Paaiškėjo, kaip galime suduoti smūgį „Islamo valstybei“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-11-27 13:26
Arabų kalba neturi balsės „e“ (kaip ir „o“, beje, kuri įsimetė į kitą plačiai žinomą skolinį iš tos kalbos).
uodas 2015-11-27 13:56
„fanatikų grupė, kuri primeta savo valią kitiems" taip galima vadinti ir kas antrą vegeną Lietuvoje - labai agresyviai nusiteikę kitų atžvilgiu
UTF16 2015-11-27 15:46
priešaky. Kurį kelią renkiesi?
vanduo4 2015-11-27 15:55
Sakyčiau visai paprasta ir nebloga mintis. Nekęsdamas kito tu jį verti priešintis, t.y. stiprėti; Išjuokdamas kitą jį darai silpnu, o silpnais teroristai tikrai savęs nelaiko. Tapti pajuokos objektu niekas nenori. tad kažkas ir nesiryš, o kitiems tai kels emocinę įtampą. Žodis "teroristas" sakyčiau jiems suteikia netgi garbės, nes tai tolygu - PAVOJINGAi ASMENYBEi. Dauguma bailių tik ir svajoja tapti baisiais.
trapecijus 2015-11-27 18:31
dar daugiau nesąmonių prirašys...
Kirtiklis 2015-11-27 22:58
O netiktų goat f#kers?lietuviškas vertimas dar geriau skamba. Ar panašiai. Bet jaučiu nelabai jiems aktualu, nors kas ten žino.
Ernestass 2015-11-28 16:49
O ar jiems daug rūpi ko juos vadinsime? Mums daugiau rūpės kai ką nors susprogdins ir čia. Kadangi esame skystablauzdžiai bestuburiai, mes turime prisitaikyti prie jų norų, nes mes akivaizdžiai, be pravardžiavimo nieko daugiau ir nesugebame padaryti.
moo 2015-11-28 19:04
Ygzektly, be pravardžiavimo nieko. Dar ir savikritiški, panašu. Išduokite kas tie Jūs? P.S. renkatės varyti ant kažkokių ten saviškių (gal pasakysit kas esate), bet ne ant teroristų. Gal remiate teroristus ir nekenčiat saviškių?
Kirtiklis 2015-11-28 21:11
Patyčios labiau kanda nei fiziniai veiksmai. O potencialių kandidatų atbaidymas taip pat gali duoti naudos.
Auksine Logika 2015-11-29 13:31
Tuo paciu ruskius galime imt vadint irgi tikrais vardais - isprotejusios banditines ciukcios
Ernestass 2015-11-29 20:59
Teroristams ne žodžius mėtyti reikia, o aviacines bombas. Jie į žodžius atsakys smurtu, bei sieks savo tikslų nusitaikant į nieko dėtus žmones. Tokie parazitai neturi teisės egzistuoti ir vienintelės derybos su jais gali vykti tik pro šautuvo vamzdį. O tai, kad tokie minkšti metodai yra iš vis siūlomi kaip smūgiai prieš ,,Islamo valstybę'' tik parodo kokia ši karta yra minkšta. Vieni ateina su bombomis ir įkaitais ir siekia mus pavergti politiškai, o mes tesugebame tik šmeižiančiai spaudoje jiems atsikirsti?
Auksine Logika 2015-11-29 21:30
Bet juk ne is lempos jie ateina. Juk mes ju namus sprogdinom, tai jie dabar gyvena tik del kersto. O atsiprasyt ne taip lengva kaip bomba numest.
Ernestass 2015-11-29 22:47
Jie susikūrė dėl JAV nesugebėjimo valdyti okupuotas teritorijas tačiau tai nereiškia, kad mes nesame natūralūs priešai. Jeigu norime stovėti už savo moralus, jų nusikaltimai negali būti toleruojami. Jeigu mes juos bombarduojame, tuomet jie ateis pas mus, bet kokiu atveju. Vargu ar jie mus būtų ramybėje palikę jeigu mes nebūtume kišesi į jų reikalus nuo pat pradžių tačiau dabar situacija paprasta: arba jie, arba mes. http://www.indiatimes.com/news/india/th ... 44010.html Norime ar ne, jie pas mus būtų atėję. ISIS yra absoliutus blogis, kurio netgi savo veiksmo filmuose nesugebame sukurti kaip piktadarių. Tiktais kažkodėl kai jis realiai atsirado ir pradėjo grasinti mums, mes pradėjome mastyti kaip jį galime geo-politiškai išnaudoti, o ne pasiųsti į jų išsvajotą rojų. Matote ką Rusai padarė? Atėjo ir pradėjo griauti visus tuos teroristus regione be diskriminacijos. Taip ir reikia kovoti, dabar Prancūzija ir dar kelios šalys atsibunda ir supranta poreikį imtis realių veiksmų, o ne tik sekti nekompetetingą JAV strategiją regione.
hamann 2015-11-30 08:53
To iš tavęs ir reikėjo tikėtis. šlovė pasaulio išgelbėtojai motušei rusijai! O kad rusai patys ne ką geriau už ISIS (DAESH) tai eilinį kartą nutylėkime. Geriau palokime ant JAV.
moo 2015-11-30 10:31
Pats parašei ir tą įrodei: esi pravardžiuojantis skystablauzdis bestuburis, nes nieko kito nesugebi. Už savikritiką gerbti reiktų, tik nekalbėk už visus kol negavai tam teisių.
Ernestass 2015-12-01 01:28
Aš matau, kad tamstai puikiai patinka dabartinė vakarų politiką prieš ISIS. Nei jų tinkamai bombarduojame, nei kitaip naikiname. Pasiūlytas planas yra tiesiog juokingas pasiūlymas ir visi kaip papūgos kartojate kas buvo pasakyta, visiškai nesuprasdami pavojaus esmės. Atsibuskite, mes kovojome su jėgomis kurios už žodžius siunčia savižudžius. Tiesa sakant, vakarai nusipelnė visų jų ištikusių bėdų. Teroro atakų, imigrantų krizės. Patys griauname pasaulį aplink save ir nesugebame tvarkytis su iškilusiomis problemomis. Eilinį kartą istorija kartosis, silpnos demokratinės santvarkos bus pakeistomis autoritarinėmis tam, kad būtų išspręstos arba kontrioluojamos mūsų pačių sukeltos bėdos.
sub 2015-12-01 16:19
Po tokių pasisakymų, kurie ne tik šiose diskusijose, bet ir viešai prieinami aukšto rango karininkų pasisakymai prisidėti viskuo, kad bombarduoti ISIS pozicijas, manau kad Lietuvoje tų radikalų užtenka ant tiek, kad dėmesys turėtų būti skirtas vietiniams radikalams, o ne užsienio, kuriems Lietuva visai neįdomi. Galime pradėti nuo Ernestass, nes panašu kad jis radikalesnis nei ISIS.
Ernestass 2015-12-02 00:09
Aš matau, kad jūs dar esate paskendęs iliuzijuose. Mes jau seniai kariaujame tačiau tik dabar karas atėjo pas mus. Paryžius tėra tiktais mažas lašas to, ką ISIS galėtų atlikti įsivažiavę ir vienintelis realius sprendimas būtų juos sunaikinti pirma tol, kol jie karo neatvedė link mūsų. Lietuviai dar nėra subrendę tarptautiniai politikai ir kažin ar kada bus. Mes esame menka šalis kurios pasaulėžiūrą apsiriboja savo kaimynais. Jeigu turėtume tinkamą didžiosios tautos mentalitetą, suprastume, kad karas prieš ISIS senai jau vyksta. USA jau porą metų bombarduoja teroristus, taip pat ir kelios Europos šalys. Prancūzai gavo už tai, kad drįso darbu pagrįsti savo kalbas. Taip pat, po šiuo išpuolio ne viena valstybė imasi veiksmų. Didinamas karinis biudžetas kovai prieš terorizmą, žadama daugiau operacijų regione. Vakarai elgiasi taip kaip aš siūliau. Tiktais žinoma per savo iškreiptą prizmę. Pavyzdžiui, kaip ir per PK 2 pradžią, sąjungininkai idijotiškai atsisakė bombarduoti priešo teritorijas, nes ''gali nukentėti privatus turtas''. Taip pat jie daugiau skraidino propogandines skrajutes nei bombas. Jie elgėsi lygiai taip pat kaip ir dabar čia siūlome. Ir kas galiausiai įvyko? Visi žinome, kad jie pradėjo elgtis daug rimčiau nei aš čia siūlau. Buvimas silpnu yra pateisinamas tiktais gerais laikais, tačiau jie jau baigiasi. Problemos kaupiasi ir jeigu nebus susiimta ir realiai įšspręsta bent ši bėda, ateityje galime sulaukti netgi branduolinio terorizmo aktų ir tuomet žus ne šimtai, o dešimtimis tūkstančių žmonių. Kas blogai su dabartine vakarų politika? Visų pirma neduokite padloms 45 minučių žinios apie suplanuotus jų bombardavimus. ISIS reikia naikinti kaip tarakonus, o ne tik išvaikyti jų lizdus ir tikėti, kad tarakonai tiesiog nustos parazitavę tavo kambaryje.
Ernestass 2015-12-02 00:15
Visi senesni forumo dalyviai žino, kad aš esu militaristinių pažiūrų žmogus. Aš ne tik sakau, kad Lietuvai yra gėda nesugebėti patruliuoti savo oro erdvės su savo pilotais ir karine technika, bet taip ir dėl jo tiesiog ubagiško karinio biudžeto. Gaila, mes turime labai puikias spec. pajėgas. Taip, ankščiau jos buvo tiesiog apgailėtinai prastai parengtos karinio finansavimo prasme (nebuvo realiai matyta įranga, neturėta jos ir t.t.) tačiau dabar Lietuva yra pilnai pajėgi pasiųsti savo dalį žmonių į karinę Nato koaliciją jeigu tokia bus formuojama. Laisvę reikia ginti ne žodžiais, o lavonmaišiais karo lauke.