Atskleisti klausimai, kuriuos teroristai dažniausiai užduoda IS „Pagalbos centrui“  (1)

„Islamo valstybė“ (Islamic State - IS) skiria technologinių išteklių džihadistams, kurie nori geriau paslėpti savo pėdsakus internete. IS samdo 5 – 6 žmones, kurie dirba visą parą ir atsako į klausimus apie tai, kaip šifruoti žinutes, paslėpti asmeninius duomenis ir nepastebėtiems naudoti aplikacijas kaip „Twitter“, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa ši pagalbos schema yra tarsi „pagalbos centras“, tačiau paslaugas jame teikia ne kalnuose pasislėpę teroristai, o skirtingose pasaulio vietose esantys „Islamo valstybės“ nariai, sako Kovos su terorizmu centro West Pointe (JAV) kibernetinės saugos ekspertas Aaronas Brantly'is.

Patarimai dažniausiai perteikiami IS naudojamame komunikacijos kanale „Telegram“, kur pokalbiai šifruojami.

Džihadistų pagalbos centras pateikia ir ilgus mokymosi gidus. A. Branlty'is sako peržiūrėjęs 300 puslapių mokomųjų dokumentų ir 25 „Youtube“ vaizdo įrašus, kuriuose patariama, kaip likti nepastebėtiems slaptųjų tarnybų ir pareigūnų.

„Sakyčiau, kad iš esmės jie yra techniškai pažengę“, – įspūdžiais dalinosi A. Brantly'is. Štai keletas pavyzdžių, ko dažniausiai teiraujamasi „Islamo valstybės“ pagalbos centre.

Kaip paslėpti telefono numerį, kai registruojamasi prie aplikacijų, tokių kaip „Telegram“? Viename CNN žurnalistų matytame pavyzdyje pateikiamas 28 puslapių gidas, kuriame aprašoma, kaip paslėpti telefono numerį kuriant paskyras „Twitter“ ir „Telegram“;

Klausimai apie tai, ar džihadistų komunikacijoms verta naudoti „Skype“;

Atsargos priemonės, kurių vartotojai turi imtis naudodami „Instagram“, kad nebūtų atskleista jų buvimo vieta ir patarimai, kaip sutrikdyti veido atpažinimo technologijų veikimą;

Kokios aplikacijos labiausiai tinka norint paskambinti?;

Kaip bendrauti skaitmeniniu būdu, jei nėra prieigos prie interneto?;

Kaip saugiai naršyti internete?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)