Kuo „Islamo valstybė“ girdo džihadistus, kad šie jaustųsi neįveikiami?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-11-23 11:22
Tarsi tarp kitko pamineta detale. Saudo Arabija yra svarbiausia vakaru "sajungininke" ir "drauge" viduriniuju rytu regione. Visi vakaru lyderiai su tais psichais soka kardo sokius ir didziuojasi rekordiniais ginklu pardavimais jiems. Visai nesenai Prancuzijos prezidentas gyresi keliu milijardu euru vertes ginkluotes sandoriais, o dabar skelbia kara IS . Tai gal reiktu apsisprest, vakarai pries IS ar su jais? Saudu Arabija yra ta pati "sajungininke", kuri yra didziausia IS remeja ne tik narkotikais, bet ir pinigais bei ginklais. Beje, Saudu Arabija de fakto, naudoja ta pacia ideologija kaip ir IS-kapoja galvas gejams, netikintiems, palikusiems islama, raganoms ir t.t.. Zodziu, mane vercia vemt toks vakaru valstybiu hiprotiskumas.
Staska 2015-11-23 12:20
Matai, Vakarai negali elgtis nemoraliai, neteisingai, ar negarbingai. Tai tik Rusija ir musulmonai blogi, kurie žaidžia nešvarius politinius žaidimus, o Vakaruose tokių dalykų nėra ir būti negali, kažką labai primena...
Auksine Logika 2015-11-23 13:06
O as maniau jie geria nekaltu mergeliu krauja...
vanduo4 2015-11-23 18:08
- Klaidingos tavo išvados. - Tai, kad Saudo Arabija parduoda narkotikus, dar nereiškia, kad jie remia IS. Narkotikai pozityviai veiksmingi kelias dienas, o paskui "pagirios". Profesionalūs kariai narkotikų nevartoja, nebent jau mūšyje palūžo. Bet po ilgesnio vartojimo jis jau nebe kareivis. Tinkamas nebent susisprogdinti. - Beje, narkotikai nusiurbia dalį IS pinigų. - Oficialiai Saudo Arabija remia vakarų koaliciją ir tuo pačiu Kurdus bei SPA (Sirijos pasipriešinimo armiją). Jeigu jie remtų teroristus, jie iš koalicijos būtų pašalinti ir Vakarai ginklų jiems neparduotų. - Taip, kad skleidi klaidingą informaciją.
Audrius 2015-11-23 18:46
Idomu tu istikruju toks naivus esi ar cia siaip sh*da mali? Kuom paremtos tavo "izvalgos", speju kokiu lrytu, ane? Nesenai pats JAV vice prezidentas oficialiai pripazino, kad Saudu Arabija ir kitos JAV golfo regiono "sajungininkes" yra didziausios ISIS remejos. Jau nekalbu apie vakaru zvalgybos institucijas. Ideologiskai ISIS ir Saudu Arabija (Sunitai) yra 1 prie 1, plius Saudu Arabija regione konkuruoja su Shiitiniu Iranu ir yra labai suinteresuota bet kokiais budais nuversti Irano remema Assada ir Hezbola. Nors ka as cia tau aiskinu, nera prasmes su tavim diskutuoti.. Tik tavo paties labui siulyciau pasidometi Saudu Arabijos paskutiniu 30metu istorija. Pasidomek kas per dalykas yra Wahhabi Salafism islamas, nereiks viesai apsijuokinet..
vanduo4 2015-11-24 02:28
Iš kur ištraukei tokias nesamones? Gal įmesi nuorodą? Sirijoje kovoja dvi koalicijos: 1. JAV, Saudo Arabija, Irakas, Sirijos sukilėliai; 2. Sirijos režimas, Rusija, Iranas. 3. Tarpinė grandis - ISIL. Įtariu, kad su rubliniais nėra ką diskutuot tokiais klausimais. Jie panašūs tik ideologiškai - jie Sunitai, deja jų religijos praktikavimas labai skirtingas (Saudo Arabija kol kas nėra teroristinė valstybė, kokia yra Rusija).
Arns 2015-11-24 08:46
Ir Afganistane Bušas su Pakistanu ėjo koja kojon, kol paaiškėjo jog jie vieni pagrindinių Talibano finansuotojų. Obamai teko nepranešus "sąjungininkams" pasiųsti spec būrį sumedžioti Osamą bin Ladeną Pakistane, nes jau amerikiečiai susiprato, kad kuo daugiau info dalinasi, tuo daugiau jos nuteka per pakistaniečių žvalgybas.
vanduo4 2015-11-25 04:56
- Obama dažnai kartojo jog Sirijoje nėra kam perduoti valdžios, todėl jie nesiekė vien tik nuversti Assado, kad vėliau sukurti naują prežimą kaip Irake. Todėl JAV nesiėmė lyderio pozicijos karinėje srityje, jie lyderiavo politinėse derybose, deja susitarti dėl Assado pasitraukimo nepavyko. - Tad ISIL tame regione atsirado kaip natūraliai susiklosčiusių aplinkybių išdava - vieno jėgos centro nebuvimas (Turkai ir Arabai nori sau palankaus režimo, JAV - demokratinės sistemos); Tad galutinė situacija ta, kad dabar neaišku kas su kuo ir už ką, todėl kiekvienas remia ką nori ir ieško iš to naudos: - Turkija perka pigią naftą ir per sieną praleidžia kovotojus; - Arabai remia "visus" kovotojus; - JAV derasi ir nesusidera, kartais pabombina, kad vietinės gentys nebūtų išnaikintos; - Europa "integruoja" imigrantus; - Prancūzija prisijungė prie ISIL bombardavimų. Visgi politiniame lygmenyje jie daugiau ar mažiau savo veiksmus derina. Išvada: tikimasi jog jėgų pusiausvyra išsirutulios pati, kaip Europoje po ilgų Kryžiaus žygių karų išsirutulio Demokratinės valdymo sistema kaip pati efektyviausia. O nuo šalutinio poveikio (ISIL - kriminalinio pasaulio) niekas neapsaugotas. Taip, kad strategiškai aš niekur nesuklydau, o va jūs savo nuomonę grindžiat pagal tai, kokius faktus rankoje laikot.
Arns 2015-11-25 15:27
Vandenėli, žinom jog esi visada teisus. Oficialiai sakai remi vienus, bet meti ginklus kitiems, dar iš jų "netyčiom" perki naftą bei nepastebi kas "migruoja" ir tai tavo versijoje pilnai dera kovoje. Bet štai Rusija bombarduoja visus grasinančius civilius, ir staiga jau pats juos vadini blogiu, kad jie visiškai nekovoja su ISIS ir t.t. Ne dvigubi standartai?
vanduo4 2015-11-26 19:25
Eilinį kartą pritrūkai argumentų? Paprastas patarimas - nelįsk į mano komentarus ir nedaryk sau gėdos. Bei neiškreipk faktų ir aš nelįsiu į tavo komentarus, nebent tie faktai neliečia mano interesų. Mąstyk pozityviai ir neskleisk neapykantos.