, vaizdeliuose agurkai dedami šalia dubenėlio. Tuo tarpu katės dažnai sieja maitinimo zonas su visiško saugumo zonomis, todėl taip išsigąsta.


tvrain.ru

 

(46)
(32)
(14)

Komentarai (0)